De Assink-brigade als derde de winterstop in

10 december 2011

 

Iedere ploeg heeft weleens een off-day, maar als er twee in het veld verschijnen die deze kwalificatie verdienen, dan is het duidelijk dat er weinig te genieten valt voor de beide supportersgroepen en/of de neutrale toeschouwers. En precies zo'n wedstrijd speelde zich vanmiddag af op de 'blauwe zijde' van het sportpark Panhuis. De kansen c.q. mogelijkheden waren met gemak op de vingers van een hand te tellen. Daarom verdiende dit duel eigenlijk geen winnaar, laat staan doelpunten. Maar 'Murphy's law' deed alweer opgeld voor het al zo geplaagde Barendrecht. Vasthouden door David Almeide van Simon Brouwer, binnen de beruchte lijnen, leverde de thuisclub een strafschop op en die werd door 'Opa Van Meegdenburg' keurig binnen geschoten en daarmee bleven de drie punten in Veenendaal.
 
Het komt niet zo vaak voor dat uw verslaggever aan minder dan een half A5-je genoeg heeft om de memorabele momenten van een wedstrijd te noteren. Vanmiddag was zelfs die ruimte om wat krabbels neer te pennen al meer dan genoeg. Want zoals in de inleiding al aangegeven bakten de 22 acteurs een ‘kerstkrans’ die de houdbaarheid datum nu al, zaterdagavond 19.50 uur, heeft overschreden. 
Het duel tussen de nummer drie en de rode lantaarndrager was er dus een om gauw te vergeten, zeker voor de thuisploeg. Want bijna niets lukte, lange ballen, korte ballen, steekpassjes, vlotte driehoekjes, in- of afdraaiende voorzetten, al deze voetbalingrediënten eindigden ruim naast het bakblik. Ook opponent Barendrecht was niet te betrappen op doelgerichtheid, op de eerste minuut na, toen Wouter Bonke de bal pardoes in de voeten van Peter de Lange kopte. Die profiteerde bijna van dat verlate Sinterklaascadeautje, maar gelukkig voor de thuisploeg stond de paal een treffer in de weg. 
 
Het duurde tot de 18de minuut voordat G.V.V.V. voor eerst gevaarlijk voor het doel van Mark Zegers verscheen. Op aangeven van Anouar Tmim draaide Dennis van Meegdenburg keurig weg van zijn bewaker, maar zijn schot ging voorlangs. Dat het zo lang duurde voordat de thuisploeg gevaarlijk werd was zeker ook de verdienste van de ‘wit-roden’. Want waar ze zelf dus ook weinig tot geen gevaar creëerden hield Barendrecht op het middenveld ruimschoots de overhand. Door kort op de man te spelen of de afspeelposities goed met twee of drie man af te dekken zag G.V.V.V. absoluut geen kans om het spel snel te verplaatsen. En als dat dan, zo heel af toe, niet lukte dan zorgden Michiel van der Valk c.s. er zelf wel voor dat de verkeerde keuzes werden gemaakt of werd het speeltuig zomaar in de voeten van de tegenstander gespeeld. Kortom het was kommer en kwel. Als voetbal een jurysport was, zou Barendrecht het eerste bedrijf zeker op punten gewonnen hebben. 
 
Na deze baggerpot in de eerste 45 minuten mocht je verwachten dat de beide oefenmeesters tijdens de thee nog wel even een toespraakje in petto hadden voor hun pupillen. Dat zullen Jack van den Berg en Erik Assink ongetwijfeld hebben gedaan, alleen zo bleek achteraf, was dit grotendeels aan dovemans oren gericht. 
Beide teams wisselden wel en probeerden daarmee nieuw elan in te brengen. Bij G.V.V.V. zette de wissels de meeste zoden aan de dijk. Want Simon Brouwer – toch sneller hersteld van zijn enkelblessure dan verwacht – en Thijs van Tent Beking, die in het veld waren gekomen voor Anouar Tmim en Koen Oost waren uiteindelijk verantwoordelijk voor het enige en beslissende doelpunt.
 
Nadat G.V.V.V. al diverse keren in de buitenspelval was getrapt, ontsnapte Thijs van Tent Beking in de 56ste minuut aan deze val. Op rechterflank had hij voldoende vrijheid om op te rukken en een mooie voorzet te geven. Daar stond Simon Brouwer klaar om in te koppen, maar dat vond David Almeida geen goed idee. Hij verhinderde het springen van Brouwer onreglementair en de prima fluitende referee De Lima Schepens had geen ander keuze dan de bal op de elfmeterstip te leggen. En zulke buitenkansjes laat de topscorer van G.V.V.V. maar zelden liggen, zo ook nu. Want met een geplaatste elfmetertrap liet Dennis van Meegdenburg doelman Mark Zegers kansloos (1-0). De DJ’s van dienst wisten op ludieke manier die in totaal 10de goal van Van Meegdenburg te vieren. Want Dennis, door z’n voetbalmaatjes liefkozend ‘Opa’ genoemd vanwege z’n leeftijd, werd toegezongen door Hetty Blok en Leen Jongewaard met het liedje M’n Opa uit de serie Ja Zuster, Nee Zuster. Op de keper beschouwd was dat het hoogtepunt van het duel. Want daarna ontstond er een soort van vechtvoetbal, wat wel wat meer enerverend was dan dat van voor de rust, maar de amusementwaarde oversteeg de vijf zeker niet. 
Met lange halen gauw thuis probeerden beide teams nog voor wat gevaar te zorgen, maar beide doelmannen werden nauwelijks op de proef gesteld en G.V.V.V. bleef in de buitenspelval trappen, zodat de snelle uitbraken zo goed als allemaal terecht werden afgefloten. Nee, zoals al gezegd dit was een duel om heel gauw te vergeten en alleen de zegening van de drie punten als herinnering op te slaan.
 
Als het de bedoeling was om de aanwezige Sparta-trainer Michel Vonk zand in de ogen te strooien is dat prima gelukt, maar oefenmeester Assink kennende, zal dat zeker de opzet niet zijn geweest. Erik wil altijd winnen en het liefst op een aantrekkelijke manier. Maar hij kon zich ook wel voorstellen dat ‘zijn jongens’ toch met die wedstrijd op het Kasteel in Rotterdam in het achterhoofd, de handrem flink hadden aangetrokken. Want wie wil daar nu niet bij zijn? Iedereen toch, en dan is het zaak de boel heel te houden en geen schorsing op te lopen. Dat lukte dus voor de volle 100%. 
Het was in de ogen van de oefenmeester een wedstrijd die niet ging zoals het moet, maar dan moet het maar zoals het gaat, en dat leverde uiteindelijk de winst op en een derde plek, waarmee G.V.V.V. dus de winterstop in gaat. 
 
De doelstelling, 33 punten halen in 30 wedstrijden, is dus nu al na zeventien duels binnen en dat is een meer dan groot compliment waard aan de A-selectie en haar staf. Dit werd ook tot uitdrukking gebracht door een 
 
 
Een drietal supporters die na afloop Erik Assink kwamen verrassen met de overhandiging van een slagroomtaart. Op de taart een G.V.V.V. logo met daaronder de tekst: ‘Gelukkig nog een jaar bij G.V.V.V.’ Dit naar aanleiding van de contractverlenging die Erik Assink en het bestuur afgelopen week overeenkwamen. 
Deze geste kon de trainer heel erg waarderen, “want het zijn tenslotte de kleine dingen die het doen,” was zijn commentaar. Bij de tekst op de taart willen wij ons van harte aansluiten en ook wij wensen Erik Assink c.s. nog een prachtig vervolg van deze competitie en een even zo mooi volgend seizoen. Maar nu eerst op naar dinsdag 20 december wanneer G.V.V.V. gaat aantreden in Rotterdam op het ‘Kasteel’ om tegen Sparta te gaan spelen in het kader van de achtste finales van de KNVB-beker. 
Aanvang 20.00 uur. 
 
G.V.V.V. – BVV Barendrecht 1-0 (0-0)
 
Scoreverloop: 56. Dennis van Meegdenburg 1-0 (strafschop) 
 
Gele kaarten: 56. David Almeida, 75. Marvin van der Pluijm (BVV Barendrecht) 85. Simon Brouwer (G.V.V.V.)
 
Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Michiel van der Valk, Taoufik Adnane, Wouter Bonke, Martin van Eck (90. Yoram Pesulima), Koen Oost (46. Simon Brouwer), Dennis van Meegdenburg, Anouar Tmim (46. Thijs van Tent Beking), Joey Snijders.
 
Opstelling BVV Barendrecht: Mark Zegers, David Almeida (87. Edwin de Kruijk), Stanley Husen, Ivan Almeida (77. Mathijs Tabbers), Thom de Rooij, Ramon Salas, Mark van der Boogaart, Christiaan Opschoor (46. Marvin van der Pluijm), Kerem Yilmaz, Peter de Lange, Jorzolino Falkenstein.
 
Toeschouwers: 850
Scheidsrechter: R.F. de Lima Schepens (Culemborg)