Wisselvalligheid troef

16 december 2014

G.V.V.V. staat gedeeld derde in de topklasse, maar ontbeert volwassenheid en evenwicht.
 

ANALYSE
G.V.V.V.

VEENENDAAL – Dat hoge bomen veel wind vangen heeft G.V.V.V. in de eerste helft van de competitie ondervonden. De vorige competi­tie werd als koploper afgesloten, maar na een barrage met Spaken­burg - het doelsaldo telt niet in de topklasse - werd de titel door de Spakenburgse Blauwen opgeëist.

Vanwege die hoge klassering wa­ren de verwachtingen voor het huidige voetbaljaar hoog gespannen. Spelers en achterban hadden maar één doel: de titel. Kreten als ‘we zijn volwassener geworden’ en ‘we kunnen beter met tegen­slag omgaan’ deden opgeld.
Maar resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toe­komst. Na de valse start bij Scheveningen (4-2 verlies) en tussen­door knullige nederlagen tegen SC Genemuiden (2-3) en Excel­sior Maassluis (1-0) leverde de equipe van trainer Erik Assink goede prestaties met als hoogte­punt de eclatante 5-0 zege op de huidige koploper Kozakken Boys.

Daarna kwam het verval. G.V.V.V. zakte weg in een moeras van ge­ploeter. Vormverlies verspreidde zich als virus onder de spelers. Het was bij vlagen gênant hoe vas­te waarden als het centrale duo Wouter Bonke en Bart Hulsbos, maar ook Simon Brouwer, Martin van Eck, Wilco den Hartog en Sherwin Grot door de ondergrens zakten. De rest zakte rustig mee.
Het leverde G.V.V.V. in november vier nederlagen op rij op. De ach­terban begon te morren en bank­zitters vroegen zich openlijk af wanneer zij eindelijk een kans kregen. Assink krabde zich achter het oor en zocht naar mogelijkhe­den het tij te keren. Bovendien kreeg G.V.V.V. met een kaartenlast te maken. Het braafste jongetje had zich plots aangeslo­ten bij de deugnieten van de klas.

Sherwin Grot (r.) is met zeven treffers voorlopig clubtopscorer van G.V.V.V., maar liet dit seizoen nog geen onuitwisbare indruk achter. Foto: Herman Stöver.


Rodny Hofman en Den Hartog met rode en dubbele gele kaarten waren daarvan de exponenten. Sa­men met Den Hartog zijn Tom Oostinjen en Hulsbos in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Sparta Nijkerk geschorst. Noodgedwongen heeft en zal As­sink een beroep moeten doen op spelers van het ‘tweede’ plan.

Danny de Leeuw, Fahti Ben Ah­med en Ismail Ouaddouh moeten laten zien dat ze wel degelijk een meerwaarde voor het elftal heb­ben. Assink laat niet snel zijn ge­vestigde orde vallen, maar zal na de winterstop niet aarzelen basis­spelers op de bank te zetten, zo heeft hij laten doorschemeren.
Mocht Assink doorgaan, hij neemt daarover morgen een be­slissing, dan zal hij voor volgend seizoen ongetwijfeld een verbete­ring van zijn selectie wensen. De technische commissie moet voor­al op zoek naar twee scorende spitsen. Grot zal wel vertrekken.

Op het aantrekken van spitsen heeft de scouting van G.V.V.V. in het verleden danig gefaald.
Is alles kommer en kwel bij G.V.V.V.? Welnee. De ploeg staat ge­woon gedeeld derde, heeft vier punten meer dan vorig seizoen en hoeft zich vooralsnog geen zor­gen te maken over degradatieperi­kelen. Maar wanneer wordt G.V.V.V. eindelijk eens volwassen en komt er evenwichtigheid in de ploeg?

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Analyse: G.V.V.V. te wisselvallig