Terschegget looft team: ‘Dit zie je nergens’

27 oktober 2017
Een tweede plaats in de Tweede Divisie, een ticket voor de laatste zestien van de KNVB Beker. Aanvoerder Roy Terschegget stelt in aanloop naar de regioderby tegen IJsselmeervogels met trots vast dat het elftal draait. Maar: „Het wordt wel tijd dat we dat langer vasthouden dan voorheen en uitstralen dat we echte mannen zijn.”
 
Als Roy Terschegget het veld opstapt, maakt een onoverwinnelijkheidsgevoel zich meester van de aanvoerder. „Ik voel dat niemand ons kan verslaan op dit moment. Het kost minder energie en het gaat makkelijker dan voorheen.”
 
Met een tweede plaats in de Tweede Divisie verrast G.V.V.V. wederom vriend en vijand in de top van het amateurvoetbal. De Veenendalers zijn vooralsnog de enige club die in het zog van de ongenaakbare koploper Katwijk blijft. „Het team staat goed”, antwoordt Terschegget als hem gevraagd wordt naar de verklaring van het succes. „De komst van Mart de Jong als controleur op het middenveld heeft ons elftal zichtbaar goed gedaan.” De Jong, overgekomen van eersteklasser DTS Ede en de stofzuiger op het middenrif, is de revelatie in Veenendaal.
 
Roy Terschegget in extase tijdens het bekerduel met FC Dordrecht.
 
Trots
„Onze verdediging en keeper doen het momenteel fantastisch, het hele elftal draait”, vervolgt Terschegget. „Als aanvoerder van het team ben ik daar echt trots op. Het plezier straalt er vanaf.”
 
Jeremy de Graaf stelde na de bekerwedstrijd dat de nieuwe trainer Niek Oosterlee het volledige rendement uit de groep haalt. Terschegget: „De trainer weet heel goed wat we wel en niet kunnen. Op basis daarvan maakt hij de juiste opstelling. Dat zie ik terug in onze resultaten en dat is leuk om te zien. Wie had nu verwacht dat we tweede zouden staan?”
 
In kenmerkende pose: aan de bal, loerend op een gaatje.
 
‘Leeftijd geen issue’
Terschegget stiekem wel. „Ik wist wat we konden. Mensen zeiden dat de selectie aan de oudere kant was, maar ik denk dat leeftijd geen issue is. De kern van het team is al zes jaar bij elkaar en we presteren nog altijd goed. Dat zie je nergens.” Het is misschien wel het laatste seizoen dat de kern van het team intact blijft gezien de hoge voetballeeftijden, beseft Terschegget. „Dat zit wel in mijn hoofd. Het zou natuurlijk mooi zijn om kampioen te worden, maar dat is dromen. Ik denk dat we momenteel van niemand hoeven te verliezen.”
 
Maar, waarschuwt de aanvoerder: „Het wordt wel tijd dat we dat langer vasthouden dan voorheen en uitstralen dat we echte mannen zijn. Dan kan er misschien nog iets moois ontstaan dit seizoen.” De laatste vier seizoenen kwam in het najaar de klad erin.
 
Derby tegen IJsselmeervogels
IJsselmeervogels is nou net een ploeg die G.V.V.V. en ook Terschegget goed ligt. Een club die verzorgd voetbal hoog in het vaandel heeft staan onder leiding van trainer Willem Leushuis. „De derby tegen IJsselmeervogels brengt onbewust meer in mij naar boven. Ja, ik speel altijd wel aardig tegen ze. Ik heb altijd het gevoel dat we beter zijn dan IJsselmeervogels, maar we winnen niet zo vaak van ze de laatste jaren.” Van de laatste tien ontmoetingen won G.V.V.V. er vier.
 
De laatste ontmoeting met IJsselmeervogels op Panhuis vond plaats op 12 september 2015. G.V.V.V. won met 2-0 Terschegget vecht hier een duel met Achraf Nejmi.
 
Terschegget kijkt uit naar het weerzien met zijn oude ploegmaat Sherwin Grot. Grot speelde van 2013 tot en met 2015 aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis en kwam in 70 optredens tot 38 treffers. „Ik was als teamgenoot fan van hem. Ik hoefde de bal maar over de verdediging van de tegenstander te leggen en hij sprintte erachteraan. Sherwin is een van de betere spelers met wie ik heb samengespeeld. Sommigen konden hem wel afschieten vanwege zijn lage rendement, maar met zijn kwaliteiten kan hij makkelijk het profvoetbal in.”
 
Met Grot wacht IJsselmeervogels niettemin al vijf wedstrijden op een overwinning. „Ze draaien momenteel niet echt lekker. Ik weet niet echt wat ik kan verwachten, omdat IJsselmeervogels veel nieuwe spelers heeft aangetrokken. Toch: als we zaterdag ons ding doen, hebben we grote kans om te winnen.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Foto's: Orange Pictures en GVVV.nl/Dick Gijsbertsen