Makkelijke winst voor de Assink brigade

2 augustus 2011

 

Veenendaal - Zoals mocht worden verwacht leverde de kersverse zondag tweede klasser CDW uit Wijk bij Duurstede geen enkel probleem op voor de ook kakelverse topklasser uit Veenendaal. In een mum van tijd stond er 3-0 op het scorebord en zo'n zelfde aantal volgde in het tweede bedrijf. De 'wit-roden' slaagden er niet in om goalie Niels Willemse te passeren en daardoor werd de einduitslag na negentig minuten spelen 6-0.
Dat dit een echte oefenwedstrijd was werd gedurende het duel wel duidelijk. Want leek de basis opstelling, voor de leek, nog redelijk logisch, na de wissels in de pauze en daarna, werd er behoorlijk met de posities gegoocheld door de technische staf. Op zich is dat natuurlijk heel goed te verdedigen, want CDW had na 45 minuten de pap al aardig op en het stond 3-0. Bovendien geeft het de trainers een goed inzicht hoe multifunctioneel de A-selectie in aanleg is. Een zeventiental spelers kreeg de kans zich te bewijzen, de andere zes, te weten Tonnie Cusell, Thijs van Tent Beking, Michiel van der Valk, Johan Jansen, Yoram Pesulima en de jarige Edwin van der Klift, waren geblesseerd of kregen rust. Het was ook de wedstrijd waarin de nieuwe aanwinst Rick van der Ree, afkomstig van Roda ’46, zich voor het allereerst aan het thuispubliek kon tonen, nadat hij maandag voor het eerst had meegetraind met de groep.
 
Na zes minuten spelen werd er al flink gemopperd door twee CDW-aanhangers, die naast uw scribent op de tribune hadden plaatsgenomen. “Zullen we maar weer teruggaan naar Wijk”, zei de een tegen de ander, “want dit wordt een afgang als die jongens van ons zo doorgaan”. Het was een opmerking die wel hout sneed, want als een warm mes door de boter, sneden de aanvallers van de thuisploeg door de ‘wit-rode’ defensie. Met als gevolg twee doelpunten. De eerste was van de man die samen met doelman Niels Willemse de gehele negentig minuten vol mocht maken, namelijk Roy Terschegget. Het ‘scharnierpunt’ op het middenveld kapte op zijn bekende wijze heel kort draaiend zijn tegenstrever uit en drukte daarna vanaf de rand zestien maar eens af. Hoewel het schot goed geplaatst was en ook een redelijk vaart had leek het toch houdbaar. Maar de Wijkse keeper zag dat anders en liet het speeltuig tegen de netten slaan (1-0). Drie minuten later was het Tom Oostinjen die met daverende vaart het middenveld overstak, Dennis van Meegdenburg bediende en die eigenlijk zelf al had kunnen afronden, maar toch maar breed legde op de mee opgekomen Joey Snijders, die op zijn beurt geen moeite had op de 2-0 binnen te lopen. 
 
Als echte supporters bleef het bij de gedachte om naar huis terug te keren, want de twee bleven zitten en zagen daarna het ook al snel 3-0 worden. Dennis van Meegdenburg zette een gemakkelijk gegeven strafschop om in een doelpunt. Gelukkig liet hun team zich na die tegenvallers niet als een gewillig schaap naar de slachtbank leiden, want de ‘Wijkers’ kregen zeker ook kansen op eerherstel. Dat daar dan meestal slordig balverlies van G.V.V.V. aan vooraf ging was ze, geheel terecht, worst. Want na de twee- en drie nul moest Niels Willemse een tweetal keer flink aan de bak. Eerst op een prachtig afstandsschot en net na het benutten van de strafschop op een slim achter het standbeen langs gespeelde intikker die de G.V.V.V.-keeper nog maar net met een aller uiterste reflex naast kon tikken.
 
Logischerwijs bleef G.V.V.V. het klassenverschil op het veld wel tonen, maar dat uitdrukken in de score lukte niet, ondanks opgelegde kansen voor Simon Brouwer en Jasper Bolland. Ook Dennis van Meegdenburg was nog een keer dichtbij met een geweldige volley, maar daar had de CDW-sluitpost prima oog voor en ranselde de bal uit zijn heiligdom.
 
Na de pauze met de diverse wissels in de beide teams werd al snel duidelijk dat CDW pas sinds kort begonnen is met trainen. Want hoewel het echt niet de bedoeling was een handbal verdediging op te werpen, zette G.V.V.V. zoveel druk op de tegenstander, dat ze bijna niet anders konden dan achteruit lopen met als gevolg 
 
Ook verzorger Theo Lepelblad moest weer 'vlieguren' maken. Hier wordt nieuwkomer Wouter Bonke door zijn vakkundige handen weer opgelapt. Foto: Dennis Verwoert
een zeer druk bevolkt strafschopgebied. G.V.V.V. speelde dat niet al te slim uit, ze probeerden op een soort van zaalvoetbalachtige manier bressen te slaan in de CDW defensie, maar bijna alle acties werden veel te lang en te ver doorgevoerd om daar succes mee te hebben. Vooral Anouar Tmim bezondigde daaraan. Hij heeft heel technische bagage aan boord, maar op het moment dat afspelen het pandoer moet zijn, komt er nog een keer een pirouette uit zijn koker en staan er weer drie tegenstanders om hem heen. Het was dan ook geeneens zo vreemd dat twee van de drie goals die na de thee werden gescoord uit rebounds voortkwamen.
De eerste kwam van de voet van de net in veld staande Wilco den Hartog. Een afgeslagen bal werd door hem op de rand van de zestien snoeihard tot doelpunt gepromoveerd (4-0). Zo’n zelfde soort actie stond aan de basis van de 6-0. Een mooi aangesneden voorzet van Tom Oostinjen werd door Anouar Tmim op Bep Bakuis-achtige wijze ingekopt, maar een geweldige reflex van de CDW-goalie voorkwam een zeker lijkend doelpunt. Daar dacht de mee opgekomen linkervleugelverdediger Taoufik Adnane anders over. Hij bedacht zich geen moment en knalde de rebound verwoestend hard richting doel en in de doelmond kon niemand meer redding brengen. Tussendoor had Anouar Tmim ook laten zien dat hij soms wel het overzicht heeft. Want zijn precisie voorzet op het hoofd van Simon Brouwer zorgde voor de 5-0.
 
Al met al weer een nuttige sparringpotje voor G.V.V.V. waarin duidelijk werd op welke wijze ze haar tegenstanders tegemoet wil treden. Met snelle combinaties proberen een weg te banen richting vijandelijk doel. Dit lukte diverse malen prima, maar de precisie daarin zal duidelijk een hoger rendement moeten opleveren, want te vaak ging het mis en werd er onnodig balverlies geleden. En bij een tegenstander van een hoger niveau kunnen dat veelal dodelijke momenten zijn.
Met dat in achterhoofd zal er verder worden geoefend op het JVC –Tournament komende vrijdag en zaterdag met hoofdklasser Juliana ’31 en topklasser JVC Cuijk als tegenstanders.
 
G.V.V.V. – CDW 6-0 (3-0)
 
Scoreverloop: 3. Roy Terschegget 1-0, 6. Joey Snijders 2-0, 17. Dennis van Meegdenburg 3-0 (strafschop), 49. Wilco den Hartog 4-0, 67. Simon Brouwer 5-0, 77. Taoufik Adnane 6-0.
 
Opstelling G.V.V.V. : Niels Willemse, Tom Oostinjen (46. Taoufik Adnane), Bart Hulsbos (70. Koen Oost), Wouter Bonke (46. Wilco den Hartog), Koen Oost (46. Rodny Hofman), Roy Terschegget, Martin van Eck (46. Anouar Tmim), Jasper Bolland (70. Tom Oostinjen), Dennis van Meegdenburg (46. Rick van der Ree), Simon Brouwer (70. Wouter Bonke), Joey Snijders (26. Daan van der Valk).
 
Scheidsrechter: Coen Dijkers
Toeschouwers: 200