Katwijk wint overtuigend van G.V.V.V.

13 november 2011

 

De ziekenboeg van Assinks stoomboot heeft afgelopen week voller gezeten dan gewenst door de Veenendaalse oefenmeester. Uiteindelijk kon de trainer alleen niet beschikken over Simon Brouwer; Adane, Snijders en Van Meegdenburg verschenen ondanks diverse pijntjes en klachten wel aan de aftrap. In een winters zonnetje waren zo'n 1500 supporters getuige van een boeiend voetbalgevecht waarin G.V.V.V. het tempo van Katwijk geen moment kon bijbenen en met een kansloze 1-3 nederlaag van het veld moest stappen.
 
De intenties waren nog zo veelbelovend, maar als na vijf minuten spelen de blauwe defensie al de grootste moeite heeft om de snelle voorwaartsen van Katwijk af te stoppen, dan weten de toeschouwers al dat het een zware middag voor thuisclub zal gaan worden. Passes die niet aankomen en een tegenstander die de vrije man juist wel weet te vinden. Op snelheid sneed Katwijk als een warm mes door de zachte Veense boter. Na zo'n tien minuten lijdt Taoufik Adnane vervelend balverlies en ziet Jeffrey Jongeneelen en Donny van Oijen een kans verprutsen dankzij goed ingrijpen van Bart Hulsbos. Helaas voor de centrumverdediger is hij enkele seconden later de schlemiel van het sportpark als hij een knap schot van Jongeneelen van richting verandert en doelman Jansen kansloos laat. Aan de overzijde van het veld ontbeert een schot van Den Hartog de nodige kracht om Atam Koroglu te passeren. Benjamin Martha is vervolgens erg zelfzuchtig als hij met een mooi bal de Veenendaalse sluitpost tot een prachtige redding dwingt. Ondanks Martha's inzet zou het de middag van de rappe Jongeneelen worden. Na een kwart wedstrijd legt hij de gehele Veense defensie in de luren en biedt de meegelopen Van Oijen een uitgelezen mogelijkheid het klusje in Veenendaal vroegtijdig te beslissen. Zijn inzet gaat via de staander naast de kansloze Jansen naast het doel. Een paar minuten later heeft Van Oijen het vizier wel op scherp staan en scoort een prachtig doelpunt. Op snelheid snijdt hij door het hart van de blauwe verdediging en schakelt Jansen met een lobje uit. Op de doellijn geeft hij zelf het laatste tikje. 0-2. 
 
Twaalf minuten later is een schot van Wouter Bonke in de boeken verdwenen als "niet raak" en is Jongeneelen de uitglijdende Adnane voorbij gesneld en is op de achterlijn te zelfzuchtig als hij tracht vanuit een onmogelijke hoek te scoren. Op slag van rust mag Dwight Krolis zomaar voor Jansen opduiken, maar de schrik is dusdanig dat zijn inzet niet doeltreffend is. Een 0-2 ruststand is pijnlijk voor de blauwe supportersschare, maar gezien het spelbeeld volledig verdiend. 
 
In de tweede helft heeft Daan van der Valk het overgenomen van de leeggespeelde Joey Snijders. Meestal pakt een invalbeurt van de aanvallende Van der Valk positief uit voor de Assinkpupillen en ook vandaag lijkt het even die kant op te gaan als hij binnen de beruchte lijnen onderuit wordt getrokken. Fluitist Boringa ziet er niets in en laat doorspelen; dit tot ongenoegen van menig blauwhemd. Typerend is de kans die Katwijk direct hierna krijgt als Martha de rappe Jongeneelen vrij voor Jansen zet. Met de nodige inspanningen en met de hulp van Rodny Hofman wordt erger voorkomen. 
 
In de Veenendaalse voorhoede is het vandaag geen pretje. Alle spelers werken er hard voor, maar geen enkele bal valt vandaag goed. Onnauwkeurigheid is vandaag aan de orde van de dag; tel daar bij op dat de spelers van Katwijk overal net een stapje eerder zijn, dan is het niet verwonderlijk dat de ploeg uit Veenendaal steeds meer tegen zichzelf is gaan voetballen naarmate het eind van de wedstrijd in zicht kwam. 
Toch had er met wat geluk nog iets moois in de slotfase kunnen gebeuren. Eerst maakt Jongeneelen op geweldige wijze de 0-3, maar dan vindt Captain van der Valk in de 88e minuut het net (1-3) en zetten de blauwen nog één keer alles op alles. Bijna levert het de aansluitingstreffer op, maar de kopbal van Bart Hulsbos gaat rakelings over. Een tweede verliespartij op rij en voor de tweede maal met een 3-1 uitslag.
 
G.V.V.V. - Katwijk 1-3 (0-2)
 
Scoreverloop: 10. Bart Hulsbos 0-1 (e.d.), 26. Donny van Oijen 0-2, 81. Jeffrey Jongeneelen 0-3, 88. Michiel van der Valk 1-3.
 
OPSTELLINGEN: 
G.V.V.V.: Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Michiel van der Valk, Taoufik Adnane (54. Koen Oost), Wouter Bonke, Martin van Eck (69. Anouar Tmim), Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg, Jasper Bolland, Joey Snijders (46. Daan van der Valk)
 
v.v. Katwijk: Atam Koroglu, Rydell Tuinfort, Michiel van Dam, Quincy van Ommeren (77. Jos Jansen), Dwigth Krolis, Marcel Huisman, Benjamin Martha (86. Robbert Susan), Jordy Zuidam, Jerghinio Sahadewsing (83. Elroy Lammers), Donny van Oijen, Jeffrey Jongeneelen
 
Scheidsrechter: J.S. Boringa (Leeuwwarden)
Toeschouwers: 1450