Voorbeschouwing BVV Barendrecht - G.V.V.V.

4 maart 2016

De boodschap is duidelijk

Met nog 9 wedstrijden te gaan is er al veel duidelijk, maar nog veel meer onbeslist. De kampioen en de degradant is zeker nog niet bepaald. Wat we wel weten is dat G.V.V.V. voor beiden niet meer in aanmerking komt. Maar omdat er dit seizoen veel meer te winnen is dan een kampioenschap, de eerste 7 posities geven namelijk recht op promotie naar de tweede divisie, zijn er nog voldoende 'prijzen' te verdelen.

Rekenen

Het rekenen is ondertussen begonnen. Als er geen excessen voorvallen dan kunnen we stellen dat de eerste 5 op de huidige tussenstand gaan promoveren. Dat zijn Katwijk, Spakenburg, Kozakken Boys, HHC Hardenberg en Excelsior Maassluis. Positie 6 en 7 zijn de geliefde posities waarvoor, pak hem beet, 5 ploegen nog in aanmerking komen. Dit zijn, Barendrecht, G.V.V.V., DVS '33, Capelle en Rijnsburgse Boys.

6. BVV Barendrecht 21-34
7. G.V.V.V. 21-31
8. DVS '33 21-28
9. Capelle 21-27
10. Rijnsburgse Boys 21-26

Op plaats 11 Scheveningen. Zij hebben zichzelf al geen kansen op promotie toegedicht, waardoor we er vanuit kunnen gaan dat IJsselmeervogels op plaats 12 ook kansloos is geworden op promotie.

Voorspellen

Laten we eerst eens kijken naar het programma van aanstaande zaterdag te beginnen bij Rijnsburgse Boys. De ploeg van Niek Oosterlee moet, op haar eigen veld, aantreden tegen Kozakken Boys. Kozakken Boys kan nog altijd in aanmerking komen voor prolongatie van de titel en zal dus moeten winnen. Ook het gemis van Raily Ignacio zal ze zwaar kunnen vallen. Verlies tegen de ploeg uit Werkendam is dus te verwachten. Alhoewel de voorspellende gaven van de schrijver van deze voorbeschouwing niet om over naar huis te schrijven zijn gaan we hier voor het gemak maar even vanuit. Dan Capelle. Zij spelen ook een thuiswedstrijd en wel tegen IJsselmeervogels. De Spakenburgers zijn momenteel in hevige strijd om verder van de rode streep vandaan te komen. Zij zullen dus alles in het werk moeten stellen om het tij te doen keren. Maar het vertrouwen van de spelers, waar er velen volgend jaar hun heil elders zoeken (vrijwillig of gedwongen), is niet groot. Met het verlies tegen STEDOCO op de vorige speeldag als voorlopig dieptepunt. Dus als we hier een voorspelling moeten doen, dan is het winst voor thuisploeg Capelle. DVS '33 speelt ook thuis tegen ONS Boso Sneek. Hoewel 'makkies' niet bestaan in de huidige topklasse durven we hier ook wel te beweren dat de ploeg uit Ermelo met de winst aan de haal gaat. Dit zou de volgende virtuele stand op leveren.

6. BVV Barendrecht 21-34
7. G.V.V.V. 21-31
8. DVS '33 22-31
9. Capelle 22-30
10. Rijnsburgse Boys 22-26

Niet verliezen

En dan ons aller G.V.V.V. Toeval of niet maar de ploeg van John de Wolf mag aantreden tegen nummer 6 Barendrecht. In een uitwedstrijd. En als we er eens vanuit gaan dat de voorspellingen van de schrijver van deze voorbeschouwing uit komen dan zult u het met me eens zijn dat G.V.V.V. niet mag verliezen. Hoewel het doelsaldo van G.V.V.V. (+6) beter is dan dat van DVS '33 (+2) is dat uiteraard een wassen neus. Want als DVS '33 met 2 doelpunten verschil wint en G.V.V.V. verliest met 2 doelpunten verschil, wat niet noodzakelijk een buitensporige uitslag is, dan is het verschil nihil. Mocht G.V.V.V. een punt uit de confrontatie peuren dan blijft het, in ieder geval, 1 week langer op de 7e plek staan. Winnen zou betekenen dat het verschil met DVS '33 en Capelle ongewijzigd blijft.

Fout

Ook kan het zijn dat de voorspellingen fout zijn en dat zowel ONS Boso Sneek als IJsselmeervogels met de winst aan de haal gaan, dan zou bij winst van de blauwen uit Veenendaal een gat geslagen kunnen worden van respectievelijk 6 (DVS '33) en 7 punten (Capelle) en wordt en passant ook Barendrecht bijgehaald. En als dan Rijnsbrugse Boys gewoon wint van Kozakken Boys dan doen de mannen uit Rijnsburg met 5 punten achterstand gewoon nog mee. Bij verlies of gelijkspel van G.V.V.V., en dat behoort ook gewoon tot de mogelijkheden, is alles vreselijk dicht in elkaar geschoven. Voor de neutrale volgers van de Topklasse geweldig natuurlijk. Voor de blauwe Veenendalers mag het allemaal wel wat minder spannend. Laten we, in eerste instantie, maar geen punten aan ploegen toekennen die nog niet gehaald zijn en gewoon ons stinkende best doen om de punten in Barendrecht op te halen. En als dat gelukt is, dan pas gaan kijken wat de andere ploegen gedaan hebben.


Beeld uit de heenwedstrijd G.V.V.V. - BVV Barendrecht, die met 0-1 verloren ging door een doelpunt van Jeffrey Aarts in de 49e minuut.

BVV Barendrecht – G.V.V.V.

Aanvang 14.30 uur

Sportpark de Bongerd
Dierensteinweg 6
2991 XJ BARENDRECHT