Voorbeschouwing HHC Hardenberg - G.V.V.V.

27 maart 2013

Zaterdag 30 maart staat er een heuse kraker op het programma. Nummer 3, HHC Hardenberg, ontvangt nummer 2, G.V.V.V. De belangen zijn groot. Allereerst de gastheren uit Hardenberg. De Oranjehemden draaien een prima seizoen. Regelmatig was de formatie van trainer Ted Verdonkschot koploper en net zo regelmatig wisselde zij die toppositie af met Katwijk en G.V.V.V.

 

Echter een mindere periode zorgt ervoor dat ze nu tekort gaan komen voor een kampioenschap. Theoretisch behoort het nog tot de mogelijkheden, maar een achterstand van 8 punten op koploper Katwijk, met nog 6 wedstrijden op de teller lijkt schier onoverbrugbaar. Aan de andere kant zijn er dus nog 18 punten te verdelen. 
Spelen om zo hoog mogelijk te eindigen lijkt dan een meer reële doelstelling. Als er zaterdagmiddag van G.V.V.V. gewonnen wordt, dan is de runner-up positie haalbaar. De Veenendalers staan dan nog slechts op doelsaldo boven de Hardenbergers. En dat winnen van G.V.V.V. tot de mogelijkheden behoort, daar is iedereen van overtuigd.

 

Er zijn trainers die beweren dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd. Nou dan is HHC Hardenberg top. Koploper Katwijk werd, na een prima tweede helft, met 3-1 naar huis gestuurd. Dit ging echter niet zonder kleerscheuren want de ploeg liep bijzonder veel gele kaarten op welke tot diverse schorsingen leiden. Zoals het er naar uitziet zijn Thijs Houwing, Tim Siekman, Glenn Kobussen en Leo Scheepmaker afwezig omdat het hun 4e, 5e of 6e gele kaart van het seizoen is.  

 

G.V.V.V. had, qua resultaat en qua kansen ook een prima generale. Echter was het afrondingspercentage dermate laag, dat er slechts een 3-0 score op het bord kwam te staan. Positief was dat er voor de elfde keer dit seizoen een zogenaamde clean sheet werd behaald in 24 wedstrijden. Dit betekent dat G.V.V.V. bijna om de wedstrijd de 'nul' houdt (46%).

 

Ook bij G.V.V.V. vielen er gele kaarten en voor aanvoerder en topscoorder Simon Brouwer was het een cruciale. Hij mist de topper tegen HHC. Maar, man in vorm, Tom Oostinjen heeft zijn schorsing er weer opzitten. Maar goed, zoals Assink zaterdag na afloop vertelde, "Wij hebben geen reserves, maar wissels op de bank zitten". Een feit dat dit seizoen wel erg onderstreept wordt. Bij G.V.V.V. vielen er dit seizoen regelmatig sterkmakers door blessures weg, maar elke keer werd dit door de 'wissels' perfect opgepakt.  

 

Ted Verdonkschot beschikt ook over een prima selectie en hij zal, net als Assink, weer een prima elftal op de been brengen. Topscorer Hielke Penterman is zo iemand om in de gaten te houden. Maar ook Dennis Krohne, hij scoorde in de heenwedstrijd, weet regelmatig het doel te vinden.  

 

De eerder genoemde heenwedstrijd werd destijds door G.V.V.V. met 2-1 gewonnen. Voor G.V.V.V. scoorden Brouwer en Dennis van Meegdenburg. De laatste had hier een scherp oog van de grensrechter voor nodig. De linesman zag, gelukkig voor G.V.V.V., dat de kopbal van Dennis de lijn had gepasseerd. De discussie na afloop was enorm en ook beelden gaven weinig soelaas. Echter een persfoto liet duidelijk zien dat de grensrechter een haviksoog had en dat de bal geheel de lijn had gepasseerd. 

 


De bewuste kopbal van Dennis van Meegdenburg die zoveel stof tot discussie deed opwaaien

 

Grote uitblinker en, voor G.V.V.V. sta-in-de-weg, was doelman Sander Danes. Of hij dit weer zal zijn is de vraag want Raymond Beukeveld heeft de laatste twee wedstrijden een plekje onder de lat bemachtigd.   Kortom voldoende ingrediënten voor een prachtige pot voetbal. Beiden hopen uiteraard op een misstap van koploper Katwijk. Echter die is alleen interessant als er zelf gewonnen wordt.  

 

HHC Hardenberg - G.V.V.V.
Aanvang 17.00 uur
Sportpark De Boshoek
Hessenweg 74
7771 RG  Hardenberg