Wedstrijd met twee gezichten levert G.V.V.V. wederom fikse kater op

14 april 2012

 

Zelden of nooit heeft de thuisploeg gedurende dit seizoen zulke twee verschillende helften afgeleverd. In het eerste bedrijf hoefde doelman Jansen alleen knap op te treden op een al even knap schot van Richard bijna direct na de aftrap, maar voor de rest was het G.V.V.V. wat de klok sloeg. Zeker 5 goede kansen en een paar prima mogelijkheden waren te noteren voor G.V.V.V. 
 
Zo speelde Tonnie Cusell zich op rechts prima vrij. Zijn directe tegenstander en een ploeggenoot die hem ondersteuning bood, werden prima uitgespeeld. De voorzet was ook van prima makelij en ook op de knal van Jasper Bolland was weinig aan te merken. Met links nam de vervanger van Simon Brouwer de bal in een keer op de slof. De lat stond de openingstreffer in de weg. 
 
Cusell was bij een andere aanval het eindstation. Knap positiespel bezorgde de bal bij linksback Adnane die een hoge voorzet afleverde. Te hoog voor spits Dennis van Meegdenburg, maar achterin 'the box' kon Cusell aannemen en een prima volley produceren. Prima, maar net niet perfect want de bal ging nipt voorlangs. 
 
Ook Dennis van Meegdenburg en nogmaals Jasper Bolland waren dichtbij de openingstreffer. Maar telkens bracht een verdediger of de prima doelman Van der Brug redding. 
 
Bolland, die zeer gedreven speelde, was met een kopbal uit een corner van Tonnie Cusell nog het dichts bij de 1-0. Als een duveltje uit een doosje dook de kleine middenvelder op tussen een paar reuzen uit Capelle. Doelman Van der Brug stond aan de grond genageld, maar helaas voor de Veenendalers belandde de bal een paar centimeter langs de verkeerde kant van de paal.
 
Het wachten was op de openingstreffer die alleen G.V.V.V. toekwam, althans gezien het spelbeeld. 
 
Ook Joey Snijders, die nog niet de vorm terug heeft die IJsselmeervogels heeft doen besluiten de aanvaller in te lijven, deelde in de malaise. Een verre uittrap van Johan Jansen werd door Dennis van Meegdenburg op waarde ingeschat. De oude nestor zette goed door en bezorgde de bal bij zijn aanvalsmaatje Snijders. De uitgekomen doelman zou bij een Snijders in vorm gepasseerd zijn door een lob, maar nu acteerde de linksbuiten besluiteloos. 
 
Ook de herkansing was niet aan de aanvaller besteed. Symptomatisch voor de onmacht van Snijders waren de kleine overtredingen die de aanvaller uit frustratie maakte. Begrijpelijk, want normaliter is Snijders één van de smaakmakers uit de Topklasse en nu lukte nog geen fractie van hetgeen hij in zijn mars heeft. 
 
Snijders en ook zijn ploeggenoten claimden nog een penalty toen de Capelle-doelman de aanvaller torpedeerde. Scheidsrechter Roeleveld, die verder prima floot, zag er niets in. Na het zien van onderstaande foto beseft hij zich wellicht dat doelman Van der Brug weinig oog had voor de bal.
 
Met de 0-0 ruststand was Capelle het meest content en de G.V.V.V.-supporters waren er van overtuigd dat het de tweede helft wel goed zou komen. 
 
Maar na de thee zakte de Assink-brigade ver weg en kon het nog nauwelijks gevaarlijk worden. Capelle profiteerde optimaal van de geboden ruimte en nam in een kleine tien minuten tijd een 0-2 voorsprong. Die had zelfs nog groter kunnen worden, maar ook voor de bezoekers was slecht afronden of het aluminium een 'sta in de weg' om de voorsprong groter te maken. Bij beide treffers van de gasten was spits Marwin Richard de grote animator. De spits, die beloond werd met een publiekswissel, was de tweede helft een echte plaag voor G.V.V.V.'s centrale duo. Ook de beide backs en het middenveldblok Bonke en Hartog verdedigde apatisch (of helemaal niet) bij de eerste twee goals. En juist de eerste helft oogde dit deel van de ploeg van Erik Assink zo solide. 
 
Met de fraaie aansluitingstreffer van Cusell, controleren met het bovenbeen en strak uithalen met zijn rechterbeen, leek het duel weer aan spanning te winnen, maar even later besliste invaller Visser anders, door slap verdedigen af te straffen. 
 
Daarmee was het duel gespeeld en ging Capelle op basis van deel twee er terecht met alle punten vandoor, daarmee G.V.V.V. zeer teleurgesteld achterlatend. Want het tot nu toe zo succesvolle seizoen voor de debutant, lijkt nu als een nachtkaars uit te gaan. 
 
Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Katwijk die, op basis van doelsaldo, de derde plek van G.V.V.V. heeft overgenomen. Tonnie Cusell verklaarde na afloop dat G.V.V.V. er alles al zal gaan doen om zo hoog mogelijk te eindigen om zo dit geweldige seizoen te bekronen met het hoogst mogelijk. Dit kan bereikt worden door in ieder geval te winnen van de Oranjehemden uit Katwijk en zo de derde plek weer over te nemen. 
 
Een pittige klus, want in de thuiswedstrijd werd kansloos verloren van de Kattukkers. En het is G.V.V.V. nog niet gelukt om revanche te nemen op een tegenstander waarvan men de heenronde verloor. Zo verloor G.V.V.V. in de 1e competitie-ronde van Noordwijk, Rijnsburgse Boys, Capelle en Katwijk. In de terugronde liep het wederom tegen een nederlaag op tegen drie van deze tegenstanders. Katwijk kan dus de vierde worden en dat zou een zeer vervelende statistiek zijn. Aan G.V.V.V. de taak dit te verbreken.
 
G.V.V.V. – vv Capelle 1-3 (0-0) 
 
Scoreverloop: 61. Bob Vermunt 0-1, 69. Gertjan Rothman 0-2, 81. Tonnie Cusell 1-2, 85. Laurens Visser 1-3. 
 
Gele kaart: 1. Gertjan Rothman (Capelle) 82. Patrick Molendijk (Capelle) 
 
Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Tom Oostinjen, Bart Hulsbos, Michiel van der Valk, Taoufik Adnane (73. Anouar Tmim), Wouter Bonke, Tonnie Cusell, Wilco den Hartog, Dennis van Meegdenburg, Jasper Bolland (63. Simon Brouwer), Joey Snijders (63. Martin van Eck) 
 
Opstelling vv Capelle: Rick van der Brug, Patrick Molendijk, Jeroen Koppelaar, Bob Vermunt, Joshua Brard, Marwin Richard (88. Tim de Bruin), Gertjan Rothman, Philip den Hartog (85. Nick van Wordragen), Michel van Guldener (76. Laurens Visser), Jamie Jaliens, Lars Bosscha. 
 
Scheidsrechter: M.A. Roeleveld (Vinkeveen) 
 
Toeschouwers: 1000