Winst en verlies voor G.V.V.V.

7 april 2015

Equipe van coach Erik Assink pakt beoogde drie punten uit dubbel programma in Paasweekeinde.

WERKENDAM – De doelstelling van G.V.V.V. vooraf was om in het paas­weekeinde drie, maar in ieder ge­val twee punten uit de duels bij Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys mee naar Veenendaal te ne­men. Dat lukte zaterdag al, toen Rijnsburgse Boys met 0-1 werd verslagen. Gisteren volgde de kou­de douche en verloor G.V.V.V. kans­loos met 4-0 bij Kozakken Boys.


De beslissende treffer in Rijns­burg werd zaterdag twee minuten voor tijd op fraaie wijze gescoord door Sherwin Grot, die daarmee zijn nut voor G.V.V.V. bewees. Hij liet alweer zijn twaalfde treffer van de competitie optekenen.
Grot verlaat G.V.V.V. aan het einde van het seizoen, hij stapt over naar Kozakken Boys en uitgerekend die ploeg was gisteren de te­genstander van de Veenendalers.
Kozakken Boys begon als favoriet aan het duel, de ploeg uit Werken­dam was immers de koploper van de zaterdagtopklasse en had een straatlengte voorsprong op G.V.V.V. (14 punten). Bovendien moest de 5-0 nederlaag, eerder in de compe­titie in Veenendaal, worden recht­gezet.

Coach Erik Assink moest puzze­len om een representatief elftal het veld in te sturen. De gele kaarten, die Simon Brouwer, Rodny Hofman en Wilco den Hartog, za­terdag in Rijnsburg kregen, bete­kenden een automatische schor­sing. Bovendien raakte doelman Johan Jansen geblesseerd en kreeg tweede keeper Christian de Haan met het tweede elftal een rode kaart. Daardoor stond derde doel­man Edwin van de Klift onder de lat.

Het gemis van zoveel spelers bete­kende een enorme aderlating voor Assinks team. Want het geïmproviseerde elftal van G.V.V.V. kwam er tegen Kozakken Boys niet aan te pas. Over alle linies was de thuisploeg de baas.
Assink had het met lede ogen aan­gezien. „Natuurlijk misten we be­palende spelers, maar de wijze waarop we ons aan de kant lieten zetten, was ver beneden de maat. De kapstok, waaraan ik het elftal had opgehangen, gaf niet thuis. We speelden futloos, niet met het mes tussen de tanden, maar met de handschoenen aan. Tja, dan kun je wachten op een afstraf­fing”, foeterde de coach.

Typerend voor de onmacht bij G.V.V.V. was het feit dat de Veenen­dalers in de hele wedstrijd niet één keer op het doel van keeper Jesper Hogedoorn schoten. Twee afzwaaiers en een kopbal, die naast ging, was de gehele oogst.
Kozakken Boys kwam na achttien minuut op voorsprong door Sjoerd van de Waal en liep na rust uit naar 4-0 door doelpunten van Stanley Husen, Arif Irilmazbi­lek en Juriën Gaari.

G.V.V.V.: Van der Klift; Holman, Bonke, Hulsbos, Adnane; Oostinjen, Terscheg­get, De Leeuw; Van Eck, Ristic, Grot.

Geen last van zware benen

WERKENDAM – Slechts één dag rust kregen de voetballers van G.V.V.V. dit paasweekeinde. Zaterdag was er het uitduel bij Rijns­burgse Boys (0-1 winst). Gisteren ging de Veenendaalse topklasser op bezoek bij koploper Kozakken Boys (4-0 verlies).


Sherwin Grot speelde beide wed­strijden volledig uit. Het was een zwaar weekeinde, maar veel last van spierpijn had hij niet gehad, vertelde de aanvaller gisteren na afloop.
„Zaterdag in Rijnsburg moesten we heel diep gaan en leek het op een gelijkspel uit te draaien. Ge­lukkig dat ik vlak voor tijd een goal maakte, waardoor we nog wonnen ook. Toen ik vandaag (maandag, EH) aan de wedstrijd begon, voelde ik me goed, maar op het einde sloeg de vermoeidheid natuurlijk wel toe.”

In tegenstelling tot zaterdag kon Grot tegen Kozakken Boys het ver­schil niet maken. G.V.V.V. moest veelal achteruit en kon in de om­schakeling te weinig gebruik ma­ken van de snelheid van Grot.
„Ik heb zeker niet met de rem op gespeeld. Ik speel volgend seizoen dan wel bij Kozakken Boys, maar dat wil niet zeggen dat ik me daar­om onsportief ten opzichte van G.V.V.V. zou gedragen. Zo ben ik niet. Ik had graag een doelpuntje meegepikt. Nee, Kozakken Boys was gewoon beter. Niet alleen om­dat we een paar geschorste spe­lers niet konden opstellen, maar de echte drang om te winnen ont­brak bij iedereen vond ik.”

Grot omschreef het lamlendige optreden van G.V.V.V. als een men­tale kwestie. „Zaterdag bij Rijns­burgse Boys hamerde de trainer er op dat we moesten winnen.
Drie punten zou betekenen dat we absoluut veilig waren. Daar­om was zaterdag iedereen tot op het bot gemotiveerd. Tegen Kozak­ken Boys was dat anders. Het hei­lige vuur ontbrak bij alle spelers. Daarom speelden we te plichtma­tig.”
Over zijn vertrek naar Kozakken Boys wil Grot verder niet veel kwijt. „Ik heb een leuke tijd bij G.V.V.V. gehad. Was eigenlijk ook graag langer gebleven. Maar we kwamen er samen niet goed uit, dus heb ik om me heen gekeken. Daarbij kwam Kozakken Boys op mijn weg. Een goede ploeg, ze staan niet voor niets bovenaan. Ook een zaterdagploeg. Dat wilde ik graag. Ze willen na volgend sei­zoen naar de landelijke divisie. Daar wil ik graag bij helpen.”

Door: Eit Hendriks


Gerelateerde artikelen: G.V.V.V. wint in slotfase van Rijnsburgse Boys en G.V.V.V. heeft niets te vertellen in Werkendam