Voorbeschouwing G.V.V.V. - Excelsior Maassluis

27 januari 2016

Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis op het programma. Een bijzonder duel voor G.V.V.V.-trainer John de Wolf. Vorig seizoen stond de ploeg uit de Eerste stad aan de waterweg er na 22 wedstrijden dermate slecht voor dat de leiding besloot om trainer Cesco Agterberg te ontslaan. John de Wolf werd aangetrokken om de laatste 8 wedstrijden het tij te keren. Dit bracht een enorm schokeffect teweeg want uit de laatste acht duels werden maar liefst 19 punten gepakt en zelfs bijna was de derde periodetitel nog binnengehaald. Daarvoor kwam men drie punten tekort. Een prestatie van formaat van de interim-coach, die zijn pupillen het geloof in eigen kunnen weer teruggaf, en daarmee de naamgeving van de club (Steeds Hoger) zeker eer aan deed. Want uiteindelijk speelde Excelsior Maassluis zich ruimschoots veilig en eindigde op een 10de plek in de eindrangschikking.

En nu staat trainer John de Wolf tegenover de ploeg die hij vorig jaar dus 8 competitiewedstrijden onder zijn hoede had. Hopelijk kan hij de nodige informatie delen met zijn spelers zodat ze goed beslagen ten ijs komen.

De vorige ontmoeting, op wedstrijddag 7, ging jammerlijk verloren. Met 2-1. Excelsior Maassluis mistte destijds veel basisspelers maar was dermate gemotiveerd dat de winst dik verdiend was. Deze overwinning was trouwens pas de eerste driepunter voor de Tricolores van het seizoen. Daarna ging het bergopwaarts voor de ploeg trainer Jeroen Rijsdijk en daardoor bivakkeert men op een mooie 5e plek. G.V.V.V. speelde die middag inspiratieloos en overtuigde geen enkel moment. Hoewel de blauwen nog wel op voorsprong kwamen, hield Excelsior uiteindelijk de drie punten in huis.


Danny de Leeuw, de man in vorm, in de eerdere ontmoeting.

Excelsior Maassluis staat, zoals net gemeld, op een plek die recht zou geven op promotie naar de 2e divisie. Ook G.V.V.V. heeft momenteel een plek in de top 7 behaald. Maar zoals John de Wolf afgelopen zaterdag al vertelde: "We hebben nog niks". En dat is een waarheid als een koe. Je kunt de hele competitie op de zevende plek staan, als je na de laatste speeldag op positie 8 bivakkeert, dan sta je toch echt met lege handen. Daarom moet G.V.V.V. nu haar wedstrijden proberen te blijven winnen om zodoende een buffer op te bouwen, waardoor de voorsprong niet broos wordt en je een nederlaag kunt incasseren. Maar goed, dat zullen veel clubs willen.

G.V.V.V. zal winst moeten afdwingen zonder centrale verdediger Laurens van der Voort (geschorst) en aanvoerder Roy Terschegget (ook geschorst). Van der Voort viel afgelopen zaterdag tegen SteDoCo in de rust uit met een liesblessure. Hij werd toen vervanger door Wouter Bonke. Deze omzetting zal De Wolf nu ook doorvoeren, is de verwachting. Hoe hij het gemis van zijn aanvoerder gaat oplossen blijft gissen. Hier zijn legio mogelijkheden voor en John kan zo maar met een verrassing uit de hoge hoed komen. Hij weet als geen ander de kracht van de tegenstander en dus ook de remedie om de sterke punten van hen in te dammen. Ook bij Excelsior Maassluis worden de nodige spelers gemist, dit is inherent aan de competitiefase waarin we aanbeland zijn.

Kortom, een prachtig affiche zaterdagmiddag. Kan G.V.V.V. de serie van 4 winstpartijen op rij naar 5 tillen? Heel Veenendaals blauw hoopt van wel, om kwart over 4 zaterdagmiddag weten we meer.