G.V.V.V. zet de bloemetjes buiten in de Bollenstreek: 0-4

31 augustus 2011

 

In de topklasse is er één midweekse speelronde opgenomen in het competitieprogramma, een speelronde op een avond levert voor velen gehaast en geren op om maar op tijd op de plaats van bestemming te komen. 
Voor onze blauwe vereniging staat een reis naar de Bollenstreek op het programma waar het op Sportpark Ter Specke opgenomen moet worden tegen FC Lisse. 
Net zoals er vele wegen naar Rome leiden, zo leiden er ook vele weg naar Lisse. Via tal van wegen, sluiproutes, vluchtstroken, files en landweggetjes wist een flink aantal getrouwen tijdig de reis naar de Spekkelaan te voltooien. Staand aan de lange zijde van het veld was een vrijwel identiek elftal waarneembaar als afgelopen zaterdag toen s.v. Spakenburg op indrukwekkende wijze aan de zegekar werd gebonden. Enkel de rol van doelman was afwijkend. Johan Jansen en Niels Willemse verdedigen om beurten het doel totdat eind september de keuze voor een eerste doelman een feit zal zijn.
Als scheidsrechter van Duijn om half acht het sein geeft dat Vermeulen en Van Heulen de bal het eerste zetje mogen geven, hebben zo’n kleine 800 toeschouwers een plekje langs de lijn gevonden. Het eerste zetje van de Lisser spelers levert direct een hoekschop voor de formatie van Micha Salden op, maar sluitpost Jansen wordt er niet warm of koud van. De eerste offensieve acties van G.V.V.V. resulteren in een vrije trap op een “lekker plekkie”. Michiel van der Valk schaart zich achter kanon als ware hij Ronald Koeman in zijn beste jaren. Een vlammend schot levert grote problemen op voor doelman De Vries. Als ware het een gloeiend hete bitterbal laat de sluitpost het leder uit zijn handen ontsnappen. De rebound levert echter niets op doordat fluitist Van Duijn het spel stil legt na het waarnemen van een duwfout. De Vries blijft onzeker, een indraaiende bal van Joey Snijders lijkt een gemakkelijke prooi voor de grijpgrage handen van de man met het rugnummer 1. In een aantal instanties heeft hij de bal uiteindelijk onder controle.
Na enkele speldenprikjes van FC Lisse in de persoon van Hanne Hagary (ex- Jong Feyenoord en Excelsior) is het Rodny Hofman die zijn directe tegenstander zijn hielen laat zien. Mooi reagerend op een bal die hem de diepte instuurt, levert hij een puike voorzet af, laag gegeven en scherp voor ’t doel, wordt deze nipt gemist door de instormende Snijders. De druk op het Lissener doel blijft aanwezig als Roy Terschegget na zo’n 12 minuten mag aanleggen van afstand. De positie waarop de bal ligt vertoond grote gelijkenissen met de plaats vanwaar Van der Valk zijn kogel los liet. Ook het schot van Terschegget is hard en de reactie van doelman De Vries is ook al gelijk aan de vorige situatie. Hij klemt de bal niet en laat deze voor centrumverdediger Bart Hulsbos vallen. Hulshof bedenkt zich geen twee keer en opent de score. Bij aanvang van zijn vreugdedans blijkt echter dat het hele feest niet door gaat. De assistent scheidsrechter heeft een buitenspelsituatie geconstateerd, al zijn hierover met name op de zittribune de meningen verdeeld.
 
Het eerste kwartier zit er bijna op als Rick Vermeulen zachtjes op de deur bij Johan Jansen klopt. Zijn kopbal mist kracht en richting waardoor het Jansen geen moeite kost om zijn goal schoon te houden. Uit de hierop volgende tegenaanval van G.V.V.V. past Van Duijn de voordeelregel goed toe als Lisse op het middenveld een overtreding maakt, maar Hofman wel in balbezit komt en een voorzet kan afleveren. Een doeltreffend vervolg wordt aan deze actie van de vleugelverdediger echter niet toegevoegd. 
Dat scheidsrechters ook wel eens foutjes maken blijkt in de 19 minuut als Bart Hulsbos een ferme duw in zijn rug krijgt maar tevens een vrije trap tegen hem wordt gefloten. De intenties van FC Lisse zijn duidelijk, maar aan de uitvoering valt nog veel aan te merken. 
Raphael Supusepa levert centraal op het middenveld een slechte pass af en ziet Wilco den Hartog met het speeltuig aan de haal gaan. Een fraai bal naar de linker vleugel waar Snijders de bal direct doorspeelt op Simon Brouwer. Een alerte verdediger in de thuiskleur kan erger voorkomen. Toch is het slechts uitstel van executie want als een dikke minuut later Roy Terschegget een voorzet vanaf links voor het doel laat belanden, dan is Joey Snijders er als de kippen bij om doelman De Vries kansloos te laten. 0-1. Een tiental minuten na de openingsgoal krijgt FC Lisse een nieuwe tegenslag te verwerken. De rappe aanvaller Koen Fokkema moet geblesseerd het veld verlaten en diens plaats wordt ingenomen door Mo Messaoud. In de slotfase van de eerste helft waagt FC Lisse nog wel enkele doelpogingen, maar zelden hebben ze voldoende richting meegekregen om als doelkans de boeken in te mogen gaan.
 
Bij het hervatten van de wedstrijd na een welkome theepauze is het de thuisploeg die het initiatief neemt. In een poging een snelle gelijkmaker op de borden te brengen vergeten Hagary en Massaoud tempo in hun aanval te houden; dit biedt Johan Jansen alle tijd om te anticiperen op dat wat komen gaat. Een makkelijk balletje wat hij met liefde opvangt in zijn grote keepershandschoenen. Rick Vermeulen probeert de druk op de laatste linie van G.V.V.V. wat op te voeren en gaat stevig in op het onderstel van aanvoerder Van der Valk. Kermend, zoals we Michiel niet kennen, stort hij ter aarde. Lepelblad’s helende spray’s, sponsjes en drankjes lappen de aanvoerder echter weer snel op. Het is in die fase van de wedstrijd toch al niet “Van der Valk finest moments”, een schot van Supusepa belandt tegen zijn bovenlichaam juist op de plek waar hij op dat moment zijn armen houdt. Hands oordeelt scheidsrecher van Duijn tot zichtbaar ongenoegen van Van der Valk. De vrije trap die hier uit voort komt is een kolfje naar de hand van Messaoud. Jansen is kansloos, maar heeft een kleine assistent op de lat geposteerd. Het engeltje heeft goed werk verricht en de score blijft onveranderd positief in Veenendaals voordeel.
Na een wissel bij beide elftallen (van Eck naar de kant en Daan van der Valk in het veld) is het G.V.V.V. wat een strafschop claimt. Simon Brouwer is de ver uit zijn doel gekomen De Vries de baas en legt de bal voor het doel om een medespeler de kans te geven de voorsprong te verdubbelen. Een medespeler kan echter nooit bereikt worden omdat een speler van Lisse het nodig vindt om de bal met de hand te beroeren. Van Duijn wuift de protesten weg en laat door voetballen. Een fraaie tien minuten zijn dan in aantocht. Na opnieuw goed doorgaan van Brouwer mag Van Meegdenburg zijn derde goal van het nog zo prille seizoen scoren. Een gemiddelde van 1 goal per wedstrijd wat alleen Stefan Mertens van v.v. Noordwijk ook heeft behaald en wat slechts door Danny v.d. Meiracker van s.v. Spakenburg wordt overtroffen met in totaal vier juichmomenten.
Doelman De Vries is bij FC Lisse de zwakste schakel. Veel ballen weet hij niet correct te verwerken en regelmatig waagt hij zich ver tot zeer ver buiten zijn doelgebied. Tot zijn grote opluchting lukt het hem met pijn en moeite om Joey Snijders aan de zijlijn ( … ) de bal afhandig te maken. Balverlies had ongetwijfeld een derde tegengoal betekend. Ook Daan van der Valk trachtte luttele seconden eerder al de verdwaalde doelman te verschalken. Dit kan niet goed blijven gaan. In de 77e minuut is het zover. Voorzet Snijders en Terschegget die met een kopbal doelman De Vries een nachtmerrie bezorgd, de bal niet klem en Daan van der Valk laat zijn naam een keer extra op het wedstrijdformulier noteren. 0-3. Snijders mag dan naar de kant als dank voor bewezen diensten en wordt vervangen door Wouter Bonke. In plaats van een vertrouwde verdedigende stelling in te nemen besluit hij maar eens voorin polshoogte te gaan nemen. Een prachtige diepe voorzet vanaf links wordt door Simon Brouwer panklaar gelegd voor … jawel, Wouter Bonke. Hij twijfelt niet en scoort zijn eerste goal in de Topklasse. Een fraaie en veilige voorsprong voor de Brigade van Assink geeft de succestrainer de mogelijkheid om Simon Brouwer naar de kant te halen. Jasper Bolland neemt voor de gelegenheid de positie van Brouwer over. De wedstrijd loopt op ’t eind als Michiel van der Valk een schoonheidsfoutje van doelman Jansen weet te herstellen. Bas Ent ziet Jansen ver uit zijn doel komen en plaatst de bal met gevoel richting doel waar de aanvoerder van de winnende ploeg het speeltuig rustig weet weg te werken. 
 
G.V.V.V. en FC Lisse speelden vanavond voor het eerst in de geschiedenis van het zaterdagvoetbal in competitieverband tegen elkaar; wel is FC Lisse in het verleden twee keer overwinnaar op de Veenendalers geweest in het zogenaamde “Zaterdagkampioenschap”. 
 
FC Lisse - G.V.V.V. 0-4 (0-1)
 
Scoreverloop:
23. Joey Snijders 0-1, 67. Dennis van Meegdenburg 0-2, 77. Daan van der Valk 0-3, 78. Wouter Bonke 0-4
 
Arbiter: C.B. van Duijn
 
Toeschouwers: 800
 
Opstelling FC Lisse: Mark de Vries, Wesley Weeber, Kevin Weijers (72. Dennis Greuter), Tom Zoontjes, Roel de Goede, Bas Ent, Raphael Supusepa, Rik Vermeulen, Koen Fokkema (34. Mo Messaoud), Hanne Hagary, Richard van Heulen (62. Lars Rauws).
 
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Michiel van der Valk, Koen Oost, Roy Terschegget, Martin van Eck (62. Daan van der Valk), Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg, Simon Brouwer (82. Jasper Bolland), Joey Snijders (77. Wouter Bonke).