G.V.V.V. laat goede eerste indruk achter bij AFC

23 juli 2011

In een regenachtig Amsterdam heeft G.V.V.V. een heel behoorlijke eerste indruk achter gelaten. Zondagtopklasser AFC werd eigenlijk vrij eenvoudig en verdiend met 2-5 aan de kant gezet. Met name Simon Brouwer deed een aardige duit in het zakje. Hij liet deze wedstrijd maar liefst drie treffers aantekenen.

 
Trainer Erik Assink stuurde de eerste helft bijna zijn kampioenselftal van vorig seizoen het veld in. Slechts Yoram Pesulima, overgekomen van DTS Ede, was als enige nieuweling op de linksbackplaats te bewonderen. De overige aanwezige nieuwelingen in zijn keurkorps startten vanaf de bank. G.V.V.V. opende de wedstrijd gretig en lijkt ontzettend veel zin in het avontuur in de topklasse te hebben. Althans, zo oogt het. AFC daarentegen gooide er zeker niet met de pet naar in deze eerste oefenbeurt, maar het oogde wel allemaal zeer gelaten. Op de bank bij AFC zat overigens ook NOS- presentator Jack van Gelder. Ditmaal met een andere pet op, namelijk als vervangend teammanager. De toch wel weer in redelijke getale aanwezige toeschouwers uit Veenendaal hoefden niet zo lang op het eerste oefendoelpunt te wachten vergeleken met vorig seizoen. Toen werd er namelijk tegen de topklassers FC Lienden, Harkemase Boys en Achilles’29 behoorlijk goed gevoetbald, maar bleef de teller steeds op nul staan. Nu was het na zeven minuten al raak. Nadat Joey Snijders na een afgeweerde vrije trap van Roy Terschegget vanaf de rechterkant van het veld op de paal schoot, belandde de bal pardoes voor de voeten van de in de spits geposteerde Anouar Tmim: 0-1. 
 
Eerder waren er al (kleine) mogelijkheden voor Simon Brouwer (kopbal) en Terschegget (vrije trap). In de 34ste minuut kwam G.V.V.V., op dat moment al doordropen van de regen, op 0-2. Na een combinatie tussen Wilco den Hartog en Joey Snijders belandde de bal via Daan van der Valk uiteindelijk voor de voeten van Brouwer. Zulke kansen zijn aan hem wel besteed en dus was de voorsprong verdubbeld. Enkele minuten voor de rust wist AFC de aansluitingstreffer te maken. Eigenlijk het eerste serieuze wapenfeit voor het doel van Niels Willemse, die overigens de gehele wedstrijd keepte. Aan de hand hiervan zou je haast kunnen concluderen, dat nieuweling Johan Jansen aanstaande donderdag de gehele oefenwedstrijd tegen FC Lienden voor zijn rekening neemt. Daan van der Valk, die in eerste instantie alerter had moeten reageren, kreeg ietwat gemakkelijk een vrije trap tegen enkele meters buiten het strafschopgebied. Deze vrije trap werd panklaar door Mike Ruijter op het hoofd van Ronny van Es gelegd. Laatstgenoemde kopte geheel vrijstaand in het dak van het doel: 1-2.
 
Na de rust voerde Assink zeven wissels door. Zo kwamen o.a. de nieuwelingen Jasper Bolland, Wouter Bonke en Thijs van Tent Beking het veld in, maar ook stagiair Koen Oost die probeert een plek in de selectie van G.V.V.V. te bemachtigen. Verder de vertrouwde gezichten van Dennis van Meegdenburg, Martin van Eck en Tom Oostinjen. In de 50ste minuut was het al weer raak. Van Meegdenburg lanceerde een schot op doel, welke voor de doelman niet klemvast te pakken was. Natuurlijk was wie anders dan Brouwer er als de kippen bij: 1-3. Ook met de vele wisselingen in het veld bleef G.V.V.V. eigenlijk lekker doorvoetballen, waar m.n. Van Eck een prima indruk achterliet. Een prachtig schot van Snijders met rechts vanaf de linkerkant spatte uiteen op de paal. Diezelfde Snijders kwam uiteindelijk aan de rechterkant van het veld terecht en gaf met links een puntgave voorzet op het hoofd van Brouwer. Deze kopte wel heel goed gepositioneerd en fraai in de kruising: 1-4. En dus de derde van Brouwer deze (inmiddels) avond (geworden trouwens). In de 71ste minuut deelde AFC nog een speldenprik uit. Net hiervoor had Assink overigens nog drie spelers weer terug in het veld gebracht, zodat in de eerste oefenwedstrijd niemand nog negentig minuten in de benen gehad. 
 
Joost Heij draaide weg bij centrale verdediger Wilco den Hartog en ging tegen de vlakte. De meningen waren verdeeld, maar de overigens uitstekende leidende scheidsrechter Breebaart legde de bal op de stip. Dit koud kunstje werd verzilverd door Michael Lanting. Doelman Willemse ging nog wel naar de goede hoek, maar de 2-4 was een feit. Het slotakkoord was voor Van Tent Beking, waar dit eigenlijk misschien wel voor Bolland had moeten zijn. Geheel vrij opkomend vanaf de middenlijn koos hij voor een stiftje in plaats van simpel een hoek te kiezen of links afleggen op Daan van der Valk. Het stiftje kwam tegen de keeper aan, maar in de rebound wist Van Tent Beking in zijn eerste wedstrijd in het blauwe shirt direct te scoren: 2-5.
 
Zo liet G.V.V.V. een behoorlijke eerste indruk achter bij de oudste amateurclub van Nederland, zonder dat dit gelijk al te hooggespannen verwachtingen moet opleveren bij de supporters. Duidelijk is dat Assink met zijn ploeg voetballend gezien verder voort wil borduren, daar waar hij vorig seizoen met zijn team gebleven is. De selectie is dan wel iets verkleind, maar lijkt met name in de breedte sterker geworden. Oftewel, meerdere spelers lijken inzetbaar voor de basis. Dat belooft nog wat als komende week ook Taoufik Adnane, Tonnie Cusell en in een later stadium Rick van der Ree zich aansluiten bij de selectie. De volgende oefenwedstrijd werkt G.V.V.V. aanstaande donderdagavond in eigen huis af in een streekderby tegen zondagtopklasser FC Lienden. Mogelijk kan hier revanche worden genomen op de 2-0 nederlaag in de oefencampagne van vorig seizoen. De wedstrijd begint om 20.00 uur op Sportpark Panhuis en staat onder leiding van de gerenommeerde scheidsrechter Roelof Luinge.
 
AFC – G.V.V.V. 2-5 (1-2)
 
Scoreverloop: 7. Anouar Tmim 0-1, 34. Simon Brouwer 0-2, 41. Ronny van Es 1-2, 50. Simon Brouwer 1-3, 61. Simon Brouwer 1-4, 71. Michael Lanting 2-4 (strafschop), 76. Thijs van Tent Beking 2-5
 
Opstelling G.V.V.V. 1ste helft: Niels Willemse, Rodny Hofman, Michiel van der Valk, Bart Hulsbos, Yoram Pesulima, Roy Terschegget, Wilco den Hartog, Simon Brouwer, Daan van der Valk, Anouar Tmim en Joey Snijders.
 
Opstelling G.V.V.V. 2de helft: Niels Willemse, Tom Oostinjen, Michiel van der Valk (70. Wilco den Hartog), Wouter Bonke, Koen Oost, Martin van Eck, Jasper Bolland, Simon Brouwer (70. Anouar Tmim), Thijs van Tent Beking, Dennis van Meegdenburg en Joey Snijders (70. Daan van der Valk).
 
Opstelling AFC 1ste helft: Van Emmerik, Post, Ruijter, Van Moll, Barrantes, De Graaf, Meulemans, Sarica, Brink, Van Es en Jens
Opstelling AFC 2de helft: Van Emmerik, Gefferie, De Haer, Derlagen, Post, Lanting, Sutorius, Meulemans, Heij, Dihalu en Jens
 
Scheidsrechter: Ron Breebaart
 
Assistent-scheidsrechters: Chris Schut en Jean Paul Jager