G.V.V.V. naar 2e ronde K.N.V.B. beker

25 augustus 2011

 

Veenendaal - Als voorafje van de wedstrijd a.s. zaterdag tegen Spakenburg mocht G.V.V.V. op woensdagavond aantreden voor de 1e ronde van de K.N.V.B. beker. Tegenstander was de R.K.S.V. Nemelaer uit het Brabantse Haaren. De Brabanders komen uit in de zondag eerste klasse C. Gezien het klassenverschil zou deze tegenstander niet veel problemen op moeten leveren. Maar bekervoetbal is toch altijd iets aparts en een verrassing zit in de lucht. 
 
Met maar liefst zeven wijzigingen in het basiselftal begon G.V.V.V. de wedstrijd. Trainer Erik Assink had ervoor gekozen om een aantal spelers rust te geven en met een zo brede selectie zouden er genoeg adequate vervangers moeten zijn. Al in de vierde minuut kwam de van IJsselmeervogels overgekomen Jasper Bolland oog in oog met keeper Kamile de Jong. Bart Hulsbos had een fraaie lange bal gegeven (zoals hij vaker zou doen deze avond), maar de keeper voorkwam dat Bolland doeltreffend werd. Een minuut later werd Daan van der Valk aan de linkerkant weggestuurd en zijn fraaie voorzet kwam bij de eerste paal op het hoofd van Simon Brouwer. Simon hield het hoofd koel en kopte 1-0.
 
 
Simon Brouwer komt goed voor de man en kopt de voorzet van Daan van der Valk na 5 min voor 1 – 0 binnen.
 
De man van het scorebord ging er eens goed voor zitten en bedacht dat hij wel eens een drukke avond zou kunnen krijgen. Maar dat viel tegen. G.V.V.V. wilde wel, probeerde wel, maar was weinig doeltreffend. Nemelaer verdedigde met man en macht. Dat niet alleen, want via aanvoerder en aanspeelpunt in de voorhoede Kevin van Kempen werd regelmatig geprobeerd in de buurt van het doel van Johan Jansen te komen. Al met al, vanuit Veens oogpunt, een teleurstellende eerste helft met een controlerend, maar niet erg geïnspireerd G.V.V.V. 
 
Bij aanvang van de tweede helft had trainer Assink drie wissels in het veld gebracht. Oostinjen, Pesulima en Tmim hadden plaats gemaakt voor Hofman, Van Eck en Den Hartog. 
Enkele wapenfeiten aan het begin van de tweede helft. Daan van der Valk wist een snelle uitbraak met een schot voorlangs het doel af te ronden. Roy Terschegget bezorgde de bal bij Jasper Bolland, zijn vlammende schot werd door de doelman naast gewerkt. Michiel van de Valk paste op de vrijlopende Simon Brouwer. Door tussenkomst van de doelman belandde de bal over het doel. 
 
In de 62e minuut was er een spaarzame aanval van de gasten. Een te korte terugspeelbal kwam bij doelman Jansen en zijn schot toucheerde Kevin van Kempen. Tot grote verrassing van vriend en vijand belandde de bal in het doel van G.V.V.V., 1-1. 
 
Zat er een verrassing in de lucht? Zou het op een verlenging uitdraaien? 
Nemelaer dacht waarschijnlijk dat er wat te halen viel want zijn kwamen na het verrassende doelpunt enkele malen brutaal richting het doel van de blauwen. De Veenendalers probeerden om lijn in het spel te krijgen, soms lukte dit ook wel, maar lichtzinnigheid en gebrek aan concentratie zorgden voor een rommelig spelbeeld. De verdediging van Nemelaer wist het gevaar te beteugelen en vooral de doelman kreeg kans zich te onderscheiden. 
 
 
Ondanks de grote overmacht en het rommelige spel was de uitslag mager. Een nuttige overwinning zonder schade op te lopen. 
 
Uit een corner van Roy Terschegget plukte Jasper Bolland de bal uit de lucht en zijn schot belandde in het doel, 2-1. Opgelucht kon adem worden gehaald, een verlenging was weer verder weg en een plaats in de 2e ronde dichterbij. 
Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Daan van der Valk er nog 3-1 van. Uit de rebound tikte hij de bal in het doel. 
 
G.V.V.V. kan zich dus opmaken voor de 2e ronde van de KNVB beker. Tegenstander is een oude bekende. Zwaluwen ’30 uit Hoorn wist dinsdagavond thuis met 3-0 te winnen van Susteren. De wedstrijd wordt dinsdag 20, woensdag 21 of donderdag 22 september gespeeld in Hoorn. 
 
 
Scoreverloop: 5. 1-0 Simon Brouwer, 22. 1-1 Kevin van Kempen, 73. 2-1 Jasper Bolland, 3-1 Daan van der Valk. 
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Tom Oostinjen (46. Rodny Hofman), Bart Hulsbos, Michiel van der Valk, Yoram Pesulima (46. Martin van Eck), Roy Terschegget, Jasper Boland, Taoufik Adnane, Anouar Tmim (46. Wilco den Hartog), Simon Brouwer, Daan van der Valk. 
 
Opstelling R.K.S.V. Nemelaer: Kamile de Jong, Maikel Diepens, Jesper Heesters, Johan Vissers, Luuk Vermeer (73. Jasper Pijnenburg), Daan van de Brand (79. Rick Vermeer), Carlo de Koning, Kevi van Kempen, Wesleij Diepens, Rick te Riele, Thijs Burgmans (32. Niek van Sprang). 
 
Scheidsrechter: L.P.S. Cairo. 
 
Toeschouwers: ca. 300 
 
Gele kaarten: geen. 
Rode kaarten: geen.