De Dijk, nieuwkomer met een droom

13 september 2017
Aan ambities geen gebrek bij debutant ASV De Dijk, zaterdag de tegenstander van G.V.V.V. op speeldag vier van de tweede divisie. Ooit moet een tweede profclub van Amsterdam een feit zijn. 
 
Achter de Schellingwouderdijk van het Amsterdamse IJ koesteren de voetballers van ASV De Dijk een droom. In de diepe schaduw van Ajax, ’s lands succesvolste voetbalclub van Nederland, moet in Amsterdam-Noord een tweede profclub verrijzen. Bij de Amsterdammers is de tweede divisie niet het eindstation van een opmars uit de kelder naar de top van het amateurvoetbal. 
 
ASV De Dijk, in 1999 ontstaan uit een fusie van Schellingwoude en Rood Wit/A, was jarenlang een grijze muis in de derde en vierde klasse van het zondagvoetbal. Tot ergernis van één man: Heino Braspenning, oud-doelman van de hoofdmacht. Onder aanvoering van de scheepswerfeigenaar en hoofdsponsor werkte De Dijk zich in zeven jaar tijd op van de derde klasse naar de tweede divisie. Een sprookje dat lang niet vervolmaakt is.
 
De Dijk kroonde zich vorig seizoen tot kampioen van de derde divisie zondag.
 
De ambities van De Dijk zijn zichtbaar in het aankoopbeleid van de club, ook na de overtuigend behaalde titel vorig seizoen in de Derde Divisie, met 84 punten uit 34 wedstrijden. Met het binnenhalen van Abderrahim Loukili (FC Lienden) beschikt de ploeg van trainer Jochem Twisker (oud-Spakenburg) over een aanvaller uit het topsegment die de erfenis van goaltjesdief Dennis Kaars (40 goals, nu FC Den Bosch) kan dragen. En anders is daar Jack Tuijp nog, de routinier die overkwam van FC Volendam.
 
Voor G.V.V.V. wacht de loodzware taak om de geraffineerde ploeg uit Amsterdam te bestrijden. De Veenendalers verdienen de complimenten voor het spel in de eerste drie wedstrijden, tegen De Treffers (2-0 nederlaag), Rijnsburgse Boys (2-1 zege) en Katwijk (2-0 nederlaag), maar op basis van de schoonheid van het spel wordt de ranglijst niet opgemaakt.
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: Orange Pictures