Voorbeschouwing v.v. De Meeuwen – G.V.V.V.

2 augustus 2013

Zomer in Zeeland, dit nostalgisch liedje van Saskia en Serge zal het komend weekend opgeld doen. Want de weersverwachtingen zijn uitstekend, ook voor de door de bank genomen al meest zonnige provincie van ons land. Dat komt dus mooi uit voor de A-selectie en haar staf die vanaf vrijdagmorgen tot en met zondagmiddag een trainingskamp gaat beleggen in Zoutelande.

Maar in deze vakantie provincie bij uitstek, zal het weinig vakantie vieren worden voor Simon Brouwer en zijn kornuiten. Want trainer Erik Assink kennende, zal er flink worden gewerkt aan de basisconditie en zal ‘duintje op, duintje af’ vast wel een onderdeel van het programma vormen. Maar vanzelfsprekend zal er ook tijd worden vrijgemaakt voor de nodige ontspanning en gezien de goede ervaringen van vorig jaar, toen daar ook een deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen plaatsvond, zal dat ook vast en zeker nu weer gaan lukken.

Natuurlijk zal er naast al dat getrain en het werken aan de teambuilding ook nog worden gespeeld, want het gaat tenslotte om het spelletje zelf. Vorig seizoen was R.C.S. uit Oost-Souburg, de club en thuishaven van onze ‘blauwe Zeeuw’ Evert van Manen, tegenstander in een oefenduel. Nu zal de plaatselijke voetbaltrots uit Zoutelande v.v. De Meeuwen als sparringpartner gaan fungeren. Voor Evert dus weer een bijna thuiswedstrijd. Maar er zijn meerdere echte blauwen die in dit geval kunnen spreken van een oefenduel dicht bij ‘huis’. Neem collega webredacteur Ard van den Bovenkamp, die ook dit jaar met zijn gezin de vakantie aan het vieren is op Walcheren, en dus misschien wel op de fiets komt naar het sportpark van De Meeuwen. Ook heeft G.V.V.V. een aantal supporters die een huisje bezitten in die omgeving en die ongetwijfeld, nu de zomer heeft toegeslagen, daar flink gebruik van zullen maken. Ook voor hen dus een sparringpotje om de hoek van de deur. Kortom er zullen zeker een aantal blauwe fans aanwezig zijn om ook dit derde voorbereidingsduel met aandacht te volgen. En misschien volgen ze zelfs wel het trainingskamp, wie weet.

 

Tegenstander v.v. De Meeuwen, is net als vorig seizoen R.C.S., een volledige onbekende opponent, want nog nooit troffen de beide voetbalclubs elkaar. Tijd dus voor een korte introductie.

De in het groen-wit gestoken Zoutelandse voetballers speelden ooit op het hoogste zaterdagniveau. Daar voor moeten we een hele poos terug in de tijd, toen de tweede klasse de hoogste sport op de amateurladder was. De kenners weten dat de eerste klasse haar start maakte in het seizoen 1970-1971 en dat G.V.V.V. daarbij was. De Zeeuwen lukte dat kunstje niet want in de tweede klasse B in ’69-’70 eindigden ze als 9de en dat was bij lange na niet voldoende om het stapje omhoog te maken. Ook nadien lukte dat nooit. v.v. De Meeuwen pendelde vanaf die tijd tussen de tweede en vierde klasse.

 

Als we alleen even naar deze eeuw kijken zien we tien seizoenen derde klasse en drie jaargangen tweede klasse. De afgelopen vier competities streden de mannen van hoofdtrainer Hans van de Rafelaar en zijn opvolger en huidig oefenmeester Arjan Sandee telkens wel mee om de prijzen en promotie naar de tweede klasse, maar tot driemaal toe lukte dat net niet. Ook niet via de omweg met drie periodekampioenschappen op rij. Dus geen driemaal is scheepsrecht in Zeeland, maar viermaal. Want afgelopen jaargang ging de vlag op sportpark D’n Hooghe Hlit, de thuishaven van De Meeuwen, wel in top. En ook de manier waarop was aansprekend. Slechts 1 wedstrijd van de 22 ging verloren en dat was ook nog eens het openingsduel van de competitie tegen de latere nummer twee Nieuwdorp. Dit betekent dat groen-witte brigade 21 duels op rij ongeslagen bleef en daarom met recht aanspraak mocht maken op die titel. Ook het doelsaldo 58-14 is veelzeggend.

Kortom G.V.V.V. krijgt te maken met een kersverse zaterdag tweede klasser die haar eerste oefenduel gaat spelen. De jonge selectie die uit 30 man bestaat is nog niet compleet vanwege vakanties, werk en blessures, maar trainer Sandee heeft voldoende keuze mogelijkheden om een volwaardig elftal binnen de lijnen te brengen en om te wisselen, want dat is gebruikelijk bij zo’n ouverture van een seizoen.

 

Helaas kan de wedstrijd niet worden gespeeld op het hoofd- of tweede veld. Want de gemeente Veere, waaronder Zoutelande valt, geeft i.v.m. de droogte deze velden niet vrij daarom zal er worden aangetreden op het trainingsveld wat u op de foto (met dank aan de website van De Meeuwen) helemaal bovenaan achter de parkeerplaats ziet.

Deze foto moet maar goed bewaard worden, want over niet al te lange tijd zal de situatie compleet veranderd zijn. Het sportpark zal een dikke 100 meter opschuiven en het tweede veld wordt dan hoofdveld. En tevens zal er een geheel nieuw clubgebouw met tribune en kleedkamers verrijzen. Dus over niet al te lange tijd is de voetvereniging De Meeuwen weer 100% toekomstbestendig.

 

 

De wedstrijd zal om 14.30 uur aanvangen op sportpark D’n Hoohge Hilt, Westkapelseweg 24 te Zoutelande.

Let op!!! Op het aankondigingsbord staat de tijd onjuist (15.30 uur) dit moet dus 14.30 uur zijn.