Voorbeschouwing G.V.V.V. - SVV Scheveningen

17 februari 2016

Zaterdag staat de wedstrijd tegen SVV Scheveningen op de rol. Om er maar een cliché tegenaan te gooien, een finale die gewonnen moet worden. Tenminste als G.V.V.V. zicht wil blijven houden op promotie naar de nieuw te vormen 2e divisie. En die ambitie heeft de club en de selectie uitgesproken.

Het eerder genoemde cliché is er eentje in de categorie open deuren intrappen maar wel heel simpel. Blijven winnen om een gat te slaan met je concurrenten en een stukje vet op het bot te krijgen of om in ieder geval geen onoverbrugbare achterstand op te lopen in de strijd om bij de eerste 7 te komen. Enfin de selectie en supporters weten maar al te goed waar het om draait.

Zaterdag staan twee ploegen aan de aftrap die in de winning mood zijn. G.V.V.V. won verdiend van RVVH in een uitwedstrijd met 0-1. SVV Scheveningen won met 3-0 thuis van IJsselmeervogels in een wedstrijd die rood kleurde. IJsselmeervogels zag twee spelers en de team-manager met rood vertrekken. Bij Scheveningen moest Marvin Nieuwlaat eerder de kleedkamer opzoeken. Hij is er dus zeker niet bij.

Bij G.V.V.V. keert Martin van Eck terug van een schorsing. Hij wordt afgelost door Taoufik Adnane die een wedstrijd vanaf de tribune moet toekijken.


Taoufik Adnane, de man met de beslissende pass tegen RVVH, is geschorst.

De vorige ontmoeting, in de badplaats, was voor G.V.V.V. memorabel. Een snelle achterstand, een door Rodny Hofman benutte strafschop inclusief rode kaart voor doelman Erwin Friebel en als kers op de taart een prachtige treffer van Roy Terschegget. Een benauwde 1-2 zege met interim-trainer Jan Diepeveen aan het roer. Na afloop kwam er een bak met emoties los bij spelers en staf. Een kippenvel moment. Na afloop scandeerden de meegereisde supporters 'Jantje bedankt'.


De wedstrijd zit erop en Jan Diepeveen weet dat de buit binnen is.

De destijds net aangestelde John de Wolf zat toen op de tribune en ging de maandag erna aan de slag. Hij heeft de energie en emotie die toen vrij kwamen zeker meegenomen in zijn eerste trainingen en is gaan bouwen. Enfin u weet allemaal dat daarna de weg omhoog is ingezet en dat G.V.V.V. ondertussen meedoet om promotie. Maar zoals u ook zult weten is meedoen alleen niet voldoende. Aan het eind van de rit worden de prijzen pas verdeeld en tot die tijd zal er voor elke meter en elk punt gestreden moeten worden. Zaterdag om half drie gaat het balletje rollen en rond de klok van half vijf weten we meer, om met een cliché af te sluiten.

G.V.V.V. - SVV Scheveningen
aanvang 14.30 uur
Sportpark Panhuis.