Zwaar dubbelprogramma voor G.V.V.V.

4 april 2015
VEENENDAAL – Het zijn drukke tij­den voor G.V.V.V. Vandaag en maandag spelen de Veenendalers hun derde en vierde wedstrijd in een tijdsbestek van tien dagen. Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys zijn de tegenstanders.
 
Coach Erik Assink geeft toe dat het niet de minste tegenstanders zijn. Maar kansen op goede resul­taten dicht hij zijn ploeg zeker toe. „Als we in goede doen zijn, kunnen we van elke ploeg win­nen. Dat hebben we in het verle­den bewezen. Maar spelen we tien procent onder ons kunnen, dan gaan we tegen elke ploeg de bietenbrug op, ook tegen ploegen die onderaan staan. Dat lieten we deze competitie ook al zien.”
 
Aan uitduels (7-1, 3-1 en 4-1) bij Rijnsburgse Boys bewaart G.V.V.V. geen goede herinneringen, erkent Assink. „Rijnsburg is een groot­macht in het zaterdagvoetbal. Een grote club, die er vanaf het begin van de topklasse bij is. Thuis heb­ben we deze competitie onver­diend met 0-1 verloren en onszelf zwaar tekort gedaan. We gaan pro­beren dat recht te zetten.”
 
Na de 0-4 nederlaag van vorige week tegen HHC volgde dinsdag de gewonnen bekerkraker tegen Spakenburg. „Die 4-1 zege heeft het vertrouwen, dat grotendeels verdwenen was na de zeperd te­gen HHC, opgekrikt. We hebben tegen Spakenburg laten zien dat we goed kunnen voetballen, als we de gelegenheid krijgen. Rijns­burgse Boys en Kozakken Boys zijn ook aanvallend ingesteld zijn. Ik verwacht leuke duels.”
 
De coach is blij dat Kozakken Boys, net als G.V.V.V., een dubbel programma heeft. „Twee wedstrij­den in drie dagen vreet energie. Het was vervelend geweest als één ploeg op zaterdag vrij was ge­weest. Nu hebben beide ploegen met het euvel te maken.”
 
Assink rekent op een getergd Ko­zakken Boys. „Je kunt er van uit­gaan dat ze de 5-0 nederlaag, eer­der bij ons, nog niet zijn vergeten. Die deed veel pijn bij de Werken­dammers. Bovendien zijn ze wel de koploper, met Spakenburg op het vinkentouw. Dus is winnen essentieel voor Kozakken Boys.” 
 
Rijnsburgse Boys-G.V.V.V. (vandaag 14.30 uur, sportpark Middelmors in Rijnsburg).
 
Kozakken Boys-G.V.V.V. (maandag 17.00 uur, sportpark De Zwaaier in Werkendam).
 
G.V.V.V., geblesseerd: Dennis van Meegdenburg (kuit), Fahti Ben Ah­med (knie).

Door: Eit Hendriks