Voorbeschouwing G.V.V.V. - R.K.H.V.V.

13 augustus 2014
Zaterdag speelt G.V.V.V. de laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar de competitie in de topklasse. De laatste kans voor trainer Erik Assink om zijn spelers in wedstrijdverband aan het werk te zien. Volgende week zaterdag moet de ervaren oefenmeester uit tegen Scheveningen met een opstelling uit de hoge hoed komen. Uiteraard houdt Assink deze nog een weekje voor zichzelf. De laatste twijfels zullen volgende week, in een week met louter trainingen, weggenomen moeten worden. Hopelijk zijn er geen nieuwe blessures te noteren. 
 
Tegenstander zaterdag is R.K.H.V.V. uit Huissen. De zondag hoofdklasser (bijnaam ’De blauwen’) wordt getraind door Frans Koenen en deze naam doet bij (bijna) elke G.V.V.V.-er een belletje rinkelen. Frans is de voorganger van Erik Assink die inmiddels ook alweer met zijn vijfde seizoen bij G.V.V.V. van start gaat. 
De laatste keer dat er tegen R.K.H.V.V. geoefend werd was in de voorbereiding van het seizoen 2011-2012, het eerste seizoen in de topklasse. Ook toen betrof het de afsluiting van de voorbereiding. De uitslag op die dertiende augustus was 4-1 in het voordeel van de Veenendaalse blauwen.
 
Dat Frans Koenen, voordat hij trainer werd in Veenendaal, vier seizoenen voor G.V.V.V. voetbalde hoeft eigenlijk niet vermeld te worden. Strateeg Koenen was een tacticus met een fluwelen traptechniek in zijn linkerbeen en met gif in zijn spel. Koenen is twee periodes trainer van G.V.V.V. geweest. De eerste keer van 1991 tot 1995. De laatste keer van 2008-2010. In het laatste seizoen (2009-2010) lukte het Frans net niet om G.V.V.V. naar de nieuw gevormde Topklasse te loodsen. Opmerkelijk was de constantheid van deze samenwerking. Vier seizoenen met Koenen aan het roer leverden vier maal een derde plek op. 
 
R.K.H.V.V. (Rooms Katholieke Huissense Voetbal Vereniging) is opgericht in 1933 en speelt sinds 1986 in de hoofdklasse van het zondagvoetbal. De Huissenaren begonnen hun oefenreeks op 5 augustus tegen Spero en wonnen met 2-1. Op 10 augustus werd deelgenomen aan het Job Brandts toernooi bij Spero (uitslagen: Jonge Kracht 3-0, Bataven 0-1, Spero 0-0 (R.K.H.V.V. wns). De wedstrijd om de 3e/4e plaats tegen sv Driel 1-0). Dinsdag 12 augustus werd uit bij Leones geoefend en met 3-0 gewonnen. Na de oefenwedstrijd tegen G.V.V.V. speelt R.K.H.V.V. nog in Tiel tegen Theole. Voor de districtsbeker heeft R.K.H.V.V. geloot tegen DOVO, SC Bemmel en SVL. 
R.K.H.V.V. wist in het afgelopen seizoen maar ternauwernood klasse behoud te bewerkstelligen. Dit gebeurde dankzij een overwinning van 2-1 op het Wijchense Alverna. R.K.H.V.V. wacht in de hoofdklasse C een aantal ellenlange trippen naar Assen, Haren, Meppel (twee keer), Leeuwarden en Sneek. Indeling Hoofdklasse C: Achilles 1894 (Assen), AFC Arnhem, Alcides (Meppel), Be Quick 1887 (Haren), De Bataven (Gendt), FVC (Leeuwarden), Germania (Groesbeek), Juliana'31 (Malden), MSC (Meppel), NEC (Nijmegen), Quick'20 (Oldenzaal), RKHVV (Huissen), Rohda Raalte en SWZ Sneek.
 
In ons ‘geschiedenisboekje’ vonden wij nog eerdere uitslagen terug van oefenduels tussen de beide ‘blauw-witte’ formaties. Vier keer werd er op het sportpark Panhuis gespeeld en daarvan won G.V.V.V. er twee (2-1, in 1996-1997 en 4-1 in 2010-2011) de andere twee gingen verloren. In 1987-1988 werd het 1-2 en de andere, die dateert uit het seizoen 2000-2001, leverde een 0-1 winst op voor R.K.H.V.V. In het seizoen 1988-1989 werd er uit geoefend, deze wedstrijd eindigde in een 0-0. 
 
Ons eigen G.V.V.V. deed het als volgt in de oefencampagne: het begon een uitwedstrijd tegen FC Lienden met een 3-3 gelijkspel. Daarna werd het 0-0 tegen De Treffers. Be Quick 1887 werd tijdens het trainigskamp in Roden met 4-0 verslagen. Tijdens het eigen Vallei en Rijn Toernooi werd met 4-0  gewonnen van USV Hercules en met 3-2 verloren van Quick Boys. Afgelopen disndag werd in Opheusden met 6-2 gewonnen van het plaatselijke DFS.
 
Zaterdag 16 augustus 2014
G.V.V.V. – R.K.H.V.V. 
Aanvang: 14:30 uur 
Sportpark Panhuis
 
Vanaf 11.00 uur is er Open Dag bij G.V.V.V. U heeft dan de gelegenheid om nader kennis te maken met onze vereniging en speciaal de spelers en begeleiders van de A-selectie!