G.V.V.V. glipt in de slotfase van leerzaam duel langs FC Lienden

29 juli 2011

VEENENDAAL – De voetballers van G.V.V.V. stapten gisteravond met een tevreden gezicht van het veld. Niet alleen wonnen de Veenendalers met 2-0 van FC Lienden, vooral de wijze waarop de zege tot stand kwam, stemde het blauwe kamp tot tevredenheid.
Nou ja, het kon allemaal nog wel beter, beweerde Simon Brouwer na afloop. „Het combinatiespel was nog niet optimaal en er zat vooral in de eerste helft te weinig diepgang in ons spel.”
Beide topklassers speelden in het eerste bedrijf heel braaf, zonder echte kansen weg te geven. Daarmee leek het voor de ongeveer 700 toeschouwers op een saaie avond uit te draaien. Van enig vuurwerk was voor rust geen sprake. Het enige echte wapenfeit kwam op naam van G.V.V.V.’er Rodny Hofman, die na 38 minuten met een poeier van afstand doelman Jørg van Nieuwenhuijzen probeerde te verrassen. Zonder succes.

Na de pauze paste trainer Erik Assink zeven wissels toe. Vooral door de inbreng van Joey Snijders kwam er meer snelheid in de Veenendaalse aanval. Het maakte dat G.V.V.V. in een hogere versnelling ging spelen en daardoor ook meer kansen creëerde. Brouwer was na een uur dicht bij de openingstreffer. Hij werd fraai vrij gezet voor Van Nieuwenhuijzen maar faalde in de afwerking.
Aan de nadere kant moest doelman Johan Jansen van G.V.V.V. zich een keer strekken op een schot in de korte hoek van Fahti Ben Ahmed. De aanvaller van FC Lienden was daarbij erg zelfzuchtig en had eenvoudig de bal naar een medespeler kunnen spelen.
„Het leek er lang op dat het een 0-0 wedstrijd zou worden”, beaamde Brouwer. „Maar we bewaarden het geduld en dat werd uiteindelijk beloond. Terecht, want overall waren we toch iets beter dan Lienden.”
Brouwer brak zelf de ban. Uit een goed lopende aanval zette Taoufik Adnane in de 80ste minuut de bal voor,
waarna Martin van Eck inkopte. Van Nieuwenhuijzen kon de bal nog wel pareren, maar als zo vaak stond Brouwer op de goede plek. Met een acrobatische actie werkte hij de bal in het doel: 1-0. Alweer het vierde doelpunt van Brouwer in twee oefenpartijen. Zaterdag scoor¬de hij uit bij AFC ook drie keer en daarmee bevestigde hij zijn scorend vermogen. Snijders bereidde niet alleen het tweede doelpunt van G.V.V.V. voor, hij scoorde het ook nog. Na een fraaie individuele actie, waarbij hij langs Öktay Ozturk soleerde, beging de speler van Lienden een Opzichtige overtreding: strafschop.
Met een snoeihard schot liet Snijders Van Nieuwenhuijzen kansloos: 2-0. G.V.V.V. nam daarmee revanche voor de oefenwedstrijd van vorig seizoen, toen er in Lienden met 2-0 werd verloren.

Scoreverloop: 80. Simon Brouwer 1-0, 83. Joey Snijders 2-0 (strafschop)

Opstelling G.V.V.V. : Johan Janssen, Yoram Pesulima (46. Tom Oostinjen), Michiel van der Valk (46. Bart Hulsbos), Koen Oost (71. Yoram Pesulima), Jasper Bolland (46 Wouter Bonke), Rodny Hofman (Wilco den Hartog), Roy Terschegget (71. Rodny Hofman), Thijs van Tent Beking ((2. Anouar Tmim,) (46. Simon Brouwer)), Dennis van Meegdenburg (71. Martin van Eck), Martin van Eck (46. Joey Snijders), Daan van der Valk (46. Taoufik Adnane).

Scheidsrechter: Roelof Luinge.