Opnieuw geen winst voor G.V.V.V. tegen Theole

17 januari 2012

 

Vanavond speelde G.V.V.V. haar laatste oefenwedstrijd voordat komende zaterdag de competitie weer een aanvang neemt met het uitduel tegen Harkemase Boys. Net als in het seizoen ’09-’10, toen de Tielenaren ook op bezoek kwamen in ’t Veen en het sparringpotje in 2-2 eindigde, wisten de ‘blauwen’ ook nu niet te winnen van de ‘geel-zwarten’. Na negentig minuten spelen stond er 1-1 op het scorebord. 
Voorwaar een knappe prestatie van de zondag tweede klasser die onder leiding staan van oud G.V.V.V.-speler Walter van Ommeren.
Walter van Ommeren liet zijn ploeg starten met in de basis de twee voormalige G.V.V.V. jeugdspelers Imad Benbouker en Anass Lahnine die samen het rechter verdedigings- en middenveld blok vormden. Laatstgenoemde had bijna direct al vanaf de aftrap zijn voormalige club zeer kunnen doen. Want de eerste de beste doeltreffende actie was er een van de bezoekers. Anass Lahnine werd mooi vrijgespeeld op de rand van de zestien, hij dribbelde nog iets door en liet een schot van zijn voet vertrekken. Gelukkig voor doelman Johan Jansen raakte deze de bovenkant van de lat, want anders was hij in minuut één al volstrekt kansloos geweest. Dat ontlokte bij de G.V.V.V.-goalie de nodige verwensingen richting zijn verdedigers die nog stonden te slapen na de aftrap.
De ‘wake up call’ deed zijn werk, want al vlot kreeg de thuisploeg de overhand. Via de vleugels die bevolkt werden door Tonnie Cusell en Daan van der Valk ontstonden er diverse dreigende situaties. Die werden voorbereid door beide heren of ze waren zelf eindstation. Maar het afronden van de kansjes en/of mogelijkheden bleef achterwege. Dit had voornamelijk te maken met de eindpass of de voorzet die niet zuiver was. Ook mede debet daaraan was het zeer compacte verdedigen van de Tielenaren en daardoor waren Simon Brouwer of Dennis van Meegdenburg onbereikbaar. Dan zou je het op een andere manier moeten proberen door de inkomende man te zoeken, maar helaas waren die in geen velden of wegen te bekennen. Gedurende de gehele wedstrijd bleef dat onder andere het probleem. 
Een keer maar had G.V.V.V. een oplossing voor dat probleem. Dat was na een kwartier spelen. Cusell had met zijn snelheid zijn tegenstander eruit gesprint, maar zag dat er in centrum geen vrije man te vinden was, daarom maar teruggelegd op Simon Brouwer die op de rand van de zestien de inkomende Dennis van Meegdenburg zag staan. Het afleggen van Simon en het schot van de topscorer waren beide 20 karaats. Via de binnenkant van de paal verdween de bal achter de Tielse goalie. Alleen betekende dit de gelijkmaker want twee minuten eerder had spits Niels van de Koppel met een geweldig zondagschot, dat met een fraaie boog in de kruising verdween, al geprofiteerd van slecht uitverdedigen bij de thuisploeg.
Net voordat Dennis van Meegdenburg met kuitblessure naar de kant ging en werd vervangen door Thijs van Tent Beking, ontstond er een identieke situatie als bij de 1-1 met dezelfde hoofdrolspelers. Alleen nu had keeper Dennis Vinken het gevaar vroeg gelokaliseerd en blokte met gevaar voor eigen leven het schot van Van Meegdenburg. De Tielse sluitpost toonde zich het gehele duel overigens een zeer betrouwbare partner voor zijn medeverdedigers. Wel was hij kansloos op een inzet van Bart Hulsbos die na een hoekschop geheel vrij kon inschieten, maar toen bood een van zijn medeverdedigers de helpende hand door de bal van de doellijn te werken.
Waar Theole in de eerste helft via o.a. de twee ex-G.V.V.V. jeugdspelers nog wel eens een speldenprikje uitdeelde, vooral Lahnine liet zien waarom hij de bijnaam Garincha heeft gekregen, was het in deel twee vooral eenrichtingsverkeer richting clubhuis. Maar opnieuw liep G.V.V.V. heel veel in de vakkundig opgezette fuik van de Tielenaren. De keren dat dit niet gebeurde en er een gevoelvolle voorzet volgde van Tonnie Cusell, Rodny Hofman of Daan van der Valk gaf Thijs van Tent Beking niet thuis. Want de invaller spits kreeg zeker twee 100% opgelegde mogelijkheden om het duel in het voordeel van zijn ploeg te beslissen. Maar beide keren misten zijn kopballen de juiste richting. Ook ontstonden er nog wel wat hachelijke momenten in de drukte voor het doel, maar het beslissende schot bleef uit. Het dichtst bij was nog captain Michiel van der Valk die een vrije trap ineens op het doel ramde, maar ook nu gaf Dennis Vinken geen krimp, via de vuisten van de goalie verdween de bal over het doel.
Al met al toch wel een teleurstellend optreden in deze laatste sparringpot van de ‘blauwen’. Theole verdient zeker de complimenten, want de zondag 2de klasser, speelde naar vermogen en zonder afbraakvoetbal een gedegen partij en hield daarmee de schade dus zeer beperkt. Sterker nog, Theole is eigenlijk de morele overwinnaar. Voor G.V.V.V. is het te hopen dat deze slechte generale repetitie geen voorteken is voor de hervatting van de competitie. Want komende zaterdag gaat de Assink-brigade op bezoek bij Harkemase Boys. De wedstrijd op sportpark De Bosk in Harkema begint om 14.30 uur.
 
G.V.V.V. – Theole 1-1 (1-1)
 
Scoreverloop: 13. Niels van de Koppel 0-1, 15. Dennis van Meegdenburg 1-1
 
Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Michiel van der Valk, Koen Oost (46. Tom Oostinjen), Wouter Bonke (46. Jasper Bolland), Tonnie Cusell, Wilco den Hartog (74. Wouter Bonke), Dennis van Meegdenburg (35. Thijs van Tent Beking), Simon Brouwer, Daan van der Valk.
 
Opstelling Theole: Dennis Vinken, Imad Benbouker (70. Kevin van de Berg), Lester Stofkoper, Ronald Boudewijn, Remco de Haan (46. Zico Lecluse), Jamey van de Meer, Anass Lahnine (55. Lyon Baracho), Jesse Wattimuri, Ramon van Soelen (85. Tuncay Tunc), Tom van de Neut, Niels van de Koppel.
 
Scheidsrechter: Ruud van de Wielen (Veenendaal)
 
PS.
Degenen die voorbeschouwing op deze wedstrijd hebben gelezen zijn, voor zover ze de antwoorden niet wisten, waarschijnlijk toch wel nieuwsgierig naar de antwoorden van het voorproefje van de G.V.V.V-quizvragen die daarin gesteld werden.
De webredactie ontving een mailtje met daarin de juiste antwoorden. Die waren door te googelen zeker te achterhalen, maar deze afzender wist ze uit zijn hoofd. Want hij was namelijk ooit wel eens tegenstander van namen die bij de eerste twee vragen werden gesteld. En de derde gokte hij goed.
Zijn naam? Loek Budding, de huidige leider van de afdeling Voetbal Technische Zaken bij onze club. 
Loek mailde het volgende:
 
Antwoord 1: Dat is 22-voudig international Simon Tahamata. Heb ik destijds (lang geleden!!) nog eens tegenover gestaan bij de wedstrijd G.V.V.V. 1 - Ajax C. Ik linkerverdediger, hij rechtsbuiten. Ik heb na de wedstrijd pas kunnen zien hoe hij eruit zag. Als ik hem aan wilde kijken, was hij al weer 20 meter weggesprint ...
 
Antwoord 2: Dat is Jan van Deinsen (opm. red. huidig trainer van JVC Cuijk). Daar heb ik als A-junior ook tegen gespeeld. Hij was destijds de enige blanke speler in de A1 van Theole. Alle overige spelers waren allemaal Molukkers. De een was nog beter dan de ander. Ik werd er gewoon duizelig van als wij tegen hen speelden.
 
Antwoord 3: De naam Theole zal wel stammen uit de oertijd... (opm. red. Theole is de Romeinse naam voor Tiel)