G.V.V.V. morele winnaar op de Westmaat

4 december 2011

 

Spakenburg - In een bij vlagen zeer spannende wedstrijd wist een gehavend G.V.V.V. een doelpuntloos gelijkspel tegen de koploper van de topklasse te behalen. Geen hoogstaande, maar een voor het publiek zeker aantrekkelijke wedstrijd, waarvan de eindstand evenzogoed 6-6 had kunnen zijn. Maar oh wat had Dennis van Meegdenburg zich (nog) onsterfelijk(er) kunnen maken als hij in de eerste en laatste minuut een 100% kans had weten te benutten. 
 
De sterkte van een team wordt mede bepaald door de breedte van de selectie. Met dat gegeven ging G.V.V.V. richting de boorden van het IJsselmeer. Snijders, Brouwer, Bolland en Terschegget (allen geblesseerd) en Hulsbos (geschorst) zouden in ieder geval niet mee doen in het duel tegen de blauwen uit Spakenburg. Koen Oost, Anouar Tmim en Daan van der Valk waren hun vervangers in de basisopstelling. Zij moesten proberen de successtory van G.V.V.V. een vervolg te geven. 
De statistieken in het programmablad lieten zien dat er nog wel wat te halen viel op de blauwe zijde van de Westmaat. De afgelopen drie seizoenen wist G.V.V.V. steeds een gelijkspel retour naar Veenendaal te nemen (2007-2008: 1-1, 2008-2009 3-3, 2009-2010: 2-2). De eerste ontmoeting van het seizoen werd door G.V.V.V. met 5-2 gewonnen. Maar hoe is ook al weer het gezegde: in het verleden behaalde resultaten …. 
 
Al in de tweede minuut van de wedstrijd dus een dot van een kans voor Dennis van Meegdenburg. Aanvoerder Jeroen Hessing verslikt zich in de bal en Dennis schrikt (waarschijnlijk) zo van dit buitenkansje dat hij de beurt aan zich voorbij laat gaan. Twee minuten later aan de andere kant. Danny van de Meiracker zet voor en Ibad Muhamadu mist al glijdend de bal voor open doel. 
De toon is gezet en beide elftallen hebben zich blijkbaar voorgenomen voor de volle winst te gaan. 
In die eerste fase van de wedstrijd zien we een Spakenburg dat probeert druk te zetten en een veldoverwicht te creëren. G.V.V.V. laat zich niet onbetuigd en probeert met veel combinatievoetbal op het middenveld de tegenstander te ontregelen. Dit lukt bij tijd en wijle en de mannen van trainer Assink weten hiernaast ook regelmatig brutaal bij het doel van Spakenburg te verschijnen. 
Koen Oost en Michiel van der Valk vechten menig duel uit tegen het spitsenduo Gouriye en Van de Meiracker. Vooral deze laatste is fysiek bijna niet af te stoppen. G.V.V.V. probeert het dus met combinatievoetbal, maar de laatste bal wordt veelal slordig gespeeld en zorgt ervoor dat de kansen in schoonheid verzuipen. Een schot van Martin van Eck gaat hoog over. Spakenburg heeft niet eens zo gek veel kansen en moet het doen met een enkel schot op doel en is vooral gevaarlijk vanuit ‘standaardsituaties’. Doelman Jansen blijkt regelmatig een betrouwbare sluitpost in dit duel. 
 
Na een half uur zien we dat er wat slordigheden in het spel van G.V.V.V. sluipen. Een paar keer wordt de bal knullig verloren en uit een corner weet Van de Meiracker de bal richting doelman Jansen te koppen. Jansen stompt de bal weg. 
Koen Oost is blijkbaar verdwaald want op een gegeven moment zien we hem voor het doel van de tegenstander verschijnen. De voorstoppen van dienst schiet naast. Opvallend is trouwens dat rechtsback Rodny Hofman zijn drang naar voren even in zijn achterzak heeft gestoken, terwijl zijn collega aan de andere kant (Adnane) nog wel kans ziet een paar keer mee op te komen.
 
De soeverein spelende aanvoerder Michiel van der Valk weet zijn tweelingbroer Daan op een gegeven moment aan te spelen en Daan speelt zich via een fraaie kapbeweging vrij. Het schot belandt jammer genoeg op de lat. 
De laatste vijf minuten van de eerste helft kansen voor Spakenburg. Salim Amerzgiou kopt over en Muhamadu en Gouriyé schieten in de handen van Johan Jansen. 
Als scheidsrechter Van Bronsvoort (goede wedstrijd) voor de rust fluit kunnen we concluderen dat het een gelijk opgaande wedstrijd is waarin G.V.V.V. het spel goed meespeelt. 
 
In de tweede helft zien we twee ongewijzigde teams het veld opkomen. 
Gelijk in de eerste speelminuut een vette kans voor Danny van de Meiracker. Uit een ingooi van Gouriye weet hij de bal niet voorbij doelman Jansen te krijgen, deze redt fraai. 
Het eerste kwartier zien we een sterk aanvallend Spakenburg. G.V.V.V. moet alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Ibad Muhamadu en Danny van de Meiracker krijgen honderd procent kansen, maar meestal is doelman Johan Jansen een sta in de weg. 
We zien Daan van der Valk te lang twijfelen na een steekpass van Martin van Eck. Een inzet van Anouar Tmim was er ook weer een van net niet. Dat net niet en te lang aarzelen bij een doelkans zien we vaker deze wedstrijd. 
Spakenburg speelt een tempo hoger als in de eerste helft. G.V.V.V. kan zich hier nog niet bij aansluiten en lijdt een aantal keren slordig balverlies. 
Na een uur zien we daar verandering in komen. De spelers herpakken zich en ook Rodny Hofman laat weer een van zijn aanvallende acties zien. Een voorzet van hem wordt door Daan van der Valk op doel geschoten. Anouar Tmim onderschept even later een bal en schiet naast. 
 
Trainer André Paus gaat het over een andere aanvallende boeg gooien en zet twee frisse aanvallers in. Blijkbaar geen reden voor G.V.V.V. om in paniek te raken want veelvuldig wordt voor de aanval gekozen. Dit komt de wedstrijd ten goede want het publiek krijgt vanaf dat moment een spannende pot voorgeschoteld. Misschien niet met het beste voetbal, maar wel heel erg spannend en met veel doelkansen. Doelman Jansen verricht ook nog een aantal prachtreddingen. 
Slechte eindpasses van de kant van G.V.V.V. zorgen ervoor dat de bal niet in het netje belandt. 
Spakenburg krijgt een vrije trap twee meter buiten het strafschopgebied. De bal smoort in de muur. Na tachtig minuten het topklassedebuut van Thijs van Tent Beking. Een aantal minuten later krijgt hij de bal en gaat het strafschopgebied in. Een duw en Thijs belandt onvrijwillig op de grasmat. 
De andere invaller aan de kant van G.V.V.V., Tonnie Cusell, geeft in de laatste minuut van de officiële speeltijd een voorzet richting doel. De bal belandt bij Dennis van Meegdenburg en dienst kopbal gaat via de onderkant van de lat het veld weer in. 
 
Zo blijft het bij de stand waarmee de wedstrijd is begonnen en kan G.V.V.V. zich de morele winnaar van deze partij noemen. Gehavend en strijdend is een punt binnengehaald. De invallers hebben zich van hun goede kant laten zien en G.V.V.V. kan in alle opzichten met vertrouwen vooruit kijken. 
Volgende week de laatste competitiewedstrijd van 2011, de thuiswedstrijd tegen Barendrecht. En die zal, hopelijk, niet net zo verlopen als de eerste uitwedstrijd van het seizoen. 
 
 
Spakenburg – G.V.V.V. 0-0 (0-0) 
 
Gele kaarten: 24. Marien Willemsen (Spakenburg), 59. Wilco den Hartog, 68. Taoufik Adnane (G.V.V.V.) 
 
Opstelling Spakenburg: Sven Taberima, Robert Verschraagen, Marien Willemsen, Salim Amersgiou (67. Raily Ignacio), Sargon Gouriye, Ibad Muhamadu (67. Sebastiaan Steur), Jeroen Hessing, Maarten Woudenberg, Harry Zwarthoed, Ivo Rttiné, Danny van den Meiracker. 
 
Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Rodny Hofman, Koen Oost, Michiel van der Valk, Taoufik Adnane, Wouter Bonke, Martin van Eck, Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg, Anouar Tmim (68. Tonnie Cusell), Daan van der Valk (78. Thijs van Tent Beking). 
 
Scheidsrechter: W.H. Bronsvoort (Deventer) 
 
Toeschouwers: 2200