Veenendalers in de slotfase onderuit tegen Capelle

7 november 2011

G.V.V.V. komt gehavend uit de strijd
Bron: De Gelderlander (door Eit Hendriks) 7 november 2011

Veenendalers in de slotfase onderuit tegen Capelle
• Hotseknotsbegoniavoetbal van vechtploeg Capelle doet G.V.V.V. de das om.
• Ploeg van trainer Erik Assink raakt in fysieke strijd drie spelers kwijt door blessures.
• Derde plaats blijft behouden voor Veenendaalse debutant.

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Hij had er geen goed woord voor over. Erik Assink, de coach van G.V.V.V., stak zijn afkeer over de speelwijze van Capelle zaterdag niet onder stoelen of banken.
„Wat een nare ploeg”, fulmineerde Assink na afloop. „Het enige wat ze doen, is de bal naar voren rossen, er hard achteraan lopen en er dan in kleunen. Dat ze daarmee wedstrijden winnen, is natuurlijk wel een verdienste, maar ik vind het waardeloos voetbal.”
Daarmee had Assink wel een punt. Capelle toonde zich zaterdag een fervente aanhanger van het hotseknotsbegoniavoetbal, zoals Bert Jacobs dat ooit zo fraai formuleerde. Maar de thuisploeg behaalde met dat foeilelijke voetbal wel een 3-1 overwinning. En liet G.V.V.V. daarmee met lege handen staan.
Vanaf het begin waren de intenties van Capelle duidelijk. G.V.V.V. het spel laten maken, in duels de bal veroveren en dan in de omschakeling toeslaan. En vooral in de duels delfde G.V.V.V. het onderspit, benadrukte Assink.
„Daarin waren we veel te tam, meer bezig om niet geblesseerd te raken dan om de bal te veroveren. Capelle moet het van vechtvoetbal hebben. Wil je daarin overeind blijven, zul je er wat tegenover moeten zetten. Dat deden we niet en dat brak ons op. Vooral op het einde, toen we vijf basisspelers misten, was duidelijk dat we dat gemis niet konden compenseren. Ik miste een compleet middenveld.”
Vooraf kon Assink niet beschikken over de langdurig geblesseerde Roy Terschegget en de geschorste Wilco den Hartog.
Na elf minuten verliet Simon Brouwer geblesseerd het veld. De veel scorende middenvelder heeft waarschijnlijk een ernstige enkelblessure.
In de tweede helft moesten Taoufik Adnane en Dennis van Meegdenburg voortijdig naar de kant. Hoewel G.V.V.V. al na zes minuten door een doelpunt van Philip den Hartog op achterstand kwam en door het felle spel van Capelle er lange tijd in de eerste helft niet aan te pas kwam, knokten de bezoekers zich in het laatste kwartier voor rust knap terug.
Middenvelder Wouter Bonke stond in de 42ste minuut aan het eind van een knappe Veenendaalse combinatie (1-1) en een minuut later waren Van Meegdenburg en Martin van Eck dicht bij een doelpunt.
Ook in de tweede helft kreeg G.V.V.V. goede kansen op een voorsprong, maar het netniet gehalte bij de Veenendalers was op cruciale momenten te hoog.
Marwin Richard besliste het duel in de 86ste en 91ste minuut met twee treffers: 3-1.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Michiel van der Valk, Hulsbos, Adnane (59. Pesulima); Bolland, Bonke, Brouwer (11. Oost); Van Eck, Van Meegdenburg (65. Daan van der Valk), Snijders.

Wouter Bonke baalt van zure nederlaag
CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Nee, vrolijk keek Wouter Bonke zaterdag na de 3-1 nederlaag van G.V.V.V. bij Capelle niet.
„Dit is echt stevig balen. Het zag er in de tweede helft lang naar uit dat we meer dan een punt mee naar huis konden nemen. En dan ga je in de slotminuten toch nog onderuit. Heel zuur.”
Vooraf was G.V.V.V. gewaarschuwd voor het fysieke spel van Capelle, maar ook Bonke had het waarschijnlijk niet zo erg verwacht.
„Er liepen bij Capelle een paar bomen van kerels in het elftal. Daar viel bij standaardsituaties bijna niet tegen te koppen. Ze maakten handig gebruik van hun lengte bij lange ballen en ook waren ze niet kinderachtig in de duels. Die felheid konden wij niet opbrengen”, had Bonke gezien.
De middenvelder, die op de positie van de langdurig geblesseerde Roy Terschegget speelt, maakte wel kort voor rust de gelijkmaker voor de Veenendalers: 1-1.
„Mooi meegenomen, alleen hadden we in de tweede helft nog minimaal een goal moeten maken. Kansen daartoe kregen we echt wel.”

G.V.V.V. scoorde dus niet. De thuisploeg deed dat aan de andere kant wel. „Tja, in de omschakeling maakte Capelle kort voor tijd wel de 2- 1. En dat het dan in blessuretijd nog 3-1 wordt, is eigenlijk niet belangrijk. Nee, tegen zo’n fysiek sterke ploeg hebben we deze competitie nog niet gespeeld.”