Zonder 'Opa' is G.V.V.V. nergens

30 maart 2015
Gemis van Dennis van Meegdenburg doet zich bij G.V.V.V. gelden. HHC Hardenberg schminkt Veenendalers volledig af: 0-4.
 
VEENENDAAL - Het was ontluisterend om te zien hoe G.V.V.V. zaterdag door HHC Hardenberg naar een kansloze 0-4 nederlaag werd gespeeld. Zonder de geblesseerde Dennis van Meegdenburg werd de equipe van coach Erik Assink op alle fronten afgetroefd en was de 0-4 eindstand niets eens geflatteerd.
 
Of G.V.V.V. het beter had gedaan als Van Meegdenburg wel fit was geweest, blijft de vraag. Zeker is wel dat G.V.V.V. zaterdag met Sherwin Grot als diepste aanvaller er in aanvallend opzicht helemaal niets van bakte. Grot speelde op een eiland en als hij al een bal kreeg, werd die prompt ingeleverd. Het was weer een van die dagen dat de snelle aanvaller steeds oorlog met de bal had en de paar doelrijpe kansen, die hij kreeg, kinderlijk verprutste.
Grot ging de afgelopen week niet in op het aanbod van G.V.V.V. om na dit seizoen toch te blijven en liet vrijdag weten dat hij in het volgende voetbaljaar voor Kozakken Boys gaat spelen.
 
HHC bleek een ploeg met een uitgekiende strategie. De Hardenbergers lieten G.V.V.V. graag het spel maken, om vervolgens in de omschakeling razendsnel toe te slaan. G.V.V.V. was het gewillige slachtoffer.
„HHC heeft ook de juiste spelers voor die strijdwijze”, gaf G.V.V.V.-coach Erik Assink na afloop toe. „Een middenveld met veel loopvermogen, twee razendsnelle buitenspelers en een scorende spits. Bovendien werd HHC door ons in het zadel geholpen. Door die blunder van Johan (Jansen, EH) liepen we al snel achter de feiten aan.”
Jansen ging in de 32ste minuut bij een hoekschop van HHC in de fout. De G.V.V.V.-doelman liet de bal los, leek die vervolgens zelf in het doel te slaan, maar naar later bleek, was het Tiemen van Hezel die het laatste zetje gaf: 0-1.
 
In de tweede helft drong G.V.V.V. wel aan, maar gaf daarbij veel ruimte weg. HHC counterde en hield achterin de zaken potdicht. Er was voor G.V.V.V. geen doorkomen aan en van het veelvuldige balverlies, maakte HHC gretig gebruik, had Assink geconstateerd.
Invaller Sargon Gouriye leidde G.V.V.V. naar de slachtbank. De rappe vleugelspits gaf Willem Lanjouw twee keer de mogelijkheid om te score en dat was de spits wel toevertrouwd. In de 53ste en 83ste minuut tilde hij de stand naar 0-3. Pal voor tijd had Gouriye zijn eigen moment van glorie: 0-4.
 
Assink gaat met zijn ploeg nog een moeilijke tijd tegemoet. Morgen is Spakenburg in de achtste finale van de districtsbeker de volgende tegenstander. In het Paasweekeinde volgen dan uitduels bij Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys.
 
G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Hulsbos (63. Den Hartog), Adnane; Terschegget, Brouwer Oostinjen; Van Eck, Grot (76. Ristic), De Leeuw.
 
‘Dit verlies doet me heel veel pijn’
 
VEENENDAAL -  Roy Terschegget oogde zaterdag niet alleen ontgoocheld, de middenvelder van G.V.V.V. was het ook na de ontluisterende 0-4 thuisnederlaag tegen HHC Hardenberg.
 
„We zijn weer helemaal terug bij af”, zuchtte Terschegget. „HHC heeft ons een lesje geleerd en laten zien dat we het huidige materiaal niet om de bovenste plaatsen in de topklasse kunnen meedoen.”
Terschegget wilde de nederlaag niet alleen toeschrijven aan de afwezigheid van Dennis van Meegdenburg, ook niet aan het ongelukkige optreden van Sherwin Grot in de punt van de aanval. In de optiek van G.V.V.V.’s regelneef was HHC eigenlijk in alle linies de bovenliggende partij geweest.
 
„Ze voetbalden zo slim. Maakten goed gebruik van hun positiespel. En vooral hun vleugelspelers waren levensgevaarlijk. Niets ten nadele van onze jongens, maar als wij zulke snelle buitenspelers hadden gehad, was het voor ons veel gemakkelijker voetballen geweest.” 
Daarbij doelde Terschegget vooral op het uitstekende spel van Sargon Gouriye, die direct na de openingstreffer van HHC in de 33ste minuut Dennis Krohne kwam vervangen.
 
Gouriye voetbalt volgend seizoen, na drie jaar HHC, weer voor Spakenburg. De handige aanvaller maakte optimaal gebruik van de ruimte, die G.V.V.V. hem na rust bood. „Na die knullige 0-1 achterstand (ketser van doelman Johan Jansen, red.) gingen we in de tweede helft nog meer naar voren spelen om de gelijkmaker te forceren. Maar we speelden niet overtuigend, waren slordig en leden veel balverlies. Daar maakte HHC in de omschakeling handig gebruik van. Tja, dan kun je dus tegen zo’n uitslag aanlopen. 
”Veel tijd om de knop om te draaien krijgen hij en zijn ploeggenoten niet, besefte Terschegget. Morgen volgt de clash tegen Spakenburg voor de beker. Dan zal er een ander G.V.V.V. moeten staan dan zaterdag, zoveel is wel duidelijk. 
 
Door: Eit Hendriks
 
Gerelateerd artikel: HHC Hardenberg maat te groot voor G.V.V.V.

Opm. webredactie: Door een technische storing op de redactie van De Gelderlander hadden wij vanavond pas de mogelijkheid om dit verslag te plaatsen