Voorbeschouwing G.V.V.V. - IJsselmeervogels

8 maart 2015

Een bijzondere wedstrijd komende dinsdagavond, want het is heel zeldzaam dat er in de topklasse zaterdag een reguliere competitie ontmoeting op een doordeweekse dag wordt gespeeld. Ook bijzonder omdat opponent IJsselmeervogels, na buurman Spakenburg, de voetbalvereniging is waartegen G.V.V.V. in haar geschiedenis de meeste competitie wedstrijden speelde.
Veens blauw versus Spakenburgs blauw, of vice versa, stond in de loop der tijd al zeventigmaal eerder op het programma. Veens blauw versus Spakenburgs rood, of andersom, is aanstaande dinsdagavond bij haar tweeënzestigste editie aangeland.

Maar het meest bijzondere is zonder enige twijfel de reden waarom dit duel is verschoven van de eerder geplande 21ste februari naar aanstaande dinsdagavond. Dat had namelijk alles te maken met het dramatische auto-ongeluk wat Joey Snijders op zondagavond 15 februari jl. is overkomen. Daarbij werd gelijk duidelijk dat dit zeer ernstige gevolgen had voor Joey en daarom niemands hoofd bij G.V.V.V., maar ook bij IJsselmeervogels, stond naar het spelen van een voetbalwedstrijd zes dagen later. In gezamenlijk overleg en met medewerking van de KNVB werd het treffen verschoven. Maar omdat de voetbalkalender, qua weekenden, al vol was gepland, moest er een doordeweekse avond worden gevonden en dat is dus komende dinsdag.

Helaas kunnen we nu, drie-en-een-halve week later, nog steeds geen optimistisch nieuws melden omtrent de gezondheidstoestand van Joey Snijders. Joey is wel overgeplaatst van de Intensive- naar de Medium Care van het UMC en ademt zelfstandig, maar hij is nog steeds comateus zoals gisteren door zijn familie in de laatste update is gemeld. Het blijft op dit moment dan ook nog steeds hopen, bidden, duimen, en/of wachten op wonderen voor hem en zijn directe naasten.

Omdat beide clubs elkaar van haver tot gort kennen, en dat zal ook gelden voor de meeste toeschouwers die dinsdagavond aanwezig zullen zijn, willen we deze voorbeschouwing nu eens niet vullen met alle ins en outs over de selecties, geschiedenis, prestatie patroon etc., maar willen de ruimte geven aan een tweetal actiefoto’s van Joey Snijders. Want het is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vast te stellen dat we hem in de toekomst nooit meer in deze hoedanigheid te zien krijgen. Omdat Joey Snijders in zijn jeugdjaren, en later ook als senior, het rode shirt van IJsselmeervogels droeg, en nu bezig was aan zijn vijfde seizoen in het blauwe tenue van G.V.V.V., leek het ons toepasselijk om bij dit onderlinge duel tussen de Veense blauwen en de Spakenburger rooien hem op deze wijze te eren. Zodat alle blauwe, rooie of neutrale toeschouwers zich deze rasvoetballer altijd blijven herinneren en welk voetbalplezier hij ons in de afgelopen jaren heeft geschonken.

 


Joey Snijders op weg naar een doelpunt voor G.V.V.V. tegen IJsselmeervogels. Foto: Dick Gijsbertsen.


Joey Snijders heeft gescoord voor IJsselmeervogels tegen Spakenburg. Foto: Ferry Tôth.

Kom op Joey .....