G.V.V.V. gaat door met winnen

15 oktober 2011

 

Veenendaal - G.V.V.V. heeft een regelmatige overwinning behaald tegen Montfoort. Alleen in de tweede helft wist 'The Orange Machine' een aantal minuten druk uit te oefenen op het doel van G.V.V.V. Tot doelpunten kwamen zij echter niet. G.V.V.V. overheerste vooral de eerste helft. Speelde fel en kort op de bal en oefende veel druk uit op de tegenstander. 
 
In de aanloop naar de wedstrijd tegen de provinciegenoten moesten maar liefst drie ‘basisspelers’ afhaken. Bart Hulsbos was geschorst, Simon Brouwer heeft last van zijn hamstrings en voor Roy Terschegget is het seizoen in principe voorbij. Hij heeft een gescheurde kruisband. Trainer Erik Assink posteerde Koen Oost in de verdediging en Jasper Bolland in de aanval. Wouter Bonke werd de stofzuiger op het middenveld. G.V.V.V. is er dit seizoen in de breedte merkbaar sterker op geworden. 
 
Ook nu weer een flitsstart. Rodny Hofman maakte zijn gebruikelijke run rechts over het veld en gaf een voorzet op maat aan Joey Snijders. Deze raakt de bal verkeerd en mist het doel. 
Al na drie minuten was het wel raak. Aanvoerder Jeroen de Vlieger wil uitverdedigen maar de bal raakt een G.V.V.V.’er. Via, via komt de bal bij Jasper Bolland, zijn inzet wordt gekeerd. Joey Snijders weet bij de volgende poging het doel wel te vinden, 1-0. 
De volgende tien minuten zien we alleen G.V.V.V. aan de bal. Met een sneltreinvaart wordt de bal richting het vijandelijke doel getransporteerd en met veel kust en vliegwerk blijft Montfoort gespaard van een tweede tegendoelpunt. Dennis van Meegdenburg en Jasper Bolland krijgen kansen op een doelpunt, maar beide keren weet doelman Verkerk de bal te onderscheppen. 
Na een kwartier het eerste kansje voor de gasten. Joost van Apeldoorn probeert Johan Jansen te verrassen, maar deze weet in twee keer de bal te onderscheppen. In dezelfde minuut produceert Van Apeldoorn een afstandsschot welke door Jansen wordt gestopt. 
 
G.V.V.V. oefent veel druk uit op de tegenstander en produceert aanval op aanval. De Montfoorders weten hier geen raad mee en proberen met fysiek voetbal de aanvalsgolven te keren. Aan de bal is de opbouw zo traag dat de verrassing weg is en de verdedigers van G.V.V.V. terug. Ook de slag op het middenveld wordt ruimschoots verloren. 
 
Jasper Bolland krijgt nog een honderd procent kans na een voorzet van de ijverige Hofman. Jasper glijdt de bal naast. Later, na een steekpass door het midden weet Jasper de bal net niet op tijd te bemachtigen. 
 
Na 22 minuten op het scorebord fluit scheidsrechter Van de Scheer voor het einde van zijn wedstrijd. Oorzaak een blessure aan zijn rechteronderbeen. Na een half uur zonder voetbal neemt assistent scheidsrechter Van Dooren het fluitje over en geeft zijn vlag op zijn beurt weer aan invaller assistent scheidsrechter Willems. 
 
Na de hervatting zien we geen verandering in het spelbeeld. Vooral Jasper Bolland wordt regelmatig in stelling gebracht. Voorzetten van Taoufik Adnane en een schitterende actie (eigenlijk meerdere acties achter elkaar) van Martin van Eck zorgen ervoor dat Bolland regelmatig bij de doelman van de tegenpartij opduikt. Na een half uur ‘echte’ speeltijd een schitterde actie van Rodny Hofman, hij omspeelt zijn tegenstander op de achterlijn en speelt Jasper Bolland aan. Deze weet deze keer wel raad met de bal, 2-0. 
 
Na de 2-0 gaat G.V.V.V. door waar het vanaf de eerste minuut mee begonnen is. Storen, druk zetten en kansen creëren. G.V.V.V. heeft kansen op drie of vier nul. Een doelpunt van Martin van Eck wordt afgekeurd. Wouter Bonke (goede wedstrijd) ziet een inzet over gaan. Montfoorder Joost van Apeldoorn kopt na een vrije trap nog in de handen van Jansen. 
 
In de tweede helft twee wissels voor Montfoort. Dit geeft blijkbaar nieuwe energie aan de Montfoorders. Ze komen er regelmatig uit en krijgen enkele kansen. Mitchell Bottenheft en invaller Bart Roelofs zien hun inzet over het doel gaan. Adnane weet nog met een uiterste krachtsinspanning een doelpoging van Bottenheft te beletten. Aan de andere kant zijn het Jasper Bolland en Dennis van Meegdenburg die kansjes krijgen. 
 
Op het juiste moment herwinnen de blauwwitten zich wat resulteert in de 3-0 voorsprong door Dennis van Meegdenburg. Snijders neemt in de 72e minuut een vrije trap en Van Meegdenburg kan de bal vrij inkoppen. Tien minuten later een fraaie solo van Snijders. De bal belandt op de paal. Anouar Tmim benut de rebound, 4-0. 
 
Al met al een regelmatige overwinning in een wedstrijd waarin G.V.V.V., op een kwartier na, de tegenstander met de rug tegen de muur drukt. 
Scheidsrechter Van de Scheer beterschap gewenst, (assistent) scheidsrechter Van Dooren klasse gedaan en invaller assistent scheidsrechter Willems bedankt.
 
Volgende week de, altijd lastige, (amateur)bekerwedstrijd uit tegen Renswoude. 
 
Dinsdag 25 oktober S.B.V. Excelsior – G.V.V.V. (3e ronde KNVB beker), er zijn nog kaarten/busplaatsen beschikbaar! 
 
Zaterdag 29 oktober speelt G.V.V.V. thuis tegen SC Genemuiden. 
 
G.V.V.V. – Montfoort 4-0 (2-0). 
 
Scoreverloop: 3. Joey Snijders 1-0, 30. Jasper Bolland 2-0, 72. Dennis van Meegdenburg 3-0, 82. Anouar Tmim 4-0. 
 
Gele kaarten: Michiel van der Valk (G.V.V.V.) 
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman (75. Tom Oostinjen), Koen Oost, Michiel van der Valk, Taoufik Adnane, Wouter Bonke, Martin van Eck (75. Anouar Tmim), Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg, Jasper Bolland (67. Daan van der Valk), Joey Snijders. 
 
Opstelling Montfoort: Johan Verkerk, Yorno Vork, Jeroen de Vlieger, Gerben Drost (75. Max Verweij), Joost van Apeldoorn (46. Wouter Agterberg), Mitchel Bottenheft, Lodewijk Drost, Andy van Vliet, Safak Tuna, Erwin van der Klis (46. Bart Roelofs), Nick van Schaik. 
 
Scheidsrechter: B. van der Scheer (Leeuwarden) ( 22. A.C. van Dooren) 
Toeschouwers: 600