Voorbeschouwing RVVH - G.V.V.V.

10 februari 2016

Aanstaande zaterdag mag G.V.V.V. op bezoek bij het Ridderkerkse RVVH. De ploeg van trainer Giovanni Franken staat op een 14e plek, slechts op doelsaldo boven de positie die nacompetitie voetbal voor handhaving betekend. Taak dus voor de Ridderkerkers om de nodige punten bijeen te sprokkelen. Na de winterstop won de ploeg slechts eenmaal en ging men tweemaal met een nederlaag de bietenbrug op.

Verzachtende omstandigheden waren dat dit verliespartijen waren tegen hoogvliegers Katwijk en HHC Hardenberg. Toevalligerwijs twee ploegen die spelen in het oranje. G.V.V.V. zou er wellicht verstandig aan doen om de oranje reserveshirts van een aantal seizoen geleden aan te doen. Dat dit niet zal gebeuren valt natuurlijk te raden, want met bijgeloof haal je geen punten.

Dit zal moeten gebeuren door de goede lijn van de laatste wedstrijden door te trekken. We laten het ongelukkige en onnodige verlies tegen Excelsior Maassluis maar even buiten beschouwing. Alhoewel dit ook weer als schoolvoorbeeld genomen kan worden door trainer John de Wolf.

Bij G.V.V.V. lijkt iedereen beschikbaar. Simon Brouwer maakte afgelopen zaterdag ook weer minuten en kan wellicht gebruikt worden in het laatste deel van de wedstrijd, alhoewel de selectie genoeg kwaliteit heeft om Simon rustig terug te laten keren. Een halve wedstrijd in het tweede lijkt dan ook meer voor de hand te liggen.


Roy Terschegget is weer terug na 1 wedstrijd schorsing.

Even afwachten of de oefenwedstrijd tegen FC Breukelen nog blessures opgeleverd heeft. Danny de Leeuw viel na ruim een half uur uit.

Wie zeker niet inzetbaar is, is Martin van Eck. De rechtsbuiten liep tegen Maassluis een gele kaart op, wat een schorsing betekend. Als de opstelling tegen FC Breukelen een voorbode is van de opstelling tegen RVVH dan is wel te raden hoe John de Wolf het gemis van Martin van Eck gaat oplossen.

Wil G.V.V.V. de 7e plek in handen blijven houden, dan zal het moeten winnen van RVVH. Lukt dit niet dan zal er zeker 1 of meerdere achtervolgers over de Veenendalers heen gaan en kan de ploeg van John de Wolf weer in de achtervolging. Punten pakken lijkt dus het credo. Dat dit geen appeltje-eitje is weten we maar al te goed. In de thuiswedstrijd ging RVVH met een 0-2 overwinning aan de haal. Twee snelle goals (de 18e en de 20e minuut) en een verdediging waar niet doorheen te komen was zorgden voor deze verdiende verliespartij.

G.V.V.V. is dus gewaarschuwd.

RVVH – G.V.V.V.
Aanvang 14.30 uur

Sportpark Ridderkerk
Sportlaan 12
2980 GE Ridderkerk