G.V.V.V. ontdoet IJsselmeervogels van verenkleed: 1-3

24 september 2011

 

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het is drie uur als scheidsrechter Dijkstra de wedstrijd op gang fluit en Verwey en De Harder namens IJsselmeervogels het eerste balbezit hebben. Balbezit wat in deze wedstrijd enigzins schaars is voor de formatie uit het vissersdorp. Een pegel van Adnane na drie minuten kan door Van Meegdenburg net niet worden getoucheerd om de score te openen. Twee minuten later produceert verdediger Rodny Hofman een afzwaaier na goed breed leggen van Van Meegdenburg. Aan de overzijde is het Ramic die door Verwey in balbezit wordt gebracht en de bal tegen de paal schiet; gevaarlijk rolt de bal vervolgens voor het open doel langs. Tot opluchting van doelman Jansen is er geen roodhemd te bekennen om het laatste tikje te geven. Er staan nog geen tien minuten op de klok als aanvoerder Van der Valk persoonlijk een uitbraak van de Veenendaalse formatie verzorgd, via Snijders belandt de bal op de pantoffel van Van Meegdenburg die zijn volley voor het doel langs ziet gaan. Dezelfde Snijders laat twee minuten later zijn directe tegenstander zijn hielen zien en besluit met een hard schot voorlangs het doel van de verbijsterde Van de Top.
 
Na bijna vijftien minuten op de klok moet de defensie van IJsselmeervogels alle zeilen bijzetten als Bart Hulsbos een hoekschop van Joey Snijders bijna tot doelpunt promoveert. Een rood-witte verdediger brengt redding op de doellijn. Niet veel later arriveert ook Joey Snijders in de Spakenburgse schiettent. Taoufik Adnane weet de vleugelaanvaller goed te bedienen maar ziet dat Snijders zichzelf te weinig tijd gunt om doeltreffend te kunnen afronden; diens inzet gaat hard over het doel. 
 
G.V.V.V. dicteert het spel en maakt goed gebruik van de ruimte die IJsselmeervogels aan de Veenendaalse club geeft; een zee van ruimte krijgt opnieuw Snijders als hij middels een prachtige diepe bal van Terschegget op het doel van Van de Top mag afstormen en het net weet te vinden. 0-1. Een zeer verdiende voorsprong waar niets op af valt te dingen. Een minuut later is het opnieuw raak voor de Blauwen. Martin van Eck komt in balbezit aan de rechterkant van het strafschopgebied en drukt puntgaaf af. 0-2. 
 
De spelers van IJsselmeervogels laten hun frustraties de vrije loop als Arnoud van Toor de ledematen van Adnane teistert en er een aantal vervelende overtredingen worden gemaakt. Alleen de eerder genoemde Van Toor ziet een gele kaart uit het borstzakje van arbiter Dijkstra komen. Ondertussen hadden Snijders en Van Meegdenburg de score al kunnen verhogen tot 0-3, ware het niet dat Snijders de klaar staande goalgetter net niet weet te bereiken. Ook een inzet van Brouwer in blessuretijd is niet succesvol. De rappe Geoffrey Verwey is op dat moment al onzichtbaar gemaakt voor Rodny Hofman. Enkel de eerste paar minuten moest Hofman vaker dan hem lief zal zijn geweest achter de aanvaller aan, maar naar mate de eerste helft vorderde werd het "gevaar Verwey" deskundig onschadelijk gemaakt.
 
In de pauze zal de thee in de Veendaalse kleedkamer een stuk beter hebben gesmaakt dan in de Spakenburgse equivalent van de equipe van trainer Zoutman. Er zullen vast de nodige woorden aan het belabberde spel van de Vogels zijn vuil gemaakt, anders is het goed spel van IJsselmeervogels in de eerste vijftien minuten van de tweede helft niet te verklaren. Verwey is "overgeplaatst" naar de andere vleugel en is verlost van Hofman. IJsselmeervogels kiest de aanval, een volley van Wilco Krimp gaat nog voorlangs, maar Geoffrey Verwey weet in de 51e minuut het net wel te vinden. De spanning is terug in de wedstrijd die na 56 minuten zomaar een 2-2 tussenstand had kunnen hebben als de verwoestende uithaal van Ferdinand Katipana niet op het aluminium boven Johan Jansen uiteen was gespat. Aanvoerder Bronkhorst doet twee minuten later ook een duit in het zakje met gemiste kansen. Goed aangespeeld door Van Toor levert hij een heerlijke afzwaaier af. Het kwartiertje is voorbij en de peptalk van Jan Zoutman is uitgewerkt. De Assinkbrigade neemt het roer over en bepaald aan de boorden van de voormalige Zuiderzee de koers die deze middag gevaren zal worden. Een koers met Daan van der Valk in de gelederen omdat Joey Snijders niet verder kan spelen door een opgelopen knieblessure.
 
Na de wissel Katipana - Van Hoof is het direct alarmfase 12 voor de kooi van Van de Top als Roy Terschegget zich achter de bal plaatst voor een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. Een stevige scrimmage met mogelijkheden voor Brouwer en Van Meegdenburg doet de doelman beven en bibberen. Een derde Veenendaalse goal wordt met meer geluk dan wijsheid voorkomen. Een minuutje later wordt een schot van Brouwer geblokt als een balletje breed op de vragende Van Eck wellicht een doelpunt had opgeleverd. G.V.V.V. springt slordig met de geboden mogelijkheden om en laat het arme IJsselmeervogels zodoende nog lang in leven. Maikel de Harder neemt het Veendaalse doel onder vuur, maar Johan Jansen redt bekwaam. Een fraaie rush van Verwey langs de gehele zijlijn leverde een zestigtal seconden eerder ook al niet het gewenste resultaat op voor de bemanning van de stuurloze Spakenburger viskotter. Aan de andere zijde van het veld wordt een vrije trap van Michiel van der Valk geblokt, maar opgevangen door Roy Terschegget wordt het in een fraaie combinatie met Martin van Eck ineens een goede mogelijkheid waarbij Armand van de Top zich in positieve zin kan onderscheiden.
 
Het wachten is op de derde goal voor de blauwe brigade van trainer Assink. De vraag is niet of deze goal zal vallen, maar juist wanneer dit het geval zal zijn. Het geduld van de oefenmeester wordt gelukkig niet al te lang op de proef gesteld. Rodny Hofman brengt Simon Brouwer in stelling bij de eerste paal en mag vervolgens delen in de feestvreugde. Brouwer heeft de voorzet van Hofman op waarde geschat en het leder tegen de netten gewerkt. Bijna had Brouwer de score tot 1-4 uitgebreid. Dennis van Meegdenburg zet heerlijk voor vanaf de zijkant van het strafschopgebied en vindt het hoofd van de Leersummer. Een krachtige kopbal kan door Van de Top alleen worden tegengehouden. Met een 1-3 stand op het scorebord is de wedstrijd gelopen. Beide ploegen wisselen nog twee keer en Wilco den Hartog pakt aan de zijlijn zijn derde gele kaart van dit seizoen. Ook Martin van Eck verdwijnt in de 94e minuut nog met een gele kaart achter zijn naam in de boeken.
 
G.V.V.V. wint meer dan verdiend van IJsselmeervogels en staat na zeven speeldagen op een keurige derde plaats in de Topklasse.
 
v.v.IJsselmeervogels - G.V.V.V. 1-3 (0-2)
 
Scoreverloop: 24. Joey Snijders 0-1, 25. Martin van Eck 0-2, 51. Geoffrey Verwey 1-2, 72. Simon Brouwer 1-3
 
Gele kaarten: 39. Arnoud van Toor (IJsselmeervogels), 59. Rodny Hofman, 61. Johan Jansen, 90. Wilco den Hartog, 90. Martin van Eck (allen G.V.V.V.)
 
Opstelling v.v. IJsselmeervogels: Armand van de Top, Wilco Krimp (79. Mike van de Laar), Arnoud van Toor, Raymond Bronkhorst (78. Jan de Graaf), Ferdinand Katipana (64. Wouter van Hoof), Jasmin Ramic, Maikel de Harder, Peter Vastenhouw, Tony Tol, Geoffrey Verwey, Cerezo Fung a Wing.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman (83. Wouter Bonke), Bart Hulsbos, Michiel van der Valk, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Martin van Eck, Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg (83. Jasper Bolland), Simon Brouwer, Joey Snijders (60. Daan van der Valk).
 
Scheidsrechter: A. Dijkstra
 
Toeschouwers: 1.900