Voorbeschouwing SteDoCo - G.V.V.V.

21 januari 2016

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd SteDoCo – G.V.V.V. op het programma. Een lichtwedstrijd, want de aanvang van deze confrontatie is 17.00 uur. Omdat er in Hoornaar, de plaats van handeling, ook een hardloopwedstrijd is waar zo'n 700 deelnemers verwacht worden. Om beide evenementen in goede banen te leiden is, in goed overleg, besloten om de bal pas in de vooravond te laten rollen.

G.V.V.V. in 2016

De Veenendalers begonnen 2016 crescendo. Angstgegner HHC Hardenberg werd met bijna 100% efficiëntie opzij gezet. Uitslag 4-1. Olivier Pilon (2x), Roy Terschegget en Martin van Eck zorgden voor de goals. Ook over de schoonheid van de meeste goals werd lang nagesproken. Door deze overwinning en de eindsprint net voor de winterstop (3x winst in de laatste 4 duels) heeft G.V.V.V. de begeerde 7e plek binnen bereik. Maar de overwinning tegen HHC en de welkome 3 punten hebben alleen waarde als de ploeg van John de Wolf deze lijn kan doorzetten en niet tegen verlies in Hoornaar oploopt.

SteDoCo in 2016

En dan de gastheren. Ook zij kenden een lekker begin in 2016. De doelstelling van de ploeg van trainer Virgil Breetveld is directe handhaving. Voor de winterstop stond de ploeg op een directe degradatieplek. 5 Punten achter ONS Boso Sneek, die op de gevreesde promotie/ degradatieplek stond. SteDoCo zegevierde met 0-2 op haar directe concurrent en er veranderde uiteindelijk niks in de posities, maar de achterstand op concurrent Sneek is nog maar 2 punten. En ook de achterstand op FC Lisse (die op de veilige 14e plek staan) is binnen bereik. Dit scheelt nog maar 3 punten. En dit zou aankomende zaterdag zo maar overbrugd kunnen worden als SteDoCo, G.V.V.V. aan de zegekar bindt. FC Lisse moet namelijk uit naar Rijnsburgse Boys en ONS Boso Sneek speelt een uitwedstrijd tegen nummer 5, Excelsior Maassluis. Deze wetenschap en de winst op ONS Boso Sneek zullen zeker voor een goed moraal zorgen.

Voordeel

Normaal gesproken wil een ploeg die moet aantreden tegen de nummer laatst nog wel eens aan onderschatting (of zelfoverschatting als u wilt) ten onder gaan. Denken dat je op halve kracht dit varkentje wel even zal wassen. Het voordeel voor G.V.V.V. is dat SteDoCo afgelopen zaterdag 3 punten pakte. Voor John de Wolf, die als voetballer nooit beticht kon worden van onderschatting of halfslachtig een wedstrijd ingaan, de schone taak om G.V.V.V. zo scherp en gemotiveerd de wedstrijd te laten starten zoals hij zelf altijd deed. Goed voorbeeld doet goed volgen. Elke voetballer weet namelijk dat als je als team op halve kracht begint, je dat bijna niet omgeturnd krijgt. Kortom, motivatie is het toverwoord voor de Veenendalers

Vorige ontmoeting

Op 26 september 2015 speelden de beide kemphanen tegen elkaar op sportpark Panhuis. Rodny Hofman opende toen de score net na rust. Mohammed Faouzi maakte de voorsprong even later ongedaan. Wilco den Hartog wist in de 69e minuut G.V.V.V. andermaal op voorsprong te zetten. Ook deze voorsprong werd snel te niet gedaan. Martin van Eck zorgde een kwartier voor tijd, met een own goal, voor de 2-2 eindstand. In blessuretijd nog levensgrote kansen voor beide partijen. Ook dit is voor trainer John de Wolf een mooi handvat om zijn ploeg gemotiveerd aan de start te krijgen.


Wouter Bonke is weer inzetbaar. Hij zat een schorsing uit ivm zijn 4e gele kaart.

SteDoCo

De zojuist genoemde Mohammed Faouzi is topscorer van SteDoCo met 6 doelpunten. Opvallend is dat hij afgelopen zaterdag niet bij de basiself stond. Het hoe en waarom is ons niet bekend. Feit is wel dat Mohammed (Mo voor intimi) Faouzi tegen G.V.V.V. vaak het net wist te vinden. Of in ieder geval lastig te bespelen bleek. Eerder speelde de aanvaller voor o.a. Noordwijk en IJsselmeervogels. Ook Sjoerd van der Waal is een speler met de nodige ervaring op het hoogste niveau achter zijn naam. En ook hij is een makkelijk scorende speler. De oud-speler van o.a. ASWH, IJsselmeervogels en Kozakken Boys heeft 4 goals in het mandje liggen. En dan beschikt de ploeg ook nog over Ali Yilmaz. Ook een speler die over de nodige ervaring en scorend vermogen beschikt. Het scoren is dan ook niet de bottleneck voor de ploeg uit Hoornaar. Ze staan op de laatste plek, dat is niet te ontkennen, maar er zijn 6 ploegen die minder vaak het net wisten te vinden dan SteDoCo. Het probleem moet dus ergens anders gezocht worden en als de goals voor voldoende zijn dan is dus automatisch de doelpunten tegen het probleem. 50 Tegendoelpunten incasseerden de mannen van trainer Breetveld. En dat is fors. Ter illustratie, ONS Boso Sneek kreeg er 37 tegen tot nu toe. En dat is de ploeg die, na SteDoCo, de meeste goals tegen kreeg. En we weten allemaal dat dit niet geheel toe te schrijven is aan de laatste linie inclusief keeper. Verdedigen begint immers voorin. En ook het middenveld is een belangrijke schakel in het voorkomen van tegendoelpunten.

Latertje

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, want het zou heel vervelend zijn als u veel te vroeg in Hoornaar arriveert. De wedstrijd begint namelijk op een ongewoon tijdstip, namelijk 17.00 uur. Tenzij u een goede bekende bent van Sierd de Vos, die in elke stad of dorp de beste restaurants en cafés weet te vinden, kunt u het beste uw vertrektijd aanpassen en dus niet te vroeg richting Hoornaar gaan. Ook om niet tussen de hardlopers te belanden. Dat de wedstrijd laat begint heeft ook als voordeel dat de supporters al weten wat de concurrentie gedaan heeft. Iets dat zeker zal doorsijpelen naar de spelers. In sommige gevallen kan het verlammend werken, maar soms kan het ook een extra motivatie zijn om nog meer dan je stinkende best te doen. We gaan het zien.

SteDoCo – G.V.V.V.
aanvang: 17.00 uur

Scheidsrechter: G. Keijl (Heerde)
Assistent-scheidsrechter 1: J.R. Waleveld
Assistent-scheidsrechter 2: R. van Marrewijk
Vierde official: J. Rademaker

Sportpark Groeneweg
Groeneweg 59
4223 MG Hoornaar