Vooruitblik G.V.V.V. – Jong NEC

13 februari 2017

Voor de ingelaste oefenwedstrijd, als voorbereiding op het competitie treffen komende zaterdag tegen UNA, heeft de technische staf niet de weg van de minste weerstand gekozen. Want voor de vierde keer hebben ze een beloftenteam van een BVO uitgenodigd om tegen te sparren. En Jong NEC, wat zo vriendelijk is om de reis naar Veenendaal te maken, lijkt op voorhand een fikse kluif die aanvoerder Terschegget c.s. voor de kiezen krijgen. Want uitkomend in de besloten reserve competitie poule B, zijn de Nijmegenaren voorlopig een klasse apart.

De Nijmegen Eendracht Combinatie heeft er voor gekozen om haar beloftenteam te laten uitkomen in een competitie met collegae betaald voetbal organisaties, i.p.v. een poging te wagen dit team te laten spelen in de Tweede- of Derde Divisie. Die keuze houd in dat er gespeeld wordt in een competitie met slechts 8 deelnemers en er daarom lang niet iedere week de krachten kunnen worden gemeten met leeftijdsgenoten. Naast het invoegen van extra wedstrijden tegen andere poule deelnemers uit de reserve competitie is er dus volop gelegenheid om te oefenen, en dat doet de ploeg van hoofdtrainer Ron de Groot en zijn assistent Patrick Pothuizen ruimschoots. Dit trainersduo, samen goed voor bijna 500 duels in de hoofdmacht van NEC, zal vast niet ontevreden zijn over de ontwikkelingen die hun pupillen doormaken, want zowel in de competitie als de oefenduels gaat het meer dan crescendo.

Want naast de acht, tot nu toe gespeelde competitie wedstrijden, waarvan er slechts een werd gelijkgespeeld (1-1 tegen Willem II) en de rest gewonnen, waarmee Jong NEC dus onbetwist koploper is, staan er ook al 24 oefensessies, tegen een keur aan diverse tegenstanders, op de uitslagenlijst.
Een greep daaruit: tegen onze competitie genoten TEC en De Treffers werd met respectievelijk 3-5 en 2-3 gewonnen, Spakenburg daarentegen was op de eigen Westmaat met 4-0 te sterk. Zaterdag derde divisionist Rijnsburgse Boys kon de Goffert-bewoners nog bijbenen (1-1), maar de zondag equivalenten Jong Achilles ’29 en Juliana ’31 kregen maar liefst 0-4 en 0-7 klop.
Daarmee is de conclusie dat G.V.V.V. een tegenstander van formaat staat te wachten ons inziens niet erg overdreven.

In tegenstelling tot in de competitie, waarin de ploeg van John de Wolf tegen de beloftenteams uit vijf wedstrijden tot nu toe pas één puntje pakte, gaat dat bij het oefenen wel een stukje beter. Want daar is de balans vier punten uit drie duels. Tegen Jong Heerenveen trokken de Blauwen met 1-2 aan het kortste einde. Competitie genoten van Jong NEC, Jong Go Ahead Eagles, sleepte na een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg in de laatste tien minuten nog een gelijkspel uit het vuur (2-2), en Jong RKC Waalwijk ging met 3-2 onderuit in Veenendaal.

Jong NEC zag haar geplande competitie voor vanavond thuis tegen Jong RKC Waalwijk afgelast worden en zal dus fris en fruitig aan de start kunnen verschijnen, datzelfde zal hopelijk ook gelden voor de mannen van John de Wolf die afgelopen zaterdag niet aan de bak hoefden tegen VVSB. Hoewel zo’n oefenwedstrijd niet in eerste instantie is gericht op het behalen van winst, maar om dingen uit te proberen en/of wedstrijdritme op te doen, is het toch altijd wel prettig als je in aanloop naar een nieuwe competitie uitdaging een potje winst kunt bijschrijven. Voor de thuisploeg is die uitdaging de wedstrijd van aanstaande thuis tegen UNA, voor onze gasten staat die op maandag 20 februari te wachten, wanneer ze op bezoek moeten bij Jong PEC Zwolle.
    
G.V.V.V. – Jong NEC begint op sportpark Panhuis om 20.00 uur.