Voorbeschouwing Spakenburg – G.V.V.V.

12 februari 2014

Komende zaterdag staat dus het enig mogelijke blauwe onderonsje in de topklasse op het programma. Want zowel gastheer Spakenburg, als bezoekers G.V.V.V. hebben als enigen van de 16 topklasse deelnemers, blauw als hoofdkleur in hun tenue. FC Lisse komt er met een blauw broekje nog een beetje in de buurt, maar het zijn geen echte blauwen.

Bovendien voeren de beide opponenten deze kleur ook nog eens als een soort van geuzennaam want Spakenburg staat bekend als blauwen van de Westmaat en G.V.V.V. als de blauwen van het Paunhuis.

 

Voor G.V.V.V. zijn de Spakenburgers een tegenstander die zij sinds de oprichting in 1947 het meest hebben getroffen. De teller komt, met de twee duels om het zaterdagkampioenschap in jaargang ’84-’85 meegerekend, na het komende duel op de Westmaat op een totaal van 68 te staan. Kortom beide kemphanen zullen nauwelijks geheimen voor elkaar hebben en het wordt tevens een wedstrijd waar een aantal oude bekenden elkaar weer gaan treffen. Een trainer die beide kampementen kent als zijn broekzak, een speler die vorig seizoen het Veense blauw droeg en nu het gestreepte Spakenburger blauw. Daarnaast een geboren en getogen Veenendaler in Spakenburgse dienst, met papa die vroeger de kleuren van G.V.V.V. verdedigde, en die nu zijn voormalig plaatsgenoten het leven zuur wil gaan maken door een zogenaamd ‘blanc sheet’ achter zijn naam te laten zetten.

Ook hebben beide teams een topschutter in dienst die hoog gerangschikt zijn op de topscorerslijst en in de rangschikking zelf verschillen de totalen maar één punt, met de aantekening dat de thuisploeg wel één duel minder speelde.

Al met al voldoende ingrediënten om ook deze keer weer een bijzondere blauwe klassieker, want daar mag je toch gerust van spreken, tegemoet te zien en ook meer dan voldoende stof om daar in deze voorbeschouwing op voort te borduren.

 

Maar dat gaan we deze keer eens anders dan anders doen. Want om alle clichés en plat getreden paden te vermijden hebben we deze keer de computer aan het werk gezet, die voor ons een aantal statistieken heeft geproduceerd. Denk nu niet dat daar een ingewikkeld algoritme met honderden parameters achter zit en dat we rekenkracht hebben moeten inhuren om die te produceren. Nee, het is gewoon een competitie verwerkings programma, waarin de ontwikkelaar ook heeft getracht daar wat voorspellende gaven aan toe voegen op basis van de resultaten van de voorgaande wedstrijden, wat dan weer instelbaar is van 1 t/m 10.

Ook kan dat programma uiteraard statistische gegevens produceren over de al gespeelde wedstrijden, dus ook dat gaan we hieronder maar eens uitgebreid tonen.

Vooraf willen we nog wel even benadrukken dat u geen enkel recht kunt ontlenen aan deze voorspellingen, mocht u op basis daarvan geld in gaan zetten bij een of ander wedkantoor, en daardoor blut gaat eindigen. Alle aansprakelijkheid daarvoor wijzen we af. Deze staatje, tabelletjes etc. zijn net als de gehele topklasse tot nu aan toe, een grote tombola.

 

Allereerst gaan we maar eens even kijken naar de vorm van beide teams en daarvoor nemen de stand van de laatste 10 wedstrijden links, en rechts de stand van de tweede periode.

Daaronder de punten progressie met de daarin de bijhorende stand op de ranglijst.

 

 

Ook hebben we het programma de uitslagen laten voorspellen van alle nog te spelen wedstrijden van de beide blauwe opponenten en dat weer op basis van de laatste vijf links, en laatste tien duels rechts. Dat alles levert ook weer twee eindstanden op, in dezelfde volgorde.

 

 

 

Tenslotte hebben dan ook nog maar een derde partij gezocht met voorspellende gaven, en de website www.voetbalnederland.nl doet dat op basis van percentages voor een toto uitslag van een 1, 2 of drie. En als laatste ziet u in de pdf-bijlage alle historische uitslagen van deze blauwe onderonsjes.

 

Kunt u er nog chocola van maken? Wij als webredactie in ieder geval niet, we zijn dan ook de mening toegedaan dat het het beste is om gewoon maar te gaan afwachten wat de mannen van Jochem Twisker, afgelopen zaterdag trouwens aandachtig toeschouwer bij G.V.V.V. versus Scheveningen, en de Assink-brigade ons gaan voorschotelen op de blauwe zijde van sportpark De Westmaat en dan weten we zo iets voor vijf uur of we de computer als waarzegger serieus moeten gaan nemen of niet. 

 

 

Klik hier of bekijk onderstaand iframe voor alle historische uitslagen.