Titelaspiraties door verlies in Noordwijk op een laag pitje

9 april 2012

 

Noordwijk - In de voorbeschouwing op het treffen in en tegen Noordwijk hadden wij als redactie er al gewag van gemaakt dat het er op leek dat de ‘bollen- en duinstreekploegen’ zogenaamde angstgegners waren voor G.V.V.V. Want de meeste van de tot dan toe verloren wedstrijden kwamen op het conto van de clubs uit die regio.
Aan het einde van deze paasmiddag en het begin van de avond kwam die veronderstelling helaas uit. Want toen de uitstekend fluitende scheidsrechter Van der Roest om circa 18.45 uur voor de laatste keer floot op sportpark Duinwetering stond er een 4-1 nederlaag op het scorebord en daar viel ook helaas nog weinig op af te dingen. 
 
Na een half uur had de dodelijk effectief spelende thuisploeg al een zeer comfortabele 3-0 voorsprong genomen. Na vier minuten was het raak toen Rico Kogeldans zoveel vrijheid kreeg dat hij gepast de inlopende Joost Leonard kon bedienen die van dichtbij geen moeite had om doelman Johan Jansen te verslaan. Op het moment dat Dennis van Meegdenburg eigenlijk voor de 1-1 had moeten zorgen, geheel vrij schoot hij tegen uitkomende goalie Amezrine op, viel de 2-0 aan de andere kant. Want de tegenaanval was snel en accuraat waarbij de naar IJsselmeervogels vertrekkende Stefano Goncalves, de scherprechter was. Zijn fraai geplaatste schuiver belandde in de verre hoek. 
Toen niet veel later aanvoerder Michiel van der Valk een voorzet van Joost Leonard zeer ongelukkig in eigen doel werkte leek het pleit beslecht. 
 
Maar het pleit toch voor G.V.V.V., ondanks het feit dat er veel te veel misging, dat de moed niet werd opgegeven. Sterker nog, het meeste balbezit was voor de bezoekers, alleen was het jammer genoeg lang niet zo effectief als dat van de gastheren. Toch ontstond er nog een sprankje hoop toen op slag van rust Jasper Bolland, volgens scheidsrechter Van der Roest, onheus binnen ‘the box’ werd bejegend. Vanaf elfmeter liet Dennis van Meegdenburg de Noordwijk doelman kansloos. Zou het dan toch een wedstrijd worden in het tweede bedrijf, zo klonk de vraag op de tribune? 
Die vraag had wellicht positief beantwoord kunnen worden als diezelfde Bolland niet de pech had gehad na de aftrap voor de tweede helft gelijk uit de eerste de beste aanval de paal te raken. Tien minuten later kreeg diezelfde speler een dot van een kans aangeboden door Robin van Vliet die compleet verkeerd terug speelde op zijn doelman. Maar net als bij veel ploeggenoten van Jasper Bolland was het ook bij hem vanavond allemaal net niet en dus ging ook die mogelijkheid om dichterbij te sluipen teloor.
Hoe het wel moest etaleerde Noordwijk na een dik uur spelen. Een zeer fraaie combinatie over drie schijven werd door de andere toekomstige ‘Vogelsspeler’ Mohammed Faouzi simpel afgerond en dus liep G.V.V.V. opnieuw achter de feiten aan. De wil om er daarna nog iets van te maken was zeker aanwezig bij ‘de blauwen’, maar de voeten en benen wilden niet uitvoeren wat in het brein werd bedacht. Steeds waren de passes onzuiver, balaannames niet goed en kon de vrije man niet worden gevonden. De lange busreizen van zaterdag en vandaag en het tweemaal binnen 48 uur spelen van twee duels eiste echt zijn tol. Dus had en heeft trainer Erik Assink het gelijk aan zijn zijde toen hij schreef en riep dat dit geen gelijke strijd zou worden. 
 
Zoals gezegd streed G.V.V.V. tot het bittere einde maar meer dan een schot van Michiel van der Valk tegen de lat leverde dat niet op. Met dat drukkende G.V.V.V. ontstond er natuurlijk ook ruimte voor Noordwijk, wat een aantal gevaarlijke counters opleverde, maar ook daar was de scherpte er met de 4-1 voorsprong vanaf. 
Zo leverde het paasweekeinde dus maar een half ei op voor de Veenendalers en zullen ze moeten afwachten of de top twee ploegen, Rijnsburgse Boys en Spakenburg, nog misstappen zullen gaan maken. Uiteraard mogen ‘de blauwen’ dat zelf in de komende vier wedstrijden dan niet doen. Te beginnen aanstaande zaterdag wanneer op het eigen sportpark Panhuis Capelle te gast is. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.
 
Noordwijk – G.V.V.V. 4-1 (3-1)
 
Scoreverloop: 4. Joost Leonard 1-0, 18. Stefano Goncalves 2-0, 30. Michiel van der Valk 3-0 (eigen doelpunt), 45. Dennis van Meegdenburg 3-1 (strafschop), 64. Mohammed Faouiz 4-1.
 
Gele kaarten: 51. Jeroen van der Zijden (Noordwijk).
 
Opstelling Noordwijk: Mustafa Amezrine, Robin van Vliet, Sven de Ridder, Marcel Akerboom (14. Guido Moelee), Sijbren Bartlema, Bob Hoogkamer, Joost Leonard, Mohammed Faouzi, Stefano Goncalves, Rico Kogeldans (73. Safou Cherkaoui), Jeroen van der Zijden (54, Stefan Mertens).
 
Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Michiel van der Valk, Taoufik Adnane, Wouter Bonke (46. Martin van Eck), Tonnie Cusell, Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg, Jasper Bolland (72. Anouar Tmim), Joey Snijders (61. Thijs van Tent Beking)
 
Scheidsrechter: M. van der Roest (Alkmaar)
Toeschouwers: 800