Intensieve week eist zijn tol in Cuijk

6 augustus 2011

 

Cuijk - De vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het komende seizoen was tevens de openingswedstrijd van het JVC-Tournament in Cuijk. Titelverdediger G.V.V.V. nam het op tegen Juliana '31 uit Malden.
 
Onder leiding van scheidsrechter De Rooy begint G.V.V.V. voortvarend aan de wedstrijd. De bal gaat redelijk eenvoudig van voet tot voet, maar het tempo is te laag. De voetballers uit Malden hebben desondanks de nodige moeite om de blauwhemden bij te benen. Meer dan eens gooien ze het op de fysieke toer, iets wat niet elke Veenendaalse speler op prijs kan stellen. In deze fase van de voorbereiding op het nieuwe seizoen wil niemand door een blessure de boot missen.
 
Met een voorhoede waarin Daan van der Valk en Anouar Tmim de vleugels bemannen en Dennis van Meegdenburg centraal in de spits staat creëert G.V.V.V. toch wat mogelijkheden. In de 4e minuut ontsnapt de rappe Tmim aan de buitenspelval, maar diens voorzet bereikt geen metgezel in een blauw tenue. Mooi uitkappen van een tegenstander door Daan van der Valk geeft hem de mogelijkheid een voorzet af te leveren. Helaas gaat 
 
Wilco den Hartog, negentig minuten actief, ziet zijn vrije trap geen doel treffen. Ook de wensende blikken van Joey Snijders (11) en Tom Oostinjen helpen niets. 
Tmim net onder de bal door. De druk die G.V.V.V. zet is aanzienlijk en Juliana '31 heeft het moeilijk , al trachten de heren in snelle tegenstoten toch gevaar voor doelman Jansen te stichten. Het kansenfestival gaat door als Simon Brouwer na een kleine tien minuten net niet door Van Meegdenburg kan worden bereikt nadat Brouwer zelf middels goed doorjagen de bal heeft veroverd en een één-tweetje met de centrumspits heeft opgezet. 
 
Het blijkt uitstel van executie te zijn voor Juliana '31. Waar eerst sluitpost Weyers nog van geluk mag spreken dat een losgelaten vrije trap van Wilco den Hartog niet door Brouwer en Tmim tegen de netten wordt gejaagd, daar is het enkele minuten later wel raak. Uitgerekend de lepe Van Meegdenburg loopt zichzelf prachtig vrij en wordt hiervoor beloond met een goede bal van Tmim. Alleen voor het doel en een zee van tijd; dat staat bij Van Meegdenburg garant voor een mooi doelpunt. Met veel gevoel voor dramatiek poetst hij de bal in de kruising.
 
Tussen wat tegenstoten van de withemden uit Malden door weet de defensie van Juliana '31 maar ternauwernood te voorkomen dat Daan van der Valk alleen op doelman Weyers af kan stormen. Hij wordt net voldoende gehinderd om een 100% kans om zeep te helpen. Het eerste half uur zit er op en voor drie spelers van Juliana '31 is het tijd om richting zijlijn te gaan. De eerste wisselingen van de avond zijn een feit. Het is het einde van een half uurtje met aardig voetbal. Ondanks de goede bedoelingen van beide teams zakt het niveau naar een bedenkelijke niveau. Er blijven voor beide teams wat hele kleine kansje komen, maar de precisie en de scherpte ontbreekt. Hoog tijd voor een kwartiertje bezinning in de kleedlokalen.
Bij terugkomst gaat de getallenbingo verder want er zijn de nodige wisselingen in de beide elftallen doorgevoerd. Het blauwe elftal kent wijzigingen in de vleugelbezetting. Van Eck en Snijders nemen de plaats in van Tmim en Van der Valk, maar ook Juliana '31 heeft weer wat nieuwe spelers de (kunstgras)weide in gestuurd, even later gevolgd door nog meer wisselingen. Zoals zo vaak komt een serie vervangingen het spelbeeld niet ten goede. Spelers gaan zoeken naar vaste patronen die dan vaak ontbreken en het is een kwestie van tijd voordat de fouten die dit allemaal oplevert ook doelpunten zullen opleveren.
Robin Custers, deze zomer overgekomen van het beloftenelftal van VVV Venlo, kan een voorzet die door alles en iedereen wordt gemist alsnog eenvoudig intikken als de bal opnieuw voor het doel wordt gebracht. Opvallend in dat opzicht is dat kort daarvoor de beide backs van G.V.V.V. zijn gewisseld. Toch laat G.V.V.V. zich niet van de wijs brengen, want luttele minuten later wordt een prachtige snelle aanval net niet met een voorsprong beloond. Eindstation Snijders mist het kleine beetje geluk wat je bij zo'n mooie aanval nodig hebt. Een voorsprong zou er echter toch komen, maar niet voordat Martin van Eck het Cuijkse aluminium heeft onderworpen aan een stevigheidstest. Zijn schot teistert de dwarsligger.
De klok loopt tegen acht uur als loopwonder Rodny Hofman, spelend vanaf zijn geliefde positief op het middenrif van het elftal, door Tom Oostinjen volledig vrij voor de Maldense ballenvanger wordt gezet. 2-1.
Even lijkt het er op dat G.V.V.V. door gaat drukken en een derde treffer een kwestie van tijd zal zijn, maar helaas is dat niet het geval. Een prachtige één-twee die Oostinjen en Van Eck op snelheid uitvoeren geeft eerst genoemde de gelegenheid een puike voorzet op invaller Rick van der Ree af te leveren, maar helaas heeft de jonge spits Leon Hoijtink in z'n nek hangen waardoor er van een echte scoringsmogelijkheid geen sprake meer is.
 
Doelman Johan Jansen is Robin Custers de baas, want de strafschop spat op zijn vuisten uiteen. 
Het slotakkoord kom volledig voor rekening voor de de ploeg uit Malden. In de slotminuut spelen Van den Cruijsen en Verstegen de Veenendaalse defensie uit elkaar met de gelijkmaker als gevolg, enkele ogenblikken later is heel G.V.V.V. dolgelukkig dat de derde Maldense treffer er niet kwam. Een opgelegde kans kregen de heren in het witte tenue hier echter wel voor. Uitslag 2-2. Een strafschoppenserie wordt door G.V.V.V. met 4-3 gewonnen waarbij moet worden opgemerkt dat doelman Jansen de eerste stafschop van Robin Custers op prachtige wijze keert, maar dat helaas ook Michiel van der Valk's inzet het doelnet niet toucheert.
 
G.V.V.V. - Juliana '31 2-2 (1-0)
 
Scoreverloop: 16. Dennis van Meegdenburg 1-0, 63. Spaan 1-1, 73. Rodny Hofman 2-1. 90. Van den Cruijsen 2-2.
Opstellingen: 
 
G.V.V.V.: Johan Jansen, Jasper Bolland (60. Koen Oost), Wouter Bonke, Michiel van der Valk, Tauofik Adnane (60. Tom Oostinjen), Anouar Tmim (46. Martin van Eck), Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg (75. Rick van der Ree), Simon Brouwer (60. Roy Terschegget), Rodny Hofman, Daan van der Valk (46. Joey Snijders).
 
Juliana '31: Weyers, Peters (75. Sebens), Van Veen, Zeller, Rothof, Van de Burg (30. Hoijtink), Renirie (46. Van den Cruijsen), Sebens (30. Custers), Schaay (46. Verstegen), Hendriks (75. Van de Burg), Verbeek (46. Spaan).
 
Scoreverloop: 16. Dennis van Meegdenburg 1-0, 63. Spaan 1-1, 73. Hofman 2-1, 90. Van der Cruijsen 2-2.
 
Strafschoppenserie:
X Custers – Roy Terschegget 1
1 Verstegen – Martin van Eck 1
X Van den Cruijsen - Michiel van der Valk X
1 Van de Burg – Joey Snijders 1
1 Zeller – Rodny Hofman 1
 
Toeschouwers: 100
 
Scheidsrechter: De Rooy.