G.V.V.V. sluit uitstekend seizoen winnend af

12 mei 2012

 

Veenendaal - In deze wedstrijd om des keizers baard toonden beide partijen zich in de eerste helft gelijkwaardig. De Assink-brigade had het geluk aan haar zijde toen een inzet van Excelsior '31 zijde werd beoordeeld als gestopt voor of op de lijn door doelman Johan Jansen. Zowel vriend als vijand zagen dit anders, volgens velen was de bal de doellijn volledig gepasseerd en had er 0-1 op het scorebord gezet moeten worden. Net voor rust was het de naar IJsselmeervogels vertrekkende Joey Snijders, die het slotakkoord van deze competitie glans gaf. Op Bep Bakhuis-achtige manier kopte hij de 1-0 binnen. Op het uur herhaalde Snijders het kunstje van doelpunten maken, maar nu deed hij dat op snelheid na een prima steekpass van Simon Brouwer. Daarmee was het geloof in een goede afloop voor de Rijssenaren direct de kop in gedrukt en was het G.V.V.V. dat de gehele tweede helft bleef domineren. Na een applauswissel voor Joey Snijders en Anouar Tmim (laatst genoemde vertrekt naar FC Lienden) zorgden invaller Cusell en 'Opa' Van Meegdenburg er volkomen terecht voor dat de thuisploeg uitliep naar 4-0. In deze zeer sportieve wedstrijd had scheidsrechter Van Gijzen geen kaarten nodig om de acteurs in toom te houden. 
 
Na drie verliespartijen op rij en vorige week een moeizaam gelijkspel tegen het al gedegradeerde ARC ging G.V.V.V. vandaag op tegen Excelsior 31 uit Rijssen. Voor beide partijen stond er niets meer op het spel, maar voor G.V.V.V. was er nog de kans om zich nog een laatste keer dit seizoen op een positieve manier aan het eigen publiek te tonen. 
We hebben het dan natuurlijk niet over de resultaten van het gehele seizoen, die zijn natuurlijk meer dan uitstekend, maar over de laatste rits wedstrijden waarin het resultaat niet altijd positief was. Maar dat is meer scorebordjournalistiek. We gaan ervan uit dat de wil wel altijd aanwezig was, maar het geluk veelal niet altijd aan de juiste, blauwe, zijde! 
 
Trainer Erik Assink moet het in deze laatste wedstrijd van het seizoen doen zonder de geschorste Wouter Bonke en Michiel van der Valk. Koen Oost en Anouar Tmim zijn hun vervangers in de basis. 
G.V.V.V. laat vanaf de eerste minuut zien deze wedstrijd serieus te nemen en gaat volop in de aanval. Zonder gelijk tot uitgespeelde kansen te komen wordt druk gezet op het doel van de tegenstander. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met de vlijmscherpe counters die Excelsior ’31 af en toe produceert. Na enkele doelpogingen van Dennis van Meegdenburg en Anouar Tmim en een kopbal van Bart Hulsbos in de handen van de doelman, is er na ruim twintig minuten een honderd procent kans op een doelpunt voor de Rijssenaren. Johan Jansen redt op (of achter?) de doellijn na een inzet van Niek Davina. Na een vrije trap verliest G.V.V.V. de bal. Nigel Michels kopt de bal naar voren. De bal komt in bezit van Robert Wilens. Tot grote schrik van het thuispubliek blijkt alleen Rodny Hofman als enige veldspeler nog op eigen helft te staan, terwijl Excelsior nog Niek Davina mee naar voren heeft. Deze laatste krijgt dan ook uiteindelijk de bal. Zijn inzet wordt dan op of achter de lijn door Jansen weggewerkt. Enkele minuten later onderscheidt Jansen zich weer als hij een vrije trap van Andreas David weet te pareren. G.V.V.V. is gewaarschuwd. 
 
Kort voor rust zien we weer een schitterende aanval aan blauwwitte zijde. Een combinatie tussen Adnane, Snijders en weer Adnane en de bal gaat rakelings voor het doel langs. Op slag van rust dan het bevrijdende eerste doelpunt. Rodny Hofman is weer eens ouderwets mee opgekomen en zijn voorzet wordt door Joey Snijders, op de al eerder gememoreerde Bakhuis-wijze, ingekopt. 
 
Na rust gaat G.V.V.V. verder waar het de eerste helft mee begonnen is, druk zetten op het doel van de tegenstander. Al in de eerste minuten twee pogingen van Simon Brouwer om de score te verhogen. Ook de tegenstander laat zich weer zien. Op een inzet van Nigel Michels moet Johan Jansen zich ver strekken. In de counter versnelt Joey Snijders op de linkerkant en zijn voorzet kan door Dennis van Meegdenburg net niet goed worden afgewerkt. De bal schampt buitenkant voet en gaat naast. Een minuut later opnieuw een snelle actie via de linkerkant. Taoufik Adnane (vandaag uitstekend op dreef) gaat een combinatie aan met Dennis van Meegdenburg en steekt het hele veld over. Jammer voor hem en het thuispubliek redt de doelman op het laatste moment ten koste van een corner. De verdediging van Excelsior ’31 ziet er bij deze corner niet sterk uit en Anouar Tmim schiet net naast. 
Even later wordt een vrije trap van Gradus Hempenius door doelman Johan Jansen uit de hoek gestompt. 
 
Na een uur dan toch de bevrijdende 2-0. Een combinatie tussen Simon Brouwer en Joey Snijders zorgt ervoor dat Joey zijn tweede doelpunt van de dag maakt. 
Dan is het ook tijd om afscheid te nemen. Snijders en Tmim worden gewisseld en nemen hiermee afscheid van G.V.V.V. Anouar Tmim vertrekt na vijf seizoen in de A-selectie naar FC Lienden en Snijders na drie seizoenen naar IJsselmeervogels. Hun vervangers zijn Thijs van Tent Beking (vertrekt naar Babberich) en Tonnie Cusell. 
 
Nadat eerder een vloeiende combinatie aan de linkerkant niets oplevert (Hulsbos naar Adnane, voorzet op Brouwer, doelman zit ertussen), is het na een kleine drie kwartier wel raak. Simon Brouwer (vandaag aanvoerder) speelt Cusell in de diepte aan en Tonnie weet wel raad met dit buitenkansje, 3-0. Een minuut later heeft Cusell de 4-0 op zijn schoen, maar hij wordt op het laatste moment afgetroefd door een verdediger. 
 
Excelsior ’31 houdt het wel voor gezien en G.V.V.V. speelt de wedstrijd rustig uit. Rodny Hofman schiet nog een keer naast en Dennis van Meegdenburg lost een schot wat in de handen van de doelman belandt. Een vrije trap van Taoufik Adnane wordt door Simon Brouwer tegen de paal geschoten, maar door Dennis van Meegdenburg niet, 4-0. 
 
Hiermee is het slotakkoord van de competitie gezet en iedereen bij G.V.V.V. kan zich opmaken voor de festiviteiten rond het eerste elftal. Want heel duidelijk heeft de A-selectie dit seizoen zijn stempel gezet op het competitiegebeuren in de topklasse. Als debutant werd lang meegestreden om de bovenste plaats en vooral het voetbal wat de mannen van trainer Erik Assink bij tijd en wijle lieten zien was van een uitstekend niveau en leverde veel positieve reacties op. Niet alleen in de competitie, ook in de KNVB beker werd uitstekend gepresteerd. Veenendaal werd op de (voetbal)kaart gezet, niet alleen door de voetballers van G.V.V.V., maar ook door de supporters. 
 
Om deze prestaties te vieren hadden de jeugdafdeling en supportersvereniging alles uit de kast gehaald. Van jong tot oud kon meevieren en daarmee een uitstekend seizoen afsluiten. 
 
Uiteraard willen we, namens de gehele G.V.V.V. familie, Spakenburg feliciteren met het behaalde kampioenschap in de topklasse zaterdag en veel succes wensen in de strijd om het algemene amateurkampioenschap van Nederland! 
 
G.V.V.V. – Excelsior ‘31 4-0 (1-0) 
 
Scoreverloop: 44. Joey Snijders 1-0, 59. Joey Snijders 2-0, 72. Tonnie Cusell 3-0, 88. Dennis van Meegdenburg 4-0. 
 
Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos (77. Jos Henken), Koen Oost, Taoufik Adnane, Martin van Eck, Anouar Tmim (63. Thijs van Tent Beking), Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg, Simon Brouwer, Joey Snijders (63. Tonnie Cusell). 
 
Opstelling Excelsior ‘31: Maikel Kampjes, Kevin Siemelink (46. Eilyo Orseih ), John Lubbers, Jan Borghuis, Dennis Rosink, Niek Davina (28. Kevin Winkelhuis), Robert Wilens, Andreas David, Gerald ten Hove, Gradus Hempenius, Nigel Michels (77. Gertjan Wilbers). 
 
Scheidsrechter: P.C. van Gijzen (Goudswaard) 
Toeschouwers: 950