Voorbeschouwing H.H.C. Hardenberg – G.V.V.V.

25 april 2013

 

Voordat uw webredacteur zijn computer in de word-modus zette om deze voorbeschouwing te typen, leek het mij eerst, gezien de voorgaande geschiedenis van dit duel, verstandig om maar eens te blik te werpen op www.weernetwerk.nl en daarin de zoekopdracht Hardenberg in te geven. Want u weet op 30 maart jongstleden werd dit duel na 17 minuten spelen gestaakt door scheidsrechter Wilco Jansen omdat een soort van sneeuwstorm het verder spelen onmogelijke maakte. Terecht ook, daar was iedere aanwezige van overtuigd. Maar voor die tijd werd deze ronde 18 uit de tweede periode al tweemaal eerder wegens weersomstandigheden afgelast en natuurlijk ook nog een keer vanwege het zeer onverwachte overlijden van de analist van G.V.V.V., Piet van den Ham.

Gezien de voorgaande geschiedenis van dit duel was daarom een consult aan een website met meteorologische kennis geen overbodige luxe. Nu, gelukkig kunnen we u geruststellen, want als u bijgaand plaatje bekijkt ziet u dat de temperatuur wel wat zal dalen maar dat de verwachtte neerslag erg beperkt zal blijven en er zeker geen sneeuw verwacht zal worden op het natuurgrasveld van sportpark De Boshoek. Dus op voorhand kan eigenlijk niets het uitspelen van dit duel meer in gevaar brengen. Maar laten we het toch maar even ‘afkloppen’ dat er tijdens het restant van dit duel verder geen ongelukken gaan gebeuren met geblesseerden leden van het arbitrale trio en/of de 22 acteurs die het veld gaan betreden, waardoor opnieuw niet verder gespeeld zou kunnen worden.

 

Uiteraard heeft de competitie na 30 maart niet stil gestaan en hebben beide teams ondertussen alweer drie duels afgewerkt en is de uitgangssituatie drastisch gewijzigd. En toeval of niet, de beide kemphanen zetten sindsdien hetzelfde resultaat neer en tevens was dat helaas voor beiden niet al te florissant. De mannen van de afscheid nemende trainer, Ted Verdonkschot hij vertrekt naar hoofdklasser Quick Boys  en zal met zijn nieuwe team aan het begin van komend seizoen op bezoek komen op het sportpark Panhuis voor het tweede Vallei & Rijn toernooi, verloren van Capelle en Scheveningen en pakte één puntje tegen Spakenburg. De pupillen van coach Erik Assink en tevens goede vriend van Verdonkschot, behaalden ook slechts één schamel wedstrijdpunt door het gelijke spel tegen Kozakken Boys en ze verloren van de Bollen- en Duinstreek clubs Rijnsburgse Boys en Noordwijk.

 

Kortom de uitgangspositie blijft de dezelfde als toen, namelijk drie punten verschil in het voordeel van de gasten. Ondanks die magere resultaten hebben de blauwen wel haar positie op de ranglijst kunnen consolideren, namelijk de runner-up plek. Voor de gastheren is de ranglijstpositie wel iets gewijzigd, toen derde, nu zevende. Maar dit alles kan na zaterdag zo maar weer teruggedraaid zijn. Want als H.H.C. Hardenberg, die een 1-0 voorsprong heeft door een doelpunt van Sargon Gouriye gescoord in de twaalfde minuut, deze verder kan uitbreiden en/of consolideren stijgen ze weer naar plek drie met hetzelfde aantal punten als G.V.V.V. Alleen, of er zou een monsterscore op het bord moeten komen, staan ze daar dan op basis van het doelsaldo en kan er alleen maar verder omhoog worden gekeken. In de eerdere twee topklasse seizoenen eindigden de oranje-zwarte formatie op de respectievelijke achtste en negende positie en met winst op G.V.V.V. is de kans op een verbetering daarvan meer dan waarschijnlijk en wordt aan de doelstelling, eindigen bij de bovenste vijf,  ruimschoots voldaan en kan Ted Verdonkschot zijn taak met een gerust hart overdoen aan zijn opvolger Marcel Groninger.

 

Dat de titel voor G.V.V.V. door de magere uitslagen in de hierboven genoemde wedstrijden uit zicht is geraakt werd afgelopen dinsdag nog eens onderstreept door Erik Assink. Want hoewel de oefenmeester een rasoptimist is, het glas is altijd halfvol in plaats van half leeg, gaf hij in zijn altijd lezenswaardige column op de website van VoetbalOpZaterdag, koploper Katwijk alvast de credits voor de nog te behalen titel. Want uit de nog drie te spelen duels hebben die andere oranje-zwarten nog twee punten nodig om de vlag in top te mogen hijsen. Dat zou zelfs vanavond al kunnen gebeuren als Katwijk het inhaalduel in en tegen Spakenburg gaat spelen en er daar met de winst vandoor zou gaan. (in bijgaand plaatje ziet u de ranglijst van de uitwedstrijden)

 

Daarom zal G.V.V.V. zich moeten richten om, zoals diezelfde Assink in zijn column aangaf, wie ‘the best of the rest’ wordt. Spelers als Wouter Bonke, Wilco den Hartog en aanvoerder Simon Brouwer hebben al aangegeven dat ze daarvoor alles uit de kast zullen halen om die troostprijs naar Veenendaal te laten gaan. Al zal dit voor de captain beperkt blijven door het uitspreken van oppeppende woorden aan zijn ploeggenoten, want Brouwer was geschorst voor deze wedstrijd en dat blijft uiteraard zo. Het is zelfs verplicht om met dezelfde opstelling te beginnen als toen op 30 maart. Alleen de uitzonderingen zijn natuurlijk als spelers in de tussentijd geblesseerd zijn geraakt. En bij G.V.V.V. is dat het geval. Dennis van Meegdenburg heeft ondertussen zijn voet in het gips moeten laten zetten vanwege een breukje in een voetbotje. Maar met een medische verklaring staat de KNVB uiteraard toe dat daarvoor een vervanger in het veld mag. G.V.V.V. begint dus gewoon met elf man en het is aan de staf om een vervanger voor deze ‘oude rot’ aan te wijzen.

 

Dat winst behalen in Hardenberg voor G.V.V.V. een moeilijke opgave wordt, mag duidelijk zijn, want zoals gezegd er staat reeds 1-0 op het scorebord als er door de referee van dienst, en dat is opnieuw Wilco Jansen, op de fluit wordt geblazen voor de resterende 73 minuten. Bovendien heeft H.H.C. op de eigen Boshoek dit seizoen een meer dan uitstekend cv bijeen gevoetbald. Want er werd in dertien duels slechts eenmaal verloren (Kozakken Boys) en driemaal gelijk gespeeld (FC Lisse, Noordwijk en Spakenburg), de rest werd allemaal gewonnen.

Voor reserve captain Wilco den Hartog c.s., die buitenshuis, net als overigens haar tegenstander, beduidend minder punten pakt dan op de eigen thuishaven een forse opgave, temeer omdat de selectie ondertussen aardig uitgedund is en het lijkt of het seizoen net als vorig jaar een paar wedstrijden te lang gaat duren. Want toen werden uit de laatste vijf wedstrijden vier punten behaald. Dat leverde uiteindelijk een weliswaar prachtige vijfde positie op de eindranglijst voor de toenmalig debutant, maar er had meer ingezeten, en een echte sportman wil ook altijd meer. Om het puntentotaal van het debuutseizoen (53) te evenaren moeten dus uit de laatste drie ontmoetingen nog vijf punten worden opgehaald. Maar je zou ook kunnen zeggen, dat puntentotaal verbeteren is niet het streven, de eindpositie op de ranglijst zou hoger moeten worden dan vorig seizoen.

Van welke kant je het ook bekijkt, winst op H.H.C. Hardenberg zou bij welk streven dan ook een mooie opsteker zijn, maar of dit gaat lukken?

 

H.H.C. Hardenberg – G.V.V.V. begint om 14.30 uur op sportpark De Boshoek wat gelegen is aan de Hessenweg 74A te Hardenberg.

 

In principe zullen H.H.C. Hardenberg en G.V.V.V. in de volgende opstellingen beginnen:

 

H.H.C. : 1. Raymond Beukeveld, 2. Thomas Bakker, 5. Vincent Voshaar, 6. Hielke Penterman, 7. Sargon Gouriye, 11. Patrick Jurgens, 12. Wesley Wakker, 14. Björn Zwikker, 19. Martijn Berger, 20. Stijn Pol, 23. Lars Offringa.

 

G.V.V.V. : 1. Johan Jansen, 3. Bart Hulsbos, 5. Taoufik Adnane, 6. Roy Terschegget, 8. Wilco den Hartog, 11. Karim Elkaddouri, 12. Wouter Bonke, 15. Koen Oost, 19. Tom Oostinjen, 21. Maurice van der Wilt en de vervanger voor Dennis van Meegdenburg.

 

G.V.V.V.-supporters let op!!

Op website van H.H.C. Hardenberg is in de voorbeschouwing te lezen dat het reeds gekochte kaartje op 30 maart nog steeds geldig is. Dus doorzoek u zakken goed, want het kan u zomaar weer enkele euro’s schelen als u nog over dit toegangsticket beschikt.