G.V.V.V. wint en speelt gelijk

7 januari 2012

 

Het was zaterdag een bijzondere dag voor de selectie, staf en supporters van G.V.V.V. Na een kleine winterstop werd er afgelopen donderdag voor het eerst weer getraind en stond er zaterdag een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser DVS '33 uit Ermelo op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd werden er vele handen geschud en iedereen wenste elkaar een prachtig jaar toe. Er werd opvallend veel teruggeblikt op het jaar dat achter ons ligt. Een jaar om nooit te vergeten. 
Daarna werd er, zoals u weet, aangetreden tegen DVS '33. Een wedstrijd om snel te vergeten voor degene die dachten een wervelend G.V.V.V. te gaan zien. Alhoewel het begin was nog wel wervelend. De tweede minuut was net begonnen toen rechtsbuiten Tonnie Cusell vrij werd gespeeld. Een sprint met de bal aan de voet zette hem alleen voor doelman Jonathan Dijkslag. Laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd waardoor een vroege voorsprong weggepoetst werd.
DVS '33 herpakte zich en kreeg kansen. Vooral gelegenheidsspits Pedro van de Bunte viel daarbij op. De grote sterke spits, normaal gesproken centrale verdediger, werd in de 9e minuut knap vrijgespeeld maar schoot vrij voor doelman Johan Jansen over. Even later leverde Van de Bunte weer sterk werk af, waardoor een schot uit de tweede lijn gelost kon worden. Ook dit verontrustte doelman Jansen niet. 
Bijna op het halve uur kreeg Tonnie Cusell de bal op de middenlijn. Een sprint van een kleine 50 meter, met de bal aan de voet, bracht hem tot aan de achterlijn. Zijn voorzet kwam bij de goed naar binnengekomen Daan van der Valk die probeerde in te koppen. Een verdediger en doelman Dijkslag probeerden dit nog te verhinderen, maar zonder succes. Via een carambole rolde de bal tergend langzaam over de doellijn en stond de 1-0 op het scorebord. 
 
Daarna brak bij G.V.V.V. de eerste wisselsessie aan.Vier spelers werden gewisseld. Een kunstje dat trainer Assink rond het uur nogmaals herhaalde. Hierdoor kregen bijna alle spelers een uur speeltijd op de gebroeders Van der Valk na. Zij maakten de 90 minuten vol. 
Dat dit het spel niet ten goeden kwam laat zich raden, maar niemand die daarom maalde bij G.V.V.V. 
Assink wilde alle beschikbare spelers (Joey Snijders en Dennis van Meegdenburg bleven aan de kant met lichamelijke klachten) aan het werk zien en liet niemand van de A-selectie buiten de groep. 's Avonds werd er namelijk met de gehele groep, inclusief de spelers die afgelopen zomer vertrokken waren, aangetreden op het Veenendaalse sportgala. G.V.V.V. was genomineerd voor de titel 'sportploeg' van het jaar. In 2011 werd een kampioenschap in de Hoofdklasse behaald, gewonnen van Eredivisionist Excelsior en Eerste Divisionist Sparta Rotterdam in de KNVB beker en er werd geweldig gepresteerd in de eerste helft van de competitie in de Topklasse. Overwinningen op o.a. Spakenburg en IJsselmeervogels met fris en aanvallend voetbal leverde een verdienstelijke top 3 notering op. Een prestatie die wel een hoofdprijs op moest leveren, zou je denken, maar de prestatie die de schoonzwemsters van VZC neergezet hadden was ook van hoog niveau. En er is natuurljk niet te meten in welk perspectief de prestatie van G.V.V.V. en VZC liggen. Dat G.V.V.V. de derde genomineerde DOVO (overtuigend kampioenschap eerste klasse) achter zich zou laten was wel meetbaar.
DVS '33 was trouwens niet onder de indruk van G.V.V.V. en speelde een behoorlijk partijtje mee. Sterker nog, ze waren duidelijk de bovenliggende partij. Met name Henk Baum was met regelmaat een plaag voor de defensie van de Veenendalers en de halverwege de eerste helft ingevallen spits Gerjan Mulder was ook een handenbindertje. 
Dat de oud-spits van Nunspeet tegen wie G.V.V.V. regelmatig heeft gespeeld kon voetballen was genoegzaam bekend. Dit liet hij, met name in de 55e minuut zien, door de gelijkmaker op het bord te zetten. Met de bal aan de voet leek hij voor een steekpass te gaan kiezen, maar een venijnig schot in de verre hoek maakte invaller doelman Edwin van der Klift kansloos. 
Even daarvoor was Van der Klift nog wel als winnaar uit de bus gekomen in een 1 op 1 situatie met buitenspeler Marlo Grunder.
G.V.V.V. moest wachten tot de 71e minuut voordat het de eerste kans van de tweede helft kon noteren. Een prima voorzet van Rodny Hofman kon door Simon Brouwer vrij worden ingekopt. Brouwer probeerde de bal in de verre hoek te plaatsen, maar zijn kopbal miste net doel. 
Net voor tijd kreeg G.V.V.V. de tweede en tevens laatste kans van de tweede helft. Simon Brouwer nam een moeilijke bal in een keer op de slof. De moeilijkheidsgraad was dermate hoog dat er van plaatsen van de bal geen sprake kon zijn. Doelman Dijkslag stond goed opgesteld en wist te pareren.
 
Alhoewel G.V.V.V het laatste part van de wedstrijd weer overwicht had, was 'overall' gezien DVS '33 de ploeg die het meest ontevreden kon zijn met het gelijke spel. 
Bij G.V.V.V. maalde niemand daar om. In de kantine werd nog nagepraat over het afgelopen jaar en werden er nog meer nieuwjaarswensen uitgesproken. De A-selectie maakten zich op om naar theater de Lampegiet, het decor voor het sportgala, te gaan. 
De wijze mannen die moesten beslissen wie de sportploeg van het jaar zou gaan worden, had ingeschat dat de prestatie van G.V.V.V. de plaats Veenendaal op de kaart had gezet. G.V.V.V. was sportploeg van 2011 geworden en spits Dennis van Meegdenburg verwoordde dit perfect. "We zijn wel de terechte winnaar, ja. Ik bedoel maar: wat moet je als ploeg anders nog meer winnen om deze titel te pakken?" 
Dinsdag speelt G.V.V.V. vriendschappelijk tegen Jong Vitesse / AGOVV. De wedstrijd begint om 20.00 uur en wordt gespeeld aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis. G.V.V.V. kan zich verder voorbereiden op de wedstrijd tegen Harkemase Boys op 21 januari. Tenminste als koning Winter geen roet in het eten gooit. 
Trouwens maandag vindt de loting plaats voor de districtsbeker en het zou zo maar kunnen zijn dat G.V.V.V. al op 14 januari haar eerste officiële wedstrijd moet spelen. Dit zult u via deze website vernemen. 
 
G.V.V.V. - DVS '33 1-1 (1-0) 
 
Scoreverloop: 27. Daan van der Valk 1-0. 55. Gerjan Mulder 1-1. 
 
Scheidsrechter: Nelis Leppers 
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen (46. Edwin van der Klift), Tom Oostinjen (31. Rodny Hofman), Bart Hulsbos (64. Tom Oostinjen), Michiel van der Valk, Yoram Pesulima (31. Taoufik Adnane - 43. Yoram Pesulima), Wouter Bonke (31. Simon Brouwer), Tonnie Cusell (64. Martin van Eck), Wilco den Hartog (64. Wouter Bonke), Thijs van Tent Beking (64. Anouar Tmim), Anouar Tmim (31. Rick van der Ree), Daan van der Valk. 
 
Opstelling D.V.S. '33 Ermelo: Jonathan Dijkslag, Koen d'Aulnis, Andries Posthouwer, Jarno Drost, Richard Terpstra, Okan Soykan, Ali el Haddadi (46. Dennis v.d. Welle), Pedro v.d. Bunte, Henk Baum (83. Maurice de Ruiter), Marlo Grunder, Frank Smeding (23. Gerjan Mulder).