G.V.V.V. delft onderspit in slotminuut.

7 augustus 2011

 

Cuijk - Het is zaterdag 6 augustus als het Nederlandse profvoetbal de eerste competitieronde afwerkt en in Cuijk de tweede dag van het J.V.C. Tournament op het programma staat. Nadat G.V.V.V. gisteren pas na een strafschoppenserie de baas was over Juliana ’31 wist gastheer J.V.C. Cuijk in het tweede duel van de avond het Werkendamse Kozakken Boys met 3-2 te verslaan. Voorafgaand aan de clash der topklassers mochten de Werkendammers het opnemen tegen Juliana ’31. Uitslag 4-2.
 
Het is precies half acht als de eerste balomwentelingen plaats vinden in een benauwd Cuijk. Met J.V.C. Cuijk treft G.V.V.V. in deze voorbereidingsperiode al een derde ploeg uit de zondagse topklasse, derhalve is er sprake van een serieuze testcase. De warmte is gelukkig wat minder dan gisteren toen het op het kunstgras bloedheet was. 
 
De wedstrijd is net op gang gefloten als vleugelaanvaller Snijders de aanvallende intenties van de Veenendaalse formatie laat zien. Zijn voorzet bereikt echter geen medespeler. De thuisclub biedt meer tegenstand dan Juliana ’31 gisteren deed. Na dik tien minuten spelen vuurt aanvalsleider Meeuwsen op de kooi van doelman Willemse, de bal gaat over, maar voor de defensie van het in oranje tenues uitgeruste G.V.V.V. is dit wel een signaal dat het vandaag zeker geen gemakkelijke opgave zal zijn. Aanvallend probeert Roy Terschegget met twee mooie ballen zijn steentje bij te dragen. Zijn eerste schot gaat nipt naast, een kort balletje op de mee opgekomen Bolland ontbeert net zoveel geluk als het schot op de paal van Snijders enkele minuten later. Toch denkt heel G.V.V.V. eenvoudig op voorsprong te kunnen komen als Tom Oostinjen binnen de beruchte lijnen door Van Mourik in zijn rug wordt gelopen. Scheidsrechter Van den Heuvel staat er bij en kijkt er naar, maar een fluitsignaal blijft achterwege.
 
Aan de overzijde van het veld had het zes minuten later ook zomaar raak kunnen zijn als ‘Captain’ Van der Valk en sluitpost Willemse niet in eendrachtige samenwerking een aanvallende actie van stormram Meeuwsen onschadelijk hadden weten te maken. Het tempo gaat iets omhoog, maar echt goed voetbal is de aanwezige aanhang nog niet voorgeschoteld. Fraai is echter wel het goed doorgaan op de bal door Terschegget, zijn actie brengt de bal tot bij Dennis van Meegdenburg die via Daan van der Valk uiteindelijk aan de andere zijde van het strafschopgebied een mogelijkheid voor Jasper Bolland oplevert. Diens schot zet het scorebord echter niet aan het werk. Aan de andere zijde van het prachtig gesitueerde sportpark laten El Allachi en Schouten de gehele Veense defensie hun hielen zien, maar zo snel als de aanval ook werd opgezet, zo snel werd de mogelijkheid ook weer om zeep geholpen. 
 
We schrijven de 38e minuut als El Allachi, fel op de huid gezeten door de gedreven Taoufik Adnane, een granaat afvuurt richting Willemse. De reflex waarmee de sluitpost de bal uit zijn doel ranselt echter is uitstekend. Dat ook J.V.C. Cuijk over een goede sluitpost beschikt ervaart Joey Snijders kort voor de thee. Een inzet van dichtbij wordt met een uiterste krachtsinspanning over de deklat geduwd. Theepauze met een brilstand. 0-0.
 
De tweede helft start voor G.V.V.V. met een dubbele wissel. De heren Van der Valk blijven achter in de kleedkamer en worden vervangen door Wouter Bonke en Anouar Tmim. Donkere regenwolken pakken zich dan al samen boven het gemeentelijk sportpark De Groenendijkse Kampen. Vlak voor het ontsteken van de veldverlichting nemen Snijders, Van Eck, Terschegget en Van Meegdenburg plaats in een zorgvuldig gemetselde muur als J.V.C. Cuijk een vrije trap krijgt toegekend. 'Opzichter' Wouter Bonke maakt op zijn beurt het gevaar onschadelijk door het schot te blokkeren. Enkele momenten later dreigt El Allachi voor het doel, maar diens inzet wordt door Oostinjen onschadelijk gemaakt. Als ware het een vlucht voor een hoosbui, zo rap is deze jonge vleugelverdediger even later bezig aan een sprint dwars over het hele veld. Balbezit op de linker vleugel bij Joey Snijders die de sprintende Oostinjen aan ziet komen. Via een magnifieke actie brengt deze Tmim in stelling: op het scorebord worden de bordjes verhangen: 0-1.
 
Het uurtje voetbal op zaterdagavond zit er al weer op als coach Assink drie van zijn pupillen vertelt het trainingspak uit te trekken. Rick van der Ree, Wilco den Hartog en Simon Brouwer nemen de plaatsen in van Dennis van Meegdenburg, Bart Hulsbos en Martin van Eck. De wedstrijd is in de tweede helft het aanzien meer dan waard. Kansen over en weer, een voorsprong en een gigantische stortbui op de koop toe. Toch is het nog niet gedaan want J.V.C. Cuijk is niet van plan om zich de kaas van het brood te laten eten. Eerst maken Willemse en de net ingevallen Hofman een goede mogelijkheid van Schouten nog onschadelijk, maar dik tien minuten later is het plotseling toch gelijk. Meeuwsen profiteert van enig gelukkig verkregen balbezit en verschalkt de zeer ver uit zijn doel gekomen Willemse met groot gemak.
 
De vreugde van het thuispubliek na deze gelijkmaker is van korte duur. Roy Terschegget gaat gewillig tegen de grond met een tegenstander in de buurt. Strafschop en tevens een nieuwe voorsprong voor de promovendus: 1-2 door Roy Terschegget. Toernooiwinst behoort tot de mogelijkheden, maar een tegengoal van JVC Cuijk is dan niet gewenst. Toch komt deze er al snel. Een mooi aangesneden hoekschop wordt door Marcio Junqueira tegen de netten gekopt en de stand is wederom in evenwicht. Het laatste kwartiertje breekt aan en beide ploegen gooien er nog een schepje bovenop. Het spel vliegt heen en weer maar wordt ook iets grimmiger. Beide aanvoerders worden door de fluitist van vanavond toegesproken. G.V.V.V. heeft het betere van het spel en de defensie van de gastheren kraakt als Rick van der Ree een voorzet van Adnane krijgt aangeleverd. Met veel kunst en vliegwerk wordt de jonge aanvaller zijn kans op succes ontnomen. Ook doelman Arts moet er aan te pas komen om zijn onderkomen gesloten te houden. Een prachtige pegel van doelpuntenmaker Tmim wordt ternauwernood onschadelijk gemaakt.
 
In de laatste seconden van de officiële speeltijd moet G.V.V.V. echter alsnog buigen voor J.V.C. Cuijk. Schouten scoort 3-2 nadat de ploeg wederom op gelukkige wijze in balbezit is gekomen. Niels Willemse is kansloos op diens inzet en weet dat de derde plaats de positie zal zijn waar de ploeg op dit toernooi zal eindigen; daar veranderen ook vier minuten extra speeltijd niets meer aan.
 
J.V.C. Cuijk – G.V.V.V. 3-2 (0-0)
 
Scoreverloop: 56. Anouar Tmim 0-1, 69. Meeuwsen 1-1, 72. Roy Terschegget 1-2 (strafschop), 74. Junqueira 2-2, 90. Schouten 3-2.
 
Opstellingen: 
 
J.V.C. Cuijk: Arts, Van Raaij, Van Zanten (66.De Groot), Paymans (46. Kooiker), Van Mourik, Schouten, Zegers, Assouiki (66. Willemse), El Allachi (60. Cansizlar), Koen (46.Junqueira), Meeuwsen
 
G.V.V.V.: Niels Willemse, Jasper Bolland, Bart Hulshof (60. Wilco den Hartog), Michiel van der Valk (46. Wouter Bonke), Taoufik Adnane, Tom Oostinjen, Martin van Eck (60. Simon Brouwer), Dennis van Meegdenburg (60. Rick van der Ree), Roy Terschegget, Daan van der Valk (46. Anouar Tmim), Joey Snijders (61. Rodny Hofman).
 
Toeschouwers: 400
 
Scheidsrechter: Van den Heuvel.