G.V.V.V. wint met 4-1 van R.K.H.V.V.

13 augustus 2011

 

Vandaag stond voor G.V.V.V. het laatste oefenduel op het programma alvorens de club van start zal gaan in de Topklasse. In deze generale repetitie nam de ploeg van trainer Assink het op tegen de manschappen van Frans Koenen; een naam die in het Blauwe deel van Veenendaal geen nadere toelichting meer behoeft.
 
Vooraf was het voor de supporters van G.V.V.V. een geliefd onderwerp van discussie: zien we vandaag de beoogde basisopstelling of tovert de trainer een experimenteel elftal uit de hoge hoed. Enige vaste punten zijn inmiddels zichtbaar in het team, maar op verschillende posities durft geen enkele supporter met zekerheid een naam in te vullen. Termen als "dat zou best kunnen" komen dan dichter in de buurt. Het raden en gissen zal ik hier niet verder uit de doeken doen; tijd om de wedstrijd van zaterdagmiddag eens onder de loep te nemen. 
 
De bezoekers uit Huissen krijgen de eerste mogelijkheid om de score te openen. Een voorzet vanaf de rechter flank komt voor het doel, maar meerdere groenhemden krijgen de bal uit verschillende hoeken en standen niet tussen de palen. De Veenendaalse defensie is direct wakker en weet de bal goed weg te werken en een vroege tegengoal te voorkomen. 
 
G.V.V.V. zette daar een goede voorzet van Rodny Hofman tegenover, al wist hij Joey Snijders niet te bereiken. Een tiental minuten later lukte het vleugelverdediger Koen Oost wel om een medespeler te bereiken na een puike actie. Het schot van Martin van Eck noopte de goalie tot ingrijpen met een hoekschop als enige schade voor de vereniging uit Huissen. 
 
Het spierballenvoetbal van R.K.H.V.V. zorgt er voor dat G.V.V.V. bij de les moet blijven. Roy Terschegget weet dit als geen ander en zet met verve het spel uit op het middenveld, voordurend oog voor de vrije man en geen onnodige risico's. De defensie van de bezoekers wordt voor het eerst echt getest als Simon Brouwer een voorzet van Martin van Eck bijna tot doelpunt promoveert. Doelman de Witt redt knap met 'n kleine teen. Het is een voorbode voor de doelpunten die er zouden gaan komen, al ging Hofman eerst nog in de fout in zijn eigen defensie. Een te korte terugspeelbal op doelman Jansen kon nog maar net door Hofman worden hersteld. 
 
Zo'n tien minuten voor de thee ligt de bal na een mooie aanval in het Huissense netje. Een voorzet van Hofman richting Brouwer die het laatste tikje net niet zelf hoeft te geven, daar zorgt een verdediger van R.K.H.V.V. wel voor. In de korte hoek is de doelman volstrekt kansloos. De ban is gebroken als Simon Brouwer een minuutje later een knappe actie van Van Eck op waarde weet te schatten en doelman De Witt kansloos laat; 2-0. Zoals 't klokje op Panhuis tikt, tikt het nergens. Brouwer voelt zich als een kind in een speelgoedwinkel. Een prachtige lange bal op deze "10" wordt door hem richting doel gewerkt waar Dennis van Meegdenburg op de juiste plek staat om 3-0 aan te tekenen. De verdediging van R.K.H.V.V. staat er bij en kijkt er naar. 
 
Op slag van rust volgt nog een grote kans voor G.V.V.V., maar de voorwaartsen van de Veenendalers laten het bij 3-0.
 
Bij aanvang van de tweede helft zijn er aan aantal wisselingen bij beide elftallen te noteren, iets wat het spelbeeld enigszins rommelig maakt. De wil om er iets van de maken is duidelijk aanwezig, maar de uitvoering laat nog wel het één en ander te wensen over. Veel om 't lijf heeft de tweede helft niet, al vallen er nog wel twee doelpunten te noteren en een inzet op de paal.. Als eerste weet Vahlkamp de hatelijk nul van het scorebord te verwijderen door doelman Jansen te verschalken van enige afstand en in de slotseconde pakt invaller Van der Ree zijn doelpunt mee. Uitslag is 4-1. Volgende week wacht Barendrecht als het er echt om gaat. 
 
Opstellingen: 
G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman ('46 Tom Oostinjen), Bart Hulsbos ('46 Wouter Bonke), Michiel van der Valk, Oost ('65 Yoram Pesulima), Roy Terschegget ('65 Taoufik Adnane), Van Eck ('65 Tonnie Cusell), Wilco den Hartog ('46 Jasper Bolland), Dennis van Meegdenburg ('53 Anouar Tmim), Simon Brouwer ('70 Rick van der Ree), Joey Snijders ('65 Daan van der Valk). 
 
(basis)opstelling R.K.H.V.V.: De Witt, Witjes, Rekmans, Bootsma, v.d. Horst, Hendriks, De Kock, Vahlkamp, Van Steen, Albertus, Davids. [wissels niet genoteerd] 
 
Scoreverloop: '36 1-0 Vahlkamp (e.d.) '37 2-0 Brouwer '40 3-0 Van Meegdenburg '63 3-1 Vahlkamp '90 4-1 Van der Ree 
 
Toeschouwers: 299 
 
Arbiter: Van de Waerdt