G.V.V.V. zet jonge Spartanen makkelijk opzij

13 september 2011

 

Veenendaal - De basiself van G.V.V.V. kent de eerste periode in de Topklasse weinig wijzigingen. Tien van de elf namen die trainer Assink de laatste tijd op het wedstrijdformulier laat noteren door "Handyman Schoeman" staan er vrijwel altijd op, enkel de naam van de doelverdediger noopt de teammanager tot aanschaf van een potje blunderinkt. Johan Jansen en Niels Willemse keepen om beurten hun wedstrijd totdat de technische staf een keuze tussen beide sluitposten heeft gemaakt. Juist om de spelers met minder minuten achter hun naam toch enig wedstrijdgevoel in de benen te laten krijgen is een midweeks oefenpotje een prima uitkomst; voor een trainer is het verder nog eens uitermate prettig om spelers eens aan het werk te zien op een andere positie. Voor vanavond geldt dit met name voor Jasper Bolland, spelend op "10" is zijn rol anders dan tot op heden.
 
Sparta Nijkerk is een grootmacht in het zaterdagvoetbal. Vorig seizoen nog actief in de Topklasse, maar na een nederlaag bij C.S.V. Apeldoorn op de slotdag van de competitie toch gedegradeerd naar de hoofdklasse waar het dit seizoen de rode overburen van Sportpark Panhuis partij mag gaan bieden. De spelers die vanavond in een oranje tricot het veld mochten betreden was een mix van jong, jonger en jongst. Diverse eerste jaars A-junioren speelden een gedeelte van de wedstrijd mee, verder aangevuld met "jongens uit 't tweede" en bankzitters van de A-selectie. G.V.V.V. had vrijwel de voltallige A-selectie op laten draven, enkel Oostinjen en Van Meegdenburg waren afwezig. Thijs van Tent Beking keek nog geblesseerd toe en Snijders, Brouwer en Willemse kwamen niet verder dan een plekje op een blauw plastic stoeltje. Afgaande op "namen" zou het op voorhand een bijzonder ongelijke strijd worden onder leiding van scheidsrechter Van den Berg.
 
Direct vanaf de aftrap laten de blauwhemden zien dat bovenstaand vermoeden ook waarheid zou gaan worden. Zonder enig probleem spelen de Topklassers de bal van voet naar voet, enkel een slordigheidje of wat onwennigheid leidt tot onnodig balverlies. De wedstrijd is een klein kwartier onderweg als Martin van Eck zichzelf mooi vrij speelt en de ontstane mogelijkheid ook direct verzilverd. Een laag geplaatst schot laat doelman Hardeman kansloos. Ruim tien minuten later ligt nummer twee in het netje als Daan van der Valk geen strobreed in de weg wordt gelegd om de bal eerst te controleren, dit vervolgens nog eens dunnetjes over te doen en daarna tot scoren te komen. Op de rechter flank zien de getrouwen vandaag Tonnie Cusell in actie onder nummer zeven. Regelmatig zoekt hij het duel op met zijn directe tegenstander, maar erg gelukkig is hij nog niet in zijn acties, al zullen de "deskundigen" ongetwijfeld de nodige kwaliteiten bij Tatoo-Ton hebben gesignaleerd. Het is acht minuten na half negen als Cusell een goede voorzet van zijn schoen laat vertrekken en Martin van Eck weet te bereiken; diens balcontrole is niet optimaal waarna Roy Terschegget zich ontfermt over het speeltuig en 3-0 aantekent.
 
Aan het begin van de tweede helft begint het met regenen, niet erg hard, maar precies genoeg om drijfnat van te worden. Anouar Tmim, Roy Terschegget, Rodny Hofman, Bart Hulsbos en Tonnie Cusell staan op dat moment al onder de warme douche en zullen de tweede helft vanaf een droog plekje langs de lijn gade gaan slaan. Plaatsvervangers Michiel van der Valk, Rick van der Ree, Yoram Pesulima, Koen Oost en Wilco den Hartog nemen het stokje van de heren over. Ook aan Spartaanse kant een tweetal wisselingen in de oranje formatie. Het wedstrijdbeeld verandert vrijwel niet door de wijzigingen in het veld. G.V.V.V. is en blijft de bovenliggende partij en kent in Daan van der Valk één van de uitblinkers tegen een wel erg jong Sparta Nijkerk. Toch duurt het nog 19 minuten voor een nieuwe notitie in het opschrijfblok kan worden genoteerd. Vanaf de zijkant van het strafschopgebied wordt de vierde Veenendaalse goal beheerst ingeschoten. Taoufik Adnane scoort zijn eerste goal van de avond en viert dit kleine feestje met Martin van Eck die toevallig in de buurt was. Dan opeens lijkt Sparta Nijkerk de schroom enigzins van zich af te gooien. Tot twee maal toe weet Knul de Veenendaalse defensie wakker te schudden door eerst een vrije trap te mogen nemen (net over het doel van Jansen) en niet veel later een goede voorzet vanaf de achterlijn te produceren. Het ontbreken van een teamgenoot in het Veenendaals strafschopgebied zorgt er echter direct voor dat Knul's voorzet ergens als "uitstekend voorbereidend werk" de boeken in zal gaan.
 
De wedstrijd is over de 75% speeltijd heen als het allang is opgehouden met zachtjes regenen. Met bakken valt het hemelwater over de spelers heen, maar Van Eck stoort zich hier niet aan. In een rechtstreeks duel met de Nijkerkse doelman heeft Van Eck te veel handelingen nodig om een volgend doelpunt op zijn naam te brengen. De vijfde goal zou er echter al snel gaan komen. Daan van der Valk geeft beheerst voor op Rick van der Ree die koeltjes afrond. De Nijkerker defensie begint op een heuse Leerdammer kaas te lijken ... de grootste kansen tussen de gaten dienen zich aan voor de Assink-brigade. Wilco den Hartog (voorafgaand aan deze wedstrijd nog als jeugdtrainer op het veld) baant zich een weg door de defensie van de bezoekers en legt de bal panklaar voor Daan van der Valk die de zesde van de avond binnen tikt. Op het moment dat de Veenendaalse riolering al heftig zucht bij het verwerken van het vele hemelwater, zucht ook doelman Hardeman als hij voor de zevende keer deze avond de gang naar het net moet maken. Rick van der Ree heeft acht minuten voor het sluiten van de markt een assist van Van Eck tot doelpunt gepromoveerd.
 
G.V.V.V. - Sparta Nijkerk 7-0 (3-0)
 
Scoreverloop: 14. 1-0 Martin van Eck, 26. 2-0 Daan van der Valk, 38. 3-0 Roy Terschegget, 64. 4-0 Taoufik Adnane, 77. 5-0 Rick van der Ree, 78. 6-0 Daan van der Valk, 82. 7-0 Rick van der Ree
 
Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Rodny Hofman (46. Yoram Pesulima), Bart Hulsbos (46. Michiel van der Valk), Wouter Bonke, Taoufik Adnane, Roy Terschegget (46. Wilco den Hartog), Tonnie Cusell (46. Koen Oost), Martin van Eck, Anouar Tmim (46. Rick van der Ree), Jasper Bolland, Daan van der Valk.
 
Opstelling Sparta Nijkerk: Hardeman, Kurt (46. Knoop), v.d. Brink (60. Ruitenbeek), Vaneveld, Hamstra (76.Kurt), Bouw (46. Kleijer), Drent, Knul, Maamri (56 Christo), De Koning.
 
Scheidsrechter: Dhr. G. v.d. Berg (Veenendaal)
 
Toeschouwers: 100