G.V.V.V. wint in Wierden

4 maart 2012

 

Na 23 of 25 seconden (de geleerden zijn het er niet over eens en de drie scoreborden liepen niet synchroon) was het al raak in de uitwedstrijd tegen SVZW. Tonnie Cusell wipte de bal fraai langs zijn tegenstander, plaatste de bal op Simon Brouwer, die gaf een voorzet en ergens rechts voor het strafschopgebied nam Martin van Eck met zijn rechtervoet de bal op de slof, 0-1! 
Het begin van de wedstrijd tegen SVZW was een letterlijke herhaling van de thuiswedstrijd, alleen maakte toen Jasper Bolland het doelpunt. En was het drie seconden eerder, of niet. 
Een sterk begin, de toeschouwers zaten amper op hun stoelen of hadden hun plaats langs de lijn ingenomen. Ook onze hoffotograaf heeft zich nog niet vast geïnstalleerd. En de trainer van SVZW loopt te twijfelen of hij in de dugout of op de tribune zou plaatsnemen. 
 
Het duurt een tiental minuten voordat de tegenstander iets terug kan doen. Uit een weggewerkte corner schiet Tanju Sahin over het doel van doelman Jansen. Een minuut later kan Michiel van der Valk op het laatste moment ingrijpen, een lichte blessure was zijn deel. 
Na een sterk begin zien we G.V.V.V. na een kwartier inzakken en proberen met snelle uitvallen bij het doel van SVZW te komen. 
SVZW daarentegen hanteert vrijwel continu de lange bal, slaat het middenveld over en probeert op die manier zo snel mogelijk voor het doel van Jansen te komen. Dit resulteert in een kans voor Mirko Zwiers die vrij voor doelman Jansen komt maar de bal alleen maar over het doel weet te krijgen, in plaats van erin. 
Na een overtreding op Martin van Eck neemt Rody Hofman een vrije trap en lepelt Dennis van Meegdenburg de bal over het doel. SVZW kan daar een afstandsschot van Boy Kamphuis tegenover stellen, maar zijn inzet belandt in de handen van de doelman. 
 
Na een half uur is het speelpeil tot een minimum gezakt. Veel en weinig effectief gehol van SVZW. G.V.V.V. speelt op dat moment erg onnauwkeurig en weinig overtuigend en laat zich meeslepen in het slechte spelpeil. Ook het tempo van de wedstrijd laat veel te wensen over. 
Wouter Bonke raakt aan zijn rechtervoet geblesseerd en wordt vervangen door Jasper Bolland. 
Enkele minuten later speelt Wilco den Hartog een negatieve hoofdrol waarin hij eerst geel krijgt voor een niet al te slimme overtreding op Tim Engbers. Een tiental minuten later speelt hij de bal met de hand en mag hij blij zijn dat scheidsrechter Van de Scheer hem geen tweede gele prent geeft. 
 
Na veertig minuten zien we Tonnie Cusell weer in de hoofdrol. Hij kopt (ja ja) een bal door en ziet Simon Brouwer alleen op de doelman aflopen. Simon speelt de bal door de benen van Michiel Achterhoek en de stand is zomaar 0-2! 
 
SVZW doet op slag van rust iets terug door Boy Kamphuis. Een corner belandt in de handen van doelman Jansen en een afstandsschot gaat naast. 
Tonnie Cusell geeft een bal vanaf rechts voor, maar Simon Brouwer kan de bal net niet goed behandelen. 
 
Bij aanvang van de tweede helft zien we dat coach Kraaij een wissel heeft toegepast. Martijn Maris is in het veld gekomen en gaat in de spits spelen en spits Niels ten Hoeve gaat naar het middenveld. Dit blijkt het spelpeil van SVZW uiteindelijk ten goede te komen. Het elftal van trainer Assink is ongewijzigd en komt de tweede helft (net als de eerste helft) goed uit de startblokken. Het begin van een, bleek later, spannende tweede helft. 
Maar pas na tien minuten in de tweede helft zien we een eerste serieuze aanvallende actie van de blauwen. Rodny Hofman komt over rechts op en geeft een voorzet naar Tonnie Cusell. Zijn inzet levert echter niets op. In de tegenaanval krijgt Dewi Perik op rechts in de buurt van het strafschopgebied de bal en schiet deze fraai in de linkerhoek van het doel. Doelman Johan Jansen is kansloos, 1-2. 
 
G.V.V.V. krijgt in die fase nog een enkele kleine en grote kans. Tonnie Cusell breekt op rechts door. Zijn voorzet vanaf de achterlijn komt net niet goed bij de mee opgekomen Martin van Eck. Een minuut later wordt Simon Brouwer aangespeeld en gaat richting doelman Achterhoek. Deze keer weet de doelman wel adequaat te reageren op de inzet van Simon. 
 
Het spel gaat op en neer. Zowel SVZW als G.V.V.V. probeert het beste te geven. De Wierdenaren ogen gevaarlijker en hebben met de omzetting in de rust toch meer voetbal in hun spel gekregen. G.V.V.V. gaat goed mee op en produceert een aantal leuke aanvallen en dito kansen. Voor de toeschouwers leuk om te zien. Een hele verademing ten opzichte van de eerste helft. Met een 1-2 stand kan het nog alle kanten op. 
 
Met nog een kwartier te spelen stompt doelman Jansen een vrije trap van Nick de Graaf weg. 
Een voorzet van Wilco den Hartog wordt door miscommunicatie in de verdediging van SVZW verkeerd beoordeeld en wordt door Marnix Smit in alle haast over de achterlijn gespeeld. 
 
Met nog vijf minuten op de klokken (de tweede helft wel synchroon lopend ) claimen de Wierdenaren een strafschop. Dewi Perik wordt wel of niet weggezet c.q. geduwd. Scheidsrechter Van de Scheer ziet er echter niets in. 
In de (minimale) extra speeltijd van vier minuten zien we tweemaal geel voor SVZW en een doelpunt voor G.V.V.V. Bart Hulsbos (prima wedstrijd) speelt vanuit de achterhoede Simon Brouwer aan en deze mag randje buitenspel doorgaan richting doelman Michiel Achterhoek. Voor de derde maal zien ze elkaar dichtbij in de ogen en voor de tweede maal ziet Achterhoek de bal achter hem in het netje belanden, 1-3. 
 
Een nuttige overwinning. Met een slechte eerste helft en een aantrekkelijk tweede helft. 
Volgende week zaterdag speelt G.V.V.V. thuis tegen IJsselmeervogels. Aanvang 14.30 uur. 
 
 
SVZW - G.V.V.V. 1-3 (0-2) 
 
Scoreverloop: 1. (25 sec.) Martin van Eck 0-1, 41. Simon Brouwer 0-2, 55. Dewi Perik 1-2, 93. Simon Brouwer 1-3. 
 
Gele kaart: 86. Nick de Graaf, 91. Jon Mulderije en 91. Tom Prumers (SVZW), 34. Wilco den Hartog en 64. Dennis van Meegdenburg (G.V.V.V.) 
 
Opstelling SVZW: Michiel Achterhoek, Mirko Zwiers (60. Tom Prumers), Marnix Smit, Niels ten Hoeve, Nick de Graaf, Tim Engbers, Jon Mulderije, Dewi Perik, Tanju Sahin (46. Martijn Maris), Boy Kamphuis, Marco Parnela. 
 
Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Michiel van der Valk, Taoufik Adnane, Wouter Bonke (33. Jasper Bolland), Martin van Eck (79. Tom Oostinjen), Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg, Simon Brouwer, Tonnie Cusell (89. Anouar Tmim). 
 
Scheidsrechter: B. v.d. Scheer (Leeuwarden) 
 
Toeschouwers: 750