Reclame voor topklasse voetbal levert G.V.V.V. geen punten op

25 februari 2012

 

Veenendaal - In een wedstrijd die vooraf het predicaat topper kreeg opgeplakt, en die door de 22 acteurs ook volledig werd waar gemaakt, trokken de gasten met wat fortuin de winst over de streep. 
Tweemaal namen de Veenendalers in het eerste bedrijf een voorsprong en even zoveel malen kwamen de ‘Uien' terug. Na de thee besliste captain Kevin Winter van de bezoekers het pleit door de 2-3 binnen te schieten. 
Het was al met al een duel dat de toeschouwers negentig minuten lang in de greep hield. Een afgekeurde goal voor de gastheren, niet gegeven strafschoppen aan beide zijden, tweemaal ballen van de lijn bij 'De Boys' en vloeiende aanvallen van allebei de kemphanen waren de ingrediënten. Kortom reclame voor het topklasse voetbal, waarbij G.V.V.V. eigenlijk te weinig kreeg, daar waren vriend en vijand het ook over eens.
 
Met de intentie dat er revanche moest worden genomen op de 7-2 nederlaag bij de thuiswedstrijd in Rijnsburg begonnen de Assink-pupillen met het mes tussen de tanden aan dit duel. En een echt duel werd het. Na vier minuten spelen had scheidsrechter Bellinga de bal al op de stip moeten leggen. Na een vrije trap van Rodny Hofman werd Jasper Bolland binnen de beruchte lijnen onderuit getrokken en kon niets meer uitrichten. Helaas had de leidsman niets waargenomen. Twee minuten later een zelfde situatie aan de andere kant. Kevin Winter liet een vrije neerkomen op het hoofd van de mee opgekomen verdediger Bennie van Noord. Althans dat was de bedoeling. Een zetje in de rug door Bart Hulsbos bracht Van Noord zodanig uit evenwicht dat hij lucht kopte in plaats van de bal. Ook hier was het vuiltje in het oog van de referee nog niet steeds niet verdwenen en ging het spel gewoon door. Daarmee was de toon gezet. Gelukkig maakte beide ploegen zich niet al kwaad over de (foute)beslissingen van de man in het groen en bleven ze zich concentreren op hun eigen spel en dat was gedurende de rest van de wedstrijd meer dan aangenaam om naar te kijken.
 
Daarna was er korte tijd later voor G.V.V.V. opnieuw een mogelijkheid om de score te openen. Tonnie Cusell, die de plaats innam van de geblesseerde Joey Snijders, zette met een mooie pass Wilco den Hartog vrij voor goalie Van Nieuwkoop. Jammer genoeg was het schot vanuit een moeilijke hoek een prooi voor de sluitpost. Toch kwamen ‘de blauwen’ op voorsprong. Een afvallende bal, na een lang uitgesponnen aanval, kwam voor de schietgrage voeten van Dennis van Meegdenburg, en dat soort mogelijkheden zijn kaassie voor de topscoorder. Een verwoestende knal volgde en daarna het gejuich van zijn teamgenoten. Want het schot verdween tegen de touwen en daarmee was de 1-0 een feit.
 
Jammer genoeg duurde de feestvreugde niet al te lang. Want vier minuten later lag de gelijkmaker al in het netje. Een voorzet van Resham Sardar werd door de mee opgekomen vleugelback Breinburg feilloos binnen gekopt (1-1). Met die stand was verstoppen er niet bij en dat deden de beide ploegen dan ook niet. Er ontspon zich een heerlijke open wedstrijd, met dan wellicht wat meer balbezit voor Rijnsburgse Boys, maar het meeste gevaar kwam van reserve aanvoerder Simon Brouwer c.s. Met snelle omschakelingen na een balverovering werd diverse keren richting vijandig doel getrokken en ontstonden er mogelijkheden, echte kansen bleven achterwege, totdat Jasper Bolland na een dik half uur Tonnie Cusell in de diepte aanspeelde. Verkeerd dekken en de snelheid van Cusell waren de defensie van de ‘geel-zwarten’ te machtig, waardoor Tonnie zijn eerste competitie doelpunt kon laten aantekenen en daarmee zijn ploeg weer op voorsprong zette (2-1).
 
Die voorsprong leek nog groter te worden toen Simon Brouwer vijf minuten voor rust de 3-1 binnenkopte. Maar na een vlag en fluitsignaal ging dat feestje niet door. Bij het koppen had de captain zich met een hand afgezet op een tegenstander. De meningen over dat afgekeurde doelpunt waren verdeeld. Van onzin dat een scheidsrechter daar voor fluit, tot ja Brouwer was anders nooit bij de bal gekomen. We hebben de beelden nog, dus oordeelt u via de sportuitzendingen van RTVUtrecht of RTV West zelf maar.
 
Even later scoorde Simon Brouwer wel, alleen niet bewust en in eigen doel. Een schot van Bart Freke werd via het lichaam van hem zodanig van richting veranderd dat het speeltuig tergend langzaam over de doellijn rolde. Doelman Johan Jansen die daardoor op het verkeerde been stond probeerde nog met uiterste krachtinspanning redding te brengen, maar tevergeefs en de 2-2 stond op het bord. Wat ook tevens de ruststand was.
 
Na het kwartiertje rust was het de vraag of de eerste helft die een hoog tempo werd gespeeld niet teveel had gevergd van de 22 spelers. Het antwoord kwam al snel en was gelukkig negatief. Want met een zelfde inzet en de wil om te winnen werd het opnieuw een boeiende vijfenveertig minuten met aan de kant van G.V.V.V. een wisseling. Jasper Bolland bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Tom Oostinjen. Die wissel bracht ook een andere veldbezetting met zich mee. Tom nam de plaats van Rodny Hofman in op de rechter verdedigingsvleugel, die op zijn beurt doorschoof naar het middenveld. 
 
De openingszet was opnieuw voor G.V.V.V. Want na vier minuten spelen werd Cusell keurig vrijgespeeld in ‘the box’. Zijn inzet naar de verre hoek was goed bekeken, maar niet zuiver genoeg en de bal ging rakelings voorlangs. Nog geen twee minuten waren de rollen omgedraaid toen Resham Sardar een zelfde soort mogelijkheid werd geboden, maar ook hij volgde, gelukkig voor alles wat blauw was, het voorbeeld van Cusell en schoot ook voorlangs. 
 
Na een dik uur spelen was het de aanvoerder van de ‘Uien’, Kevin Winter, die voor een traantje zorgde bij de thuisploeg. Hij beoordeelde een voorzet van de akelig balvaste Kuhlmann van rechts op de juiste waarde en schoot onberispelijk binnen. Daarmee was G.V.V.V. wel geknakt maar zeker nog niet gebroken. Met de nog overgebleven tomeloze energie werd opnieuw aangezet richting vijandelijke goal. Een geweldige individuele (zaalvoetbal)actie van Wilco den Hartog werd in de ogen van veel ‘blauwen’ onreglementair gestopt in de zestien. Den Hartog ging neer en waar heel veel rekenden op een fluitsignaal van referee Bellinga, maakte hij met de handen het gebaar in de vorm van een cirkel, wat betekende, bal gespeeld door de tegenstander, en dus doorgaan. Maar ook aan de andere kant bedekte de Groninger leidsman een paar minuten later een overtreding van Taoufik Adnane op Jeffrey Winter met de mantel der liefde. Want ook daar rekende heel Rijnsburg terecht op een pingel. 
 
Met nog een minuut of dertien op de klok moest G.V.V.V. om nog een punt te veroveren een beetje va-banque gaan spelen. Centrale verdediger Bart Hulsbos werd naar het front gestuurd en achterin moest Wouter Bonke, die het op de plaats van de geschorste aanvoerder Michiel van der Valk geweldig deed, het alleen maar zien te klaren. En ook dat lukte de kleine terriër. Deze alles of niets poging leverde ook nog bijna succes op. Want de kopsterke verdediger zag in de ‘dying seconds’ een bal van de lijn gehaald worden door nota bene spits Jeffrey Winter en ook een schot van hem verdween maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Even daarvoor had Simon Brouwer al de pech dat Bennie van Noord prima stond op te letten, want ook die haalde de inzet van de reserve captain van de doellijn. 
 
Met de uitblinkende Martin van Eck (man of match), Wouter Bonke en Wilco den Hartog en al de anderen die ook een ruime voldoende haalden lukte het G.V.V.V. dus niet om de opmars van Rijnsburgse Boys te stuiten. Absoluut geen schande, want deze tegenstander is gewoon een van de beste ploegen in deze topklasse, maar wel jammer. Want een punt was zeker verdiend geweest, dat beaamde ook Niek Oosterlee de leidsman van Rijnsburgse Boys. Erik Assink was zelfs nog wat resoluter in zijn mening en vond dat er maar een ploeg verdiende te winnen en dat was de zijne. 
Maar ja, dan moet je gewoon meer doelpunten maken dan je tegenstander en wat meer geluk hebben en dat zat er vanmiddag helaas niet in.
 
Volgende week zaterdag gaat G.V.V.V. op bezoek in Wierden om daar tegen S.V.Z.W. te spelen. Aanvang op sportpark Het Lage Veld is 14.30 uur. 
 
G.V.V.V. – Rijnsburgse Boys 2-3 (2-2)
 
Scoreverloop: 13. Dennis van Meegdenburg 1-0, 17. Ronald Breinburg 1-1, 33. Tonnie Cusell 2-1, 44. Bart Freke 2-2, 64. Kevin Winter 2-3.
 
Gele kaart: Resham Sardar (Rijnsburgse Boys)
 
Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Rodny Hofman (82. Anouar Tmim), Bart Hulsbos, Jasper Bolland (46. Tom Oostinjen), Taoufik Adnane (85. Yoram Pesulima), Wouter Bonke, Martin van Eck, Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg, Simon Brouwer, Tonnie Cusell.
 
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Marciano van Homoet, Bennie van Noord, Bart Freke, Ronald Breinburg, Kevin Winter (90+2. Danny van der Vijver), Joost Kuhlmann, Raymond Kolder, Jeffrey Winter (90+4. Martijn Gootjes), Resham Sardar, Damiano Schet (73. Richal Leitoe)
 
Scheidsrechter: M. Bellinga (Groningen)
Toeschouwers: 1500