G.V.V.V. opnieuw koploper

1 oktober 2011

 

Helaas geen recorddoelpunt voor Jasper Bolland (1-0 na 20 seconden), die voor de eerste keer dit seizoen zijn opwachting in de basis maakte. Maar geen enkele G.V.V.V.-speler, Bolland incluis, die daarom maalde na 90 minuten voetbal. Want door de 4-1 overwinning is G.V.V.V. opnieuw koploper. De overwinning was qua einduitslag dan wellicht ietwat geflatteerd, maar de Assink-brigade had wel recht op de drie punten. Over de gehele wedstrijd gezien creëerden de 'blauwen' de meeste kansen en mogelijkheden en rondden die ook bekwaam af. Invaller Daan van der Valk zorgde eigenlijk een kwartier voor tijd voor de beslissing door de 2-1 te maken. Maar vooral de 3-1 van Wilco den Hartog kan zo in de verkiezing van doelpunt van de maand. Ook met tien man, Bart Hulsbos werd zeven minuten voor tijd na de tweede gele kaart naar de kleedkamer gestuurd, sloeg de thuisploeg nog een keer toe. 
 
Het was veertig jaar geleden dat G.V.V.V. voor het laatst een wedstrijd tegen SVZW speelde. De Wierdenaren waren met het nodige zelfvertrouwen naar Veenendaal gekomen. De laatste competitiewedstrijd werd (eindelijk) gewonnen. En de trainer was geen onbekende in het Veenendaalse. Bij G.V.V.V. moesten twee basisspelers verstek laten gaan, Simon Brouwer en Roy Terschegget kampten met knieproblemen. Hun vervangers waren Jasper Bolland en Wouter Bonke. 
 
De startknop van het scorebord was amper ingedrukt of Joey Snijders werd vanaf de aftrap op links aan het werk gezet. Zijn voorzet belandde op het hoofd van de mee opgekomen Jasper Bolland en die kopte de bal zuiver in de linkeronderhoek van het doel van SVZW, 1-0. RTV Utrecht verslaggever Arnold Schenk had zijn stopwatch op 20 seconden staan. 
 
In de tweede minuut een aanval van SVZW. Verdediger Miro Zwiers plaatste de bal vanuit een hoekschop in het strafschopgebied van G.V.V.V. en Jordi Kamphuis kopte de bal op de lat. 
Een tweetal minuten later weer een aanval van G.V.V.V. Een hoekschop belandde bij Taoufik Adnane en hij nam de bal mee het strafschopgebied in, helaas ging zijn inzet net over het doel. 
Joey Snijders kreeg in kansrijke positie een zet in zijn rug, scheidsrechter Roeleveld vond het echter niets. Dennis van Meegdenburg loste nog een schot op het doel, ook deze ging over het doel. 
 
Een verrassende start dus. Een opmaat voor een aantrekkelijk begin van de wedstrijd waarin beide teams frank en vrij de aanval zochten en waarin SVZW, op het oog, de betere partij leek. Leuk voor het publiek. Dat beloofde nog wat op deze warme zaterdagmiddag op de blauwwitte zijde van het sportpark Panhuis, terwijl de rest van Nederland in de file naar het strand stond. En dat op 1 oktober! 
 
De mannen van trainer Peter Wesselink speelden in die beginfase een sterke partij. Hadden meer balbezit, dreigden regelmatig maar kregen geen echte kansen op een doelpunt. Na een kwartier werd de snelle en gevaarlijke rechtsbuiten Dewi Pierik gevloerd door Michiel van der Valk. Aanvoerder Marnix Smit schoot de vrije trap ruim naast het doel van Johan Jansen. 
In de tweeëntwintigste mocht Nick de Graaf ter hoogte van de dug-out een vrije trap nemen. De bal belandde in het strafschopgebied van G.V.V.V. en Dewi Perik plaatste ongehinderd zijn voet tegen de bal, 1-1. 
 
Na deze gelijkmaker begon G.V.V.V. heel langzaam het heft in handen te nemen. De blauwen kregen meer balbezit en konden de bal ook beter in de ploeg houden. G.V.V.V. produceerde de ene aanval na de andere. Rodny Hofman nam bal op de slof toen een corner van G.V.V.V. slecht weggewerkt werd, doelman Michiel Achterhoek had er de nodige moeite mee. 
Bart Hulsbos liet weer eens zien over een schitterende lange trap te beschikken. De bal belandde bij Jasper Bolland, Jasper wurmde zich tussen de verdedigers in kansrijke positie maar wist de bal niet goed onder controle te krijgen. 
Een schot van Wilco den Hartog werd overgetikt door de doelman. Michiel Achterhoek moest dan ook regelmatig ingrijpen om G.V.V.V. het scoren te beletten. 
Ook een kopbal van Joey Snijders en een schot van Jasper Bolland werden vakkundig gepakt door Achterhoek. 
 
Enkele minuten voor het einde van de eerste helft klonk gejuich. Maar helaas voor het thuispubliek had Dennis van Meegdenburg in het zijnet geschoten. Wilco den Hartog schoot op slag van rust nog in de handen van de doelman. 
 
Enkele minuten na de aftrap van de tweede helft moet Bart Hulsbos ´corrigerend´ optreden. Een overtreding op Dewi Perik kost hem een gele kaart. 
Even later zien we aan de andere kant een geweldige kopbal van Dennis van Meegdenburg. De inzet wordt door doelman Achterhoek met een uiterste reflex naast gestompt. Bart Hulsbos krijgt de bal uit de corner op zijn voet, de bal wordt ternauwernood van de lijn gewerkt. 
 
G.V.V.V. gaat door en weet kans na kans te produceren. Met het scoren wil het echter nog niet vlotten. 
Martin van Eck schiet uit een vrije trap naast. Dennis van Meegdenburg zet de net ingevallen Daan van der Valk in kansrijke positie. De assistent scheidsrechter ziet er een geval van buitenspel in. 
SVZW wordt steeds meer in een verdedigende positie gedwongen en weet slechts een enkel schot op het doel van Johan Jansen te produceren. 
 
Wouter Bonke (één van de uitblinkers deze middag) steekt zet na vijfenzeventig minuten het middenveld over, passeert en passant enkele tegenstanders en geeft een fraaie pass naar Daan van der Valk. Daan is sneller als het licht en zijn tegenstanders en rondt fraai af, 2-1. Eindelijk loon naar werken zou je kunnen zeggen.
 
Het moment. 
Je hebt zo van die momenten dat woorden niet uit kunnen drukken wat je hebt gezien. Het gaat in een flits en het is gebeurd voordat je er erg in hebt. Zo’n moment bezorgde Wilco den Hartog de toeschouwers in de 83e minuut. Alle technische vaardigheden die je Wilco regelmatig in het veld ziet doen werden in een moment gestopt. Vanaf de zestienmeterlijn bezorgde hij G.V.V.V. schitterend de 3-1 voorsprong. 
 
Een minuut staat G.V.V.V. weer met beide benen op de grond. Na een overtreding op Niels ten Hoeve krijgt Bart Hulsbos zijn tweede gele kaart en moet het veld verlaten. Beide trainers passen hun formatie aan. Peter Wesselink brengt een extra aanvaller binnen de lijnen en Erik Assink vervangt Dennis van Meegdenburg door verdediger Koen Oost. 
 
Op het moment dat er in de omroepcabine wordt gebeld dat Joey Snijders mag worden uitgeroepen tot Man of the Match laat hij in twee momenten zien deze uitverkiezing dubbel en dwars te verdienen. Bij de eerste uitval komt hij nog niet verder dan een schot voorlangs het doel. Bij de tweede uitval speelt hij de tegenstander uit en scoort de 4-1. 
 
In de (minimale) extra speeltijd zien we Koen Oost een doelpoging van SVZW om zeep helpen. Hij weet de bal net van de schoen van een tegenstander weg te pikken. 
 
Een terechte overwinning mogen we concluderen. Een goed resultaat met op z’n tijd goed en aantrekkelijk voetbal tegen een (in de eerste helft) goed voetballende tegenstander. 
 
Volgende week de uitwedstrijd tegen H.H.C. Hardenberg. Een duel tussen de nummers een en twee van de topklasse! 
 
G.V.V.V. - SVZW 4-1 (1-1)
 
Scoreverloop: 1. Jasper Bolland 1-0, 21. Dewi Perik 1-1, 75. Daan van der Valk 2-1, 83. Wilco den Hartog 4-1, 90. Joey Snijders 4-1. 
 
Gele kaarten: 33. Jordi Kamphuis, 72. Gracjan Sobczak. (S.V.Z.W.) 
Rode kaart: 48 en 83. Bart Hulsbos (2x geel) (G.V.V.V.) 
 
Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Michiel van der Valk, Taoufik Adnane, Wouter Bonke, Jasper Bolland (65. Daan van der Valk), Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg (85. Koen Oost), Martin van Eck (76. Tom Oostinjen), Joey Snijders. 
 
Opstelling S.V.Z.W. : Michiel Achterhoek, Mirko Zwiers, Marnix Smit, Niels ten Hoeve, Nick de Graaf, Tim Engbers, Machiel van Keulen, Dewi Perik, Jordi Kamphuis (80. Tanju Sahin), Boy Kamphuis (60. Gracjan Sobczak), Marco Parnela (86. Nick Wennink) 
 
Scheidrechter: M.A. Roeleveld (Vinkeveen) 
Toeschouwers: 800