Sterk collectief droogt Spakenburg grondig af: 5-2

27 augustus 2011

 

In de wetenschap dat de tegenstander van het vorige weekend niet in de wei hoeft te verschijnen in en tegen Katwijk omdat fikse regenbuien het sportcomplex blank hebben gezet, betreden de spelers van G.V.V.V. en s.v. Spakenburg het veld voor hun tweede wedstrijd in dit nog prille seizoen in de Topklasse. Daar waar de warming-up nog in de stromende regen werd afgewerkt, daar zorgde nu een waterig zonnetje voor een aangename tinteling op de huid van de gladiatoren.
Na de “business as usual” zoals elftalfoto en de toss mag G.V.V.V. de wedstrijd aftrappen en pogingen gaan ondernemen om het doel aan de zijde van het terras te vinden. Spakenburg begint echter wat beter en al in de vierde minuut mag voormalig profvoetballer Ricky van den Berg de bal uit een hoekschop voor het doel van Niels Willemse slingeren. Zenuwachtig werd G.V.V.V. hier allerminst van, want snel hierna diende de eerste goede mogelijkheid zich aan voor het aangezicht van Sven Taberima. Een prachtige crosspass van Terschegget op Snijders wordt door de vleugelaanvaller op waarde geschat en voor het doel geslingerd waar Simon Brouwer, helaas in buitenspelpositie, klaar staat om af te ronden. De defensie uit het vissersdorp had er goed aan gedaan om de waarschuwing ter harte te nemen, maar deed dat allerminst. De wedstrijd is acht minuten onderweg als Martin van Eck met de bal aan de voet op zoek gaat naar een opening op de vleugel. Bij gebrek aan aanspeelbare teamgenoten zet hij nog twee stappen extra en haalt de trekker verwoestend hard over. Een vroege voorsprong voor G.V.V.V. is een feit. Languit liggend op het natte kunstgras viert Van Eck zijn feestje.
 
Na de openingsgoal probeert Spakenburg wat meer druk naar voren te zetten; in de praktijk komt hier maar bar weinig van terecht, want op een mislukte vrije trap van Van den Berg na heeft Willemse geen bal gezien of gehoord. Richting clubhuis was het een stuk drukker. Debutant Koen Oost stuurt Joey Snijders de diepte in en deze besluit met een bal in de handschoenen van Taberima. Jeroen Hessing heeft op dat moment al helemaal geen oog meer voor de wedstrijd. Op het natte veld glijdt hij verwoestend hard in op de kansloze Hofman. Een gele kaart van scheidsrechter Jansen is een zeer minimale straf voor zo’n roekeloze overtreding. Nadat Hofman door verzorger Lepelblad weer is opgelapt gaat G.V.V.V. door met aanvallen. Toch valt het doelpunt aan de andere zijde. Doelman Willemse slaagt er net niet in om een hoekschop te voorkomen en mag even later de knikker uit ’t netje halen. Danny van de Meiracker brengt het doelpunt op zijn naam. 1-1. 
 
De ploeg van Erik Assink laat zich echter niet van de wijs brengen door dit tegendoelpunt en gaat door met aanvallen zonder daarbij in verdedigend opzicht grote risico’s te nemen. Een hoekschop van Roy Terschegget zeilt net over het hoofd van verdediger Bart Hulsbos heen en een puike voorzet van Rodny Hofman wordt door Hans van der Haar ter nauwer nood weggekopt ten koste van een nieuwe corner. Ook de hieruit voortkomende aanvallende actie wordt door Van der Haar van haar giftige angel ontdaan. De laatste seconden van de reguliere speeltijd tikken weg als Spakenburg via de rechter vleugel snel de aanval zoekt. Als de bal eenmaal voor de voeten van Ricky van den Berg ligt kan deze ervaren speler afdrukken richting “kooi” van Willemse. De paal voorkomt een voorsprong voor de equipe van André Paus. In de tegenstoot zit Dennis van Meegdenburg nipt aan een te korte terugspeelbal van de Spakenburgse defensie op haar doelman. De ruimte is echter veel te klein en de tijd te kort om er iets zinnigs mee te doen. De blessuretijd is reeds van start gegaan als een verdediger van Spakenburg de bal met de hand beroerd. De onregelementaire handeling is door velen gezien behalve voor de “officier van dienst”. Scheidsrechter Jansen kent geen strafschop toe aan G.V.V.V. maar slechts een hoekschop. Gelukkig is de defensie van s.v. Spakenburg zo vriendelijk om Jansen een tweede mogelijkheid te geven om de bal op de stip te leggen. Hands en Dennis van Meegdenburg mag de bal teder op de stip leggen. Doelman Taberima is kansloos en G.V.V.V. gaat met een prettig onderbuikgevoel aan de thee.
 
Onder toeziend oog van ex-trainer van FC Lienden Hans Kraay Jr. en “scheidsrechtersbaas” Mario van der Ende start G.V.V.V. uitstekend aan het tweede bedrijf. De meeste toeschouwers zijn nog onderweg naar een plekje langs het veld als de eerste Veenendaalse inzet al nipt voor het Spakenburgse doel langsgaat. Spakenburg stelt hier een schot van Van de Meiracker tegenover die royaal de tijd krijgt om de bal goed te leggen en af te drukken. Niels Willemse is echter “op zijn post” en maakt deze inzet zonder enig probleem onschadelijk. In de tegenaanval brengt “Man of the Match” Rodny Hofman de rappe Joey Snijders in balbezit. Met een prachtige inzet via de binnenkant van de paal laat hij de bordjes op Panhuis verhangen: 3-1. Bij Spakenburg gaan de koppies hangen en begint enige frustratie waarneembaar te worden. Maarten Woudenberg beukt in op de rug van Roy Terschegget; een brancard wordt het veld in gedragen, maar de magische handen van Lepelblad hebben Terschegget al voldoende opgelapt om het veld op eigen kracht tijdelijk te kunnen verlaten. 
 
Spakenburg haalt verdediger én aanvoerder Van der Haar naar de kant in de 53e minuut. Een extra aanvaller betreedt het veld en Jeroen Hessing wordt de nieuwe “Captain” van de “vishandelaren”. Pal voor de hoofdtribune raakt hij drie minuten na het verkrijgen van zijn erebaantje verwikkeld in een duel van Van Meegdenburg welke hij verliest. Ondanks een vermeende tik in zijn gezicht fluit scheidsrechter Jansen niet en haalt Hessing zijn gram op de ledematen van Wilco den Hartog. Vrij trap G.V.V.V. en een furieuze Hessing haalt verhaal bij Jansen. De wijze waarop dit gebeurt bevalt de fluitist allerminst en hij decoreert de aanvoerder van Spakenburg met een tweede gele kaart waardoor een rood kartonnetje een logisch gevolg is. Met elf tegen tien weet G.V.V.V. wel raad. De uitgedunde defensie van Spakenburg staat erbij en kijkt er naar als enkele minuten later Rodny Hofman naar binnen kan trekken en de hoek voor het uitkiezen heeft. Zijn goal zet de Assink-brigade op een royale 4-1 voorsprong.
 
Een snelle tegengoal van wederom Van de Meiracker laat de zegevierende Veenendaalse formatie volledig koud. Dennis van Meegdenburg geeft een excellente bal op de goed vrijgelopen Roy Terschegget die op zijn beurt de bal met een magnifieke voetbeweging meeneemt en koel afrond. Taberima mag voor de vijfde keer deze middag de netten gaan legen. Het is aan de voorwaartsen van G.V.V.V. te danken dat het bij slechts vijf keer is gebleven. Kansen in overvloed voor onder andere Simon Brouwer (kopbal naast het doel na een voorzet van Koen Oost), Jasper Bolland (schot op doel na goede geplaatste voorzet van Van Meegdenburg) en Martin van Eck (kans van dichtbij na goed voorbereidend werk van Joey Snijders). Na twee minuten extra tijd waarin doelpunten niet meer te noteren vielen fluit de heer Jansen voor ’t laatst deze middag. Een bijzonder verdiende overwinning op Spakenburg die volledig op het conto van het sterke Veenendaalse collectief mag worden bijgeschreven. Aanstaande dinsdag verschijnen de heren wederom aan de aftrap als er een midweekse speelronde in de Topklasse wordt afgewerkt. Om 19.30 is FC Lisse de tegenstander op sportpark Ter Specke aan de Spekkelaan 1, 2161 GH te Lisse.
 
GVVV - Spakenburg 5-2 (2-1)
 
Scoreverloop: 8. Martin van Eck 1-0, 26 Danny van den Meiracker 1-1, 45. Dennis van Meegdenburg 2-1, 49. Joey Snijders 3-1, 59. Rodny Hofman 4-1, 61. Danny van den Meiracker 4-2. 64. Roy Terschegget 5-2
 
Scheidsrechter: W.D. Jansen (Zwolle)
 
Toeschouwers: 1800 
 
Opstelling G.V.V.V: Niels Willemse, Rodny Hofman (78. Jasper Bolland), Bart Hulsbos, Michiel van der Valk, Koen Oost, Roy Terschegget (67. Wouter Bonke), Martin van Eck (84. Daan van der Valk), Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg, Simon Brouwer, Joey Snijders
 
Opstelling Spakenburg :Sven Taberima, Robert Verschraagen, Rudy Jansen, Sargon Gouriye, Ricky van den Bergh (72. Roy de Vries), Hans van de Haar (53. Ibad Muhamadu), Jeroen Hessing, Sebastiaan Steur (61. Marcel Koning), Maarten Woudenberg, Harry Zwarthoed, Danny van den Meiracker
 
Gele kaarten: Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Wilco den Hartog (G.V.V.V.), Harry Zwarthoed (Spakenburg)
 
Rode kaarten: Jeroen Hessing (Spakenburg / 57e minuut)