G.V.V.V. door na strafschoppen

14 januari 2012

 

Scherpenzeel - Het beloofde een makkelijke middag te worden op sportpark De Bree-West. G.V.V.V. stond na zes minuten al met 2-0 voor. De thuisploeg kwam er in het eerste deel niet aan te pas. De blauwen combineerden er lustig op los, alleen de doelpunten bleven uit. De toeschouwers uit Veenendaal lieten zich langs de lijn opwarmen door het zonnetje en die op de tribune door de tribuneverwarming. Een tiental blauwe supporters was (traditioneel) met de fiets gekomen en had zich bij aankomst tegoed gedaan aan warme chocolademelk en erwtensoep. De stemming was dan ook opperbest. Er was niet echt sprake van een ‘cup sfeer’, meer van een gezellig dagje uit. 
 
Trainer Assink had vanwege blessures enkele wijzingen toegepast. Niels Willemse stond in het doel. Yoram Pesulima was de linkervleugelverdediger, Thijs van Tent Beking en Tonnie Cusell de beide vleugelspitsen. Voor de rest trad G.V.V.V. aan met de bekende spelers. 
 
Al in de vierde minuut is het raak. Een schot van Yoram Pesulima werd door doelman Wilbert Pastoor ternauwernood met de benen uit het doel geweerd. De rebound was voor Dennis van Meegdenburg. 
 
Twee minuten later komt Simon Brouwer in balbezit. Hieraan vooraf gaat een combinatie tussen Tonnie Cusell en Dennis van Meegdenburg. Simon kwomt vrij voor de doelman en scoort beheerst. Assistent scheidsrechter Gerrit de Wit vlagt nog maar scheidsrechter De Waard vindt het een geldig doelpunt. 
 
In het vervolg van de wedstrijd is het G.V.V.V. wat het spel beheerst. De tegenstander moet alle zeilen bijzetten om niet overspeelt te worden. Vooral op het middenveld combineert G.V.V.V. er lustig op los en voor sommigen spelers moet het een plezier geweest zijn om al hun voetbalkunnen op het veld te kunnen tentoonspreiden. Helaas wordt wel verzuimd de stand verder uit te bouwen. Tonnie Cusell schiet meerdere ballen over het doel en tegen de paal. Een lob van Wilco en Hartog van buiten het zestienmetergebied gaat rakelings over. 
 
Valleivogels komt er een enkele keer uit via een uitval, waarbij de bal meestal vanuit de verdediging over het middenveld richting aanvaller wordt gespeeld. Remco van Ginkel komt nog het dichtst in de buurt van een doelpunt. Hij mist de bal na een voorzet van Peter van Prattenburg op een haar na. Na een half uur wat meer activiteiten voor het strafschopgebied van G.V.V.V. Doelman Niels Willemse moet uitkomen om een bal te onderscheppen. 
Simon Brouwer komt na een dubbele een-twee van Cusell en Pesulima in balbezit. Jammer genoeg kan hij niet goed uithalen. Dezelfde Brouwer kopt een bal, na een voorzet van Rodny Hofman, op de lat. 
 
Na veertig minuten een tweede uitval van Valleivogels. Remco van Ginkel gaat op links door en geeft een voorzet naar de andere kant van het veld waar Mark van de Pol in balbezit komt. Zijn schot wordt door Niels Willemse verkeerd beoordeeld en gaat onder hem door het doel in, 1-2. 
In de laatste minuut van de eerste helft schiet Thijs van Tent Beking een bal nog over het doel (van de tegenstander). 
Resumé van de eerste helft: een overheersend en vrolijk combinerend G.V.V.V. wat verzuimt de stand uit te bouwen. Valleivogels: twee uitvallen, één doelpunt. 
 
In de tweede helft past trainer Assink twee wissels toe. Brouwer en Van Tent Beking zijn vervangen door Anouar Tmim en Daan van der Valk. Bij Valleivogels heeft trainer Harrie Epskamp Erwin Huigenbos vervangen door een meer aanvallender ingestelder Alex van Eem. Hij ziet waarschijnlijk dat er kansen zijn, maar dan moet er wel meer actie richting het doel van de tegenstander zijn. 
 
Na zes minuten troeft Erik van Eem (vorig seizoen nog bij G.V.V.V.) Bart Hulsbos af, zijn actie wordt tot corner verwerkt. Broer Alex schiet in de handen van doelman Willemse. Een minuut later is het raak voor G.V.V.V. Daan van der Valk gaat op rechts door, zijn voorzet wordt door Dennis van Meegdenburg droog ingeschoten, 1-3. Een minuut later weer een voorzet van Daan, ditmaal weet Anour Tmim de bal alleen in de handen van de keeper te werken. Iedereen maakt zich op voor een eenvoudige overwinning van G.V.V.V. 
 
Na zeventig minuten, Valleivogels heeft dan weer twee keer gewisseld, laat Michiel van der Valk zich op het middenveld door invaller Alex van Eem aftroeven. Doelman Willemse is kansloos op het schot van Alex, 2-3. Vier minuten na de aftrap komt Alex van Eem weer in balbezit. Alex speelt de rappe invaller Wouter van Dijk aan en deze weet zowaar te scoren, 3-3. 
 
De wissels van trainer Harrie Epskamp hebben uiteindelijk het effect waar hij op gehoopt moet hebben. Een Valleivogels wat brutaler wordt, initiatiefrijker en de tegenstander regelmatig voor de voeten loopt. De Veenendalers hebben het daar moeilijk mee en diverse gele kaarten zijn het resultaat. Wanneer scheidsrechter De Waard het laatste fluitsignaal van de wedstrijd geeft is Valleivogels daar waar cupfighter G.V.V.V. enkele weken geleden in Rotterdam was, strafschoppen nemen! Voorwaar geen geringe prestatie. 
 
Het publiek maakt zich op voor een ware apotheose van de wedstrijd. Dat uiteindelijk de broertjes Van Eem hun strafschoppen missen mag wel een beetje als een tragedie worden ervaren. Zij waren het toch die de wedstrijd in de tweede helft een ander aanzicht hebben gegeven. Hoe het ook zij, G.V.V.V. ontsnapt aan een afgang en gaat door naar de volgende ronde. 
 
Valleivogels – G.V.V.V. 3-3 (1-2) 
 
Scoreverloop: 4. Dennis van Meegdenburg 0-1, 6. Simon Brouwer 0-2, 40. Mark v.d. Pol 1-2, 52. Dennis van Meegdenburg 1-3, 71. Alex van Eem 2-3, 75. Wouter van Dijk 3-3. 
Strafschoppen: Michiel v.d. Valk 1-0, Remco van Ginkel 1-1, Wouter Bonke 2-1, Erik van Eem mist, Dennis van Meegdenburg 3-1, Ed van Leenen 3-2, Bart Hulsbos 4-2, Alex van Eem mist. 
 
Gele kaarten: 69. Ferdi van Ginkel, 80. Ed van Leenen (Valleivogels). 29. Simon Brouwer, 81. Michiel v.d. Valk, 83. Rodny Hofman, 85. Bart Hulsbos (G.V.V.V.).
 
Opstelling Valleivogels: Wilbert Pastoor, Erwin Huigenbos (46. Alex van Eem), Ed van Leenen, Martijn van Kampen, Ferdi van Ginkel, Mark v.d. Pol, Remco van Ginkel, Tom Colijn, Peter van Prattenburg (67. Jimmy de Greef), Remon Liefting (67. Wouter van Dijk), Erik van Eem. 
 
Opstelling G.V.V.V. : Niels Willemse, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Michiel van der Valk, Yoram Pesulima, Wouter Bonke, Thijs van Tent Beking (46. Daan van der Valk), Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg, Simon Brouwer (46. Anouar Tmim), Tonnie Cusell. 
 
Scheidsrechter: P.A. de Waard.