Plichtmatig spelend G.V.V.V. door naar volgende KO-ronde districtsbeker

22 oktober 2011

 

Renswoude - De voorbeschouwing van deze wedstrijd op onze website en de vele aanvullende reacties en de complimenten daarop, waren vele malen leuker dan het bekerduel zelf. Want na een zeer plichtmatig optreden konden de Veenendalers pas in slotfase van deze districtsbekerwedstrijd echt het verschil maken met 3de klasser en streekgenoot Renswoude. De gastheren verdedigden compact en G.V.V.V. had niet de creativiteit, snelheid en het overzicht in huis om het duel eerder definitief te beslissen. Symptomatisch hiervoor is wellicht het feit dat er eerst twee verdedigers moesten scoren voordat een aanvaller echt het pleit beslechtte. Opvallend is wel dat de tweeling Van der Valk twee derde van de totale productie voor zijn rekening nam.
 
Invaller 'baas' Jan Diepeveen instrueert invaller Thijs van Tent Beking die vanmiddag zijn eerste officiele speelminuten maakte voor G.V.V.V. 
Of het kwam doordat ‘baas’ Erik Assink niet aanwezig was en assistent Jan Diepeveen – tevens voormalig Renswoude trainer - de honneurs waarnam zal nooit duidelijk worden, maar de elf mannen die mochten aantreden konden niet echt overtuigen in het treffen met Renswoude. Diverse spelers die nog niet al teveel speelminuten hadden gemaakt in de voorgaande 10 competitieduels, kregen nu een kans om hun kunnen te tonen. Maar achteraf concluderend bleek er weinig cohesie te bestaan tussen de spelers. Ook de gevestigde orde deelde in de malaise. Beste voorbeeld daarvan was Wouter Bonke. Sinds de blessure van Roy Terschegget is Bonke de vervanger op het middenveld. Dat deed Wouter tegen H.H.C. Hardenberg en Montfoort met veel verve en hij scoorde met zijn optredens ook ruime voldoendes. Maar helaas vanmiddag even niet. Heel veel passes die hij gaf kwamen niet aan of waren een makkelijke prooi voor de tegenstanders. En met hem waren er zeker nog wel zes namen te noemen die hetzelfde overkwam. 
 
Ondanks het balbezit wat zeker in de orde van grote lag van 70% lukte het G.V.V.V. nauwelijks om gevaar te stichten voor het doel van Jacco van Ginkel. Het was dan ook geen wonder dat de 0-1 viel uit een zogenaamde standaard situatie. Robert van Hoeflaken vloerde na een kwartier spelen de opstormende Wilco den Hartog. De vrije trap recht voor het doel en op een metertje of 23 afstand, werd opgeëist door aanvoerder Michiel van der Valk. Het kleine gemetselde muurtje van een man of vier bleek geen obstakel voor de captain. Heel precies en met voldoende vaart verdween de bal strak langs de goede kant van de paal. Keeper Van Ginkel stond erbij en keek ernaar. Zou dat het sein voor wat meer doelgerichte acties zo vroeg het Veense publiek zich af? Zelf waren een flink aantal van hen vooraf al wel doelgericht geweest, want met een dikke vijftig man waren ze op de fiets naar Renswoude getogen, dus de oproep van Jan van de Kraats en Floris Hol bleek succesvol. 
 
Het antwoord op voorgaande vraag moet helaas nee luiden. Want ook na de voorsprong bleef Renswoude lekker geconcentreerd verdedigen zonder de boel echt dicht te plamuren. G.V.V.V. zag gewoon nauwelijks kans om gaatjes te vinden. En als dat dan wel eens een keer lukte werden de schoten net nog geblokt of tot hoekschop verwerkt en anders stond keeper Van Ginkel wel in de weg. De voorsprong was dan wel verdiend maar recht op meer hadden de Veense blauwkousen ook totaal niet.
 
Na de pauze veranderde het spelaandeel nog meer ten gunste van de bezoekers en moest Renswoude nog meer en verder terugplooien. Zo af en toe leek G.V.V.V. even in haar spel te komen met vlotte combinaties. Vooral aan de linkerkant zag vleugelverdediger Yoram Pesulima de ruimte liggen en hij stoomde dan ook regelmatig op om in de zestien op te duiken. De eerste keer verdween zijn schot nog over, maar de tweede keer dat hij vrij werd gespeeld was het wel raak. Zijn schot werd nog wel iets door Andre Willems van richting veranderd, maar ook als dat niet was gebeurt was zijn doelpoging waarschijnlijk wel succesvol geweest. Daarmee maakte Yoram (zie foto hieronder) zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club (0-2). Er was ondertussen al wel bijna tachtig minuten gespeeld en Renswoude had voorlopig al meer dan haar plicht gedaan door ervoor te zorgen dat de verwachtte nederlaag geen monsterscore zou worden. Dat zat er ook absoluut niet in, alhoewel er wel tweemaal een bal van de lijn moest worden gehaald en Daan van der Valk erg schrok van een prima voorzet van invaller Koen Oost. Toch was het diezelfde speler die op het scheiden de markt zijn doelpuntje meepakte. Regelmatig is de jongste Van der Valk als supersub aangever, maar dit keer schatte hij een voorzet van Martin van Eck op waarde en al koppend bracht hij daarmee de eindstand van 0-3 op het scorebord.
 
Op de winst viel niets af dingen daar waren vriend en vijand het over eens, maar het leek er wel op of de concentratie bij de gasten al vast naar aankomende dinsdagavond was verplaatst. Want dan moet G.V.V.V. voor de ‘grote beker’ aantreden in Rotterdam in stadion Woudestein, de thuishaven van eredivisionist Excelsior. Dan zullen de rollen omgedraaid zijn want dan is G.V.V.V. de underdog, zoals v.v. Renswoude dat vanmiddag was. 
Het is dan zaak om wel bij de les te zijn, want anders zijn Michiel van der Valk c.s. bij voorbaat aangeschoten wild. We hopen dan maar dat het relaas van doelman Niels Willemse uitkomt zoals hij dat gaf voor de microfoon van RadioMidlandFM. 
“Tegen, met alle respect, kleine tegenstanders hebben wij het altijd moeilijk. Maar als er tegenstanders komen van naam, zoals Spakenburg en IJsselmeervogels, dan knallen wij erop en je hebt kunnen zien dat we dat deden met goed resultaat. Ik verwacht dan ook dat we komende dinsdagavond in Rotterdam zeker ons mannetje zullen staan en dan zullen we wel zien waar het schip strandt”. 
 
v.v. Renswoude – G.V.V.V. 0-3 (0-1)
 
Scoreverloop: 15. Michiel van der Valk 0-1, 78. Yoram Pesulima 0-2, 89. Daan van der Valk 0-3.
 
Gele kaarten: 60. Andre Willems, 65. Patrick van de Hoek (v.v. Renswoude).
 
Opstelling v.v. Renswoude: Jacco van Ginkel, Andre Willems, Robert van Hoeflaken, Patrick van de Hoek, Paul Daalmeijer, Ronnie van Essen, Nico van de Bosch (69. Johan van de Kaa), Bastiaan Veldhuizen (79. Danny de Vos), Henk van Essen, Dennis van Dijk, Enmanuel van Voorthuizen (52. Marco van Roekel).
 
 
Opstelling G.V.V.V. : Niels Willemse, Tom Oostinjen (75. Koen Oost), Bart Hulsbos, Michiel van der Valk, Yoram Pesulima, Wouter Bonke, Anouar Tmim (46. Martin van Eck), Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg, Jasper Bolland (71. Thijs van Tent Beking), Daan van der Valk.
 
Scheidsrechter : T. Oussoren (Amersfoort)
Toeschouwers: 450