Voorbeschouwing G.V.V.V. – s.v. O.S.S. ‘20

9 augustus 2015

Terwijl u op uw Italiaans balkonnetje in Toscane, of aan de rand van een zwembad aan de Costa Brava dit bericht zit te lezen, of zelfs nu nog moet vertrekken naar een camping in Zuid Frankrijk of morgen of overmorgen het vliegtuig pakt naar ‘The Big Apple’, voor de mannen van de A-Selectie van G.V.V.V. is dit al weer drie weken verleden tijd.
 
In de aanloop naar

Want aanstaande dinsdagavond zal de Assink-brigade in het strijdperk gaan treden om alweer het zesde oefenduel af te werken in de aanloop naar de competitie ouverture op 22 augustus aanstaande, wanneer het gepromoveerde Katwijk op bezoek komt op de ‘blauwe zijde’ van het sportpark Panhuis.

Alle selectiespelers zullen er dan van overtuigd moeten zijn dat ze op het punt van beginnen staan van een zeer belangrijk seizoen. Want een plaats in de nieuw te vormen landelijke tweede divisie volgend seizoen, zal zonder twijfel de doelstelling zijn van onze vereniging en natuurlijk niet te vergeten u als supporter die natuurlijk ook hoopt dat G.V.V.V. mee gaat in de vaart der voetbalvolkeren.
Alhoewel er ook sceptici zijn, voor wie de invoering van die extra bouwsteen in de voetbalpiramide overbodige luxe is. Maar een echte sportman wil altijd gaan voor het hoogst bereikbare en daar zullen de pupillen van trainer Erik Assink en zijn overige stafleden zeker geen uitzondering op vormen.
 
Veel werk
Dat dit geen abc-tje wordt is de afgelopen weken in de voorgaande oefenduels al wel duidelijk naar voren gekomen. Want niet alleen laten de uitslagen, 1x winst, 2x gelijk en 2x verlies te wensen over (in principe niet eens zo heel belangrijk), maar vooral het vertoonde spel verraad dat de Haarlemmer olie, waardoor het voetbalmachientje soepel kan draaien, nog erg stroperig en dik is. Natuurlijk zijn daar verzachtende omstandigheden voor aan te voeren, zoals een aantal blessures bij selectie leden en een flink aantal nieuwkomers die hun draai nog moeten vinden, maar ook de zogenaamde oude garde heeft nog niet de vorm bereikt die je van deze routiniers eigenlijk zou mogen verwachten.

Kortom er is nog veel werk aan de winkel voor ons vlaggenschip en daarmee kan mogelijk een begin worden gemaakt in de oefenwedstrijd tegen s.v. O.S.S. ’20.


Anouar Tmim, nu VVA '71, zorgde in Oss voor de openings- en sluiting treffer. Alle foto's zijn van de hand van: Dick Gijsbertsen.
 

Eenmaal eerder tegenstander
Deze tegenstander is voor G.V.V.V. een relatief onbekende vereniging, want slechts eenmaal eerder in de geschiedenis werd er gespeeld tegen deze tegenstander. Dit in tegenstelling tot plaatsgenoten en BVO FC Oss en de amateurtak daarvan T.O.P. Oss, waartegen G.V.V.V. al negenmaal eerder oefende of bekerde.

Op zich niet zo verwonderlijk omdat de ploeg uit Oss een zondagvereniging is en in een ander district speelt. Dus competitie en districtsbekerduels zijn uitgesloten, maar ook vriendschappelijk was er in het verre verleden geen enkele ontmoeting.
Dat veranderde in het seizoen 2009 - 2010 en dat had ongetwijfeld te maken met de toenmalige secretaris, en latere voorzitter, van onze vereniging Henny Verbruggen.  

Verbruggen Megastore was toen de hoofdsponsor van onze Brabantse gasten en is nu nog steeds als sponsor gelieerd aan de club, en als u dan ook nog weet dat de eigenaar/directeur van dat keuken- slapen en woonparadijs een broer is van Henny, dan is de relatie duidelijk.
 

Naar de hoofdklasse
Gastheer s.v. O.S.S. ’20 was tijdens die eerste ontmoeting op 1 augustus 2009, die G.V.V.V. overigens met 0-5 won, een echte debutant in de zondaghoofdklasse. In 2000 - 2001 speelde de Ossenaren nog in de 3de klasse, maar via een kampioenschap en twee jaargangen 2de klasse, waarin in 2002 - 2003 opnieuw de hoogste trede werd bereikt, timmerden zij al enkele jaren flink aan de weg in de toenmalige één na hoogste afdeling bij de zondagvoetballers. Twee periode kampioenschappen waren niet voldoende om promotie te bewerkstelligen, maar in 2009 waren zij wel onbetwist de sterkste en daarmee maakten ze de stap naar het walhalla van de zondagamateurs.

Net geen topklasser
Helaas duurde dat avontuur maar één jaargang, want de geel-blauwe formatie van trainer Maurits Pol eindigde kansloos – 13 punten achterstand op voorlaatste DESK – met de rode lantaarn in handen. Een nieuwe poging tot promotie strandde via een eerste periodekampioenschap in de nacompetitie. De eerste klasse leek het plafond, men deed goed mee, telkens ruimschoots in het linker rijtje, maar een hernieuwd kampioenschap zet er niet in.
De gehoopte en gewenste stap omhoog kwam er uiteindelijk toch. In 2014 werd de tweede periode gepakt en in de nacompetitie moesten Limburgia en EHC – na strafschoppen - eraan geloven. Daarmee waren de Brabanders dus weer terug in de hoofdklasse en bleek de leerschool van de eerdere degradatie daaruit een nuttige geweest te zijn. Want afgelopen seizoen belaagde men lang kampioen TEC – komende zaterdag trouwens tegenstander van G.V.V.V. – maar moest genoegen worden genomen met een vierde plek en tweede periodetitel. In de nacompetitie werden DOSKO en Gemert eronder gehouden, maar de weg naar de finale werd verspert door Vlissingen. Dichtbij promotie naar de topklasse, maar dus net niet.


Rudy van Doorn nam de tweede treffer voor zijn rekening op 1 augustus 2009. Edwin van Rooijen en Jurriaan van Well zorgden respectievelijk voor de 0-3 en 0-4. Dit trio voormalige selectiespelers hebben ondertussen alweer diverse seizoenen geleden de voetbalschoenen in de wilgen gehangen.

Tweede trainingsperiode
Wie vermoed dat sportvereniging O.S.S. ’20 staat voor de plaats waar men vandaan komt heeft het mis. Nee, de puntjes geven al aan dat het voor een afkorting staat, namelijk Oefening Staalt Spieren. En volgens de club website spreek je ook van 'Ooo-es-es-twintig'.
Na half juli al gespeeld te hebben tegen ‘grote broer’ FC Oss, een wedstrijd die eervol met 3-1 werd verloren, is afgelopen donderdag de training weer opgepakt door de mannen van trainer Maarten van Vugt (eerder werkzaam bij T.O.P./FC Oss, OJC Rosmalen, JVC Cuijk, Blauw Geel ’38 en Nulandia) en is de wedstrijd tegen G.V.V.V. de eerste in de rij van deel twee van de trainingen. Roda Boys en OJC Rosmalen zijn de volgende opponenten voordat aan de poulefase van de beker wordt begonnen met als tegenstanders daarin: Nemelaer, Heidebloem en WNC. Daarna volgt op 6 september de competitie ouverture met een uitduel in en bij Halsteren.


Wilt u weten wie de meest gestaalde spieren heeft? Kom dan komende dinsdag 11 augustus naar de ‘blauwe zijde’ van het sportpark Panhuis alwaar om 20.00 uur zal worden afgetrapt.


De kunstgraslegger was toen op sportpark De Rusheuvel een stukje lijn vergeten in te stoppen!!