Wouter Bonke prijst collectieve zege van G.V.V.V.

15 december 2014

BARENDRECHT – Moe, opgelucht en bijzonder tevreden. Daarbij voer­de tevredenheid zaterdag de bo­ventoon bij Wouter Bonke. Dat gevoel was niet alleen te danken aan de 1-2 zege van G.V.V.V. bij Ba­rendrecht, maar kwam vooral door de wijze waarop de winst tot stand was gekomen.

„We hebben weer als een echt team gespeeld. Samen en voor el­kaar geknokt. Daardoor ging ieder­een ook beter voetballen. Ikzelf ook. Gelukkig zat het ons deze keer eindelijk ook eens mee”, ver­klaarde de centrale verdediger van G.V.V.V. na afloop.
Daarbij doelde Bonke op de begin­fase van het duel, waarin Barend­recht furieus begon, wetende dat G.V.V.V. in de voorbije maand een snelle achterstand nooit meer kon goedmaken.
Bijna overkwam de ploeg van trai­ner Erik Assink hetzelfde in Ba­rendrecht. Een inzet van Jeffrey Aarts stuiterde in de derde mi­nuut echter via de binnenkant van de paal het veld weer in.
„Daarna kwamen we steeds beter in ons spel”, had Bonke gezien. „Iedereen liep zich het snot voor de ogen. Ook de jongens, die wel eens als gemakzuchtig worden be­stempeld. Er straalde weer de on­verzettelijkheid van de ploeg af, die ik een tijdlang heb gemist.”

Assink had noodgedwongen zijn voorhoede aangepast. Sherwin Grot ontbrak vanwege een blessu­re, waardoor Joey Snijders de spitspositie overnam. Op de flan­ken kregen Fahti Ben Ahmed en Ismail Ouaddouh een kans om hun kunsten te vertonen.
Vooral het goede spel van Ouad­douh viel op. „Issy speelde echt in dienst van het team. Hij was ook belangrijk met een assist en een doelpunt”, benadrukte Bonke.
Na een kwartier behield Ouad­douh bij een aanval van G.V.V.V. het overzicht en legde de bal precies op tijd af op Snijders, die de niet te missen kans benutte om G.V.V.V. op voorsprong te zetten.

„We hadden in de tweede helft de zaken ook aardig op de rails, maar het dreigde toch weer mis te gaan, nadat Tom (Oostinjen, red.) zijn tweede gele kaart kreeg. Toen leek het weer een survival te wor­den”, blikte Bonke terug. Maar zelfs met tien man slaagde G.V.V.V. er in nog een keer te sco­ren. Op aangeven van Van Eck scoorde Ouaddouh in de 76ste mi­nuut op fraaie wijze: 0-2.
Dat Barendrecht in blessuretijd nog tegen scoorde via Shabir Isou­fi deerde G.V.V.V. niet meer.

G.V.V.V.: Jansen; Oostinjen, Bonke, Huls­bos, Adnane; Van Eck, Brouwer, Ter­schegget; Ouaddouh (87. Ristic), Snij­ders (67. De Leeuw), Ben Ahmed (54. Holman).

Joey Snijders (rechts) viert zijn openingstreffer met aangever Ismail Ouad­douh (18). Scheidsrechter Dijkstra wijst naar de middenstip. Foto: Dick Gijsbertsen
 

Assink opgelucht dat G.V.V.V. volle winst pakt
 

BARENDRECHT – G.V.V.V.-trainer Erik Assink had zaterdag tegen Ba­rendrecht zijn elftal door elkaar moeten husselen, maar won des­ondanks met 1-2. Verdediger Rodny Hofman en middenvelder Wilco den Hartog waren geschorst en voorin kon Sherwin Grot door een blessure niet spelen. 
„Dus was het afwachten hoe we het in een andere samenstelling tegen Barendrecht zouden doen. Met veel werklust en zo nu en dan redelijk voetbal hebben de jongens de klus goed geklaard. En we hebben eindelijk weer een paar doelpunten gemaakt. Daar ontbrak het ons de laatste tijd aan”, vond Assink.

De trainer was blij met de drie punten, die de zege opleverde. Een mooi opsteker en ook hard nodig om niet naar beneden te hoeven kijken. „Kijk, over een kampioenschap hoor je mij niet praten, ik wil eerst minimaal 36 punten halen. Daarna kijken we wel verder.”
Dat G.V.V.V. met vier punten meer dan vorig seizoen de winterstop ingaat, was Assink even ontscho­ten. „Oh, is dat zo? Moet ik toch even nakijken. Zou een aantal zo­genaamde supporters misschien ook moeten doen”, ginnegapte de coach.
Door de extra aandacht over de vier nederlagen van G.V.V.V. in no­vember is het velen ontgaan dat de Veenendaalse topklasser vorig seizoen als achtste ging overwin­teren met 23 punten uit zestien wedstrijden. Nu heeft de equipe van Assink 27 punten achter de naam staan en deelt de derde plek met Capelle en Barendrecht.

Door: Eit Hendriks


Gerelateerd artikel: G.V.V.V. wint op wilskracht