Voorbeschouwing G.V.V.V. - FC Breukelen

3 februari 2016

Aanstaande zaterdag speelt G.V.V.V. een oefenwedstrijd tegen FC Breukelen. De club, ontstaan in 2007 door een fusie tussen VV Nijenrodes en CSV Vitesse, speelt momenteel in de eerste klasse A.

In de competitie staat de ploeg van trainer Cor ten Bosch, die na  dit seizoen vertrekt na drie seizoenen, op een prima 5e plek. Twee punten achter het Veenendaalse De Merino's.

FC Breukelen speelde afgelopen weekend niet. De uitwedstrijd tegen Montfoort werd afgelast. Zoals u weet verloor G.V.V.V. ongelukkig van Excelsior Maassluis. Een zeker lijkend punt werd verspeeld waardoor de ploeg van trainer John de Wolf met lege handen kwam te staan. De wedstrijd tegen FC Breukelen zal waarschijnlijk ook de terugkeer van Simon Brouwer betekenen. Het is zeer waarschijnlijk dat de voormalig aanvoerder minuten gaat maken.

G.V.V.V. zal de oefenwedstrijd gaan gebruiken om weer terug te komen in de positieve flow waarin men zat voor de schlemiege nederlaag van afgelopen zaterdag. Met nog elf wedstrijden voor de boeg moet G.V.V.V. de 7e plek die men nu bezit consolideren. Dat houdt in dat er minimaal evenveel punten gehaald moeten worden als de ploegen onder de Veenendalers. Op dit moment zijn dat DVS '33 (op 1 punt), Rijnsburgse Boys (op 2 punten), Capelle (op 3 punten, met een wedstrijd minder) en IJsselmeervogels (op 4 punten). Enfin, we kunnen allemaal theorieën bedenken, maar over een week kan het verhaal weer helemaal anders zijn. Dus van week tot week je stinkende best doen en dan per keer de balans opmaken, lijkt het beste advies.

Of John de Wolf gaat sparren met de ploeg die volgende week tegen RVVH gaat spelen of dat hij een aantal reserve-spelers aan het werk wil zien, blijft nog in het ongewisse. Martin van Eck is in ieder geval geschorst tegen de Ridderkerkers, dus om zonder de rechtsbuiten te starten deze oefenwedstrijd lijkt logisch.

FC Breukelen heeft een aantal opvallende namen in de selectie. Allereerst Daniël Kops. De altijd scorende spits speelde ooit voor Geinoord en stond toen ook op het verlanglijstje bij G.V.V.V. Uiteindelijk besloot hij Geinoord trouw te blijven. Een jaar later vertrok hij wel naar Veenendaal, maar ging hij spelen aan de rode kant van het Panhuis. Doelman Aäron Balk speelde twee jaar in de Topklasse voor het Alphense ARC. Ook Mark Rutgers, oud speler van IJsselmeervogels, komt uit voor de ploeg uit Breukelen.

LET OP: de wedstrijd begint om 13.00 uur.

G.V.V.V. - FC Breukelen

Sportpark Panhuis
aanvang: 13.00 uur