Pak rammel voor Assink-brigade

9 augustus 2013

 

Veenendaal - Verliezen is vervelend, maar zeker niet erg als je wordt overklast door je tegenstander. En dat was gisterenavond bij de ouverture van het tweede Vallei en Rijn toernooi het geval voor de mannen van trainer Erik Assink. Maar de manier waarop G.V.V.V. zich, vooral in de tweede helft, als makke schapen naar de slachtbank liet leiden, roept toch wel de nodige vraagtekens op. Natuurlijk verwachten we niet, zeker niet bij zo’n voorbereidingstoernooi waarvan een deel van de opbrengst is bestemd voor het goede doel Spieren voor spieren, dat er met het mes tussen de tanden wordt gespeeld. Maar een beetje agressiviteit en de wil om het de  opponent moeilijk te maken mag zeker worden verwacht van ‘De Blauwen’, die daar van huis uit, zeker in het verleden, toch wel om bekend stonden. Maar niets van dat alles werd gisteravond zichtbaar. Lethargisch lieten captain Simon Brouwer en consorten aanval naar aanval van de gedreven  spelende en technisch zeer vaardige Arnhemmers over zich heen komen, en de uiteindelijke 1-7 eindstand was zeker niet geflatteerd.

 

Dat de score zo hoog op zou lopen leek voor de thee een utopie. Zeker toen na vijf minuten spelen de thuisploeg zichzelf een grote kans creëerde om de score te openen. Met een paar goed uitgevoerde ‘driehoekjes’ werd in een mum van tijd het veld overgestoken en kon Roy Terschegget linkerspits Joey Snijders bedienen die op zijn beurt een strakke schuiver verzond richting de opstormende Sherwin Grot. Maar de nieuwkomer kwam net een fractie te laat om de bal tegen de touwen te werken. Bijna gelijk uit de tegenaanval kwamen de bezoekers op 0-1. Brahim Darri werd geen strobreed in de weg gelegd om van rechts een puike assist te geven op Adnane Tighadouini, die de bal verwoestend hard in het kruis joeg.

 

Daarmee gaf Jong Vitesse gelijk haar visitekaartje af en in het bijzonder het ‘dreh und angelpunkt’ Darri. Want de nummer zeven stond ook aan de basis van de 0-2 die na een dikke twintig minuten spelen viel. Door het midden werd Wouter Bonke door Mo Osman er uit gelopen, Wouter probeerde zich te herstellen maar via een kluts kwam het speeltuig toch voor de voeten van Darri. De mee verdedigende Joey Snijders liet zien dat zo’n taak niet aan een aanvaller is besteed en liet zich opvallend makkelijk in de luren leggen door Darri. Die verzond de pass op maat naar Roy Talsma die van dichtbij de 0-2 liet aantekenen.

 

Balbezit genoeg voor G.V.V.V. maar er kwamen nauwelijks goede voorzetten of steekpasses. En als die er dan toch waren ontbrak het aan de afronding. Tweemaal kreeg Roy Terschegget de kans om de score een wat beter aanzien te geven, eenmaal kwam hij net niet goed uit met z’n passen en de tweede keer vond hij tweemaal doelman Meerits op zijn weg.  Nee, G.V.V.V. mocht dan meer balbezit hebben, het was Jong Vitesse dat eigenlijk het spelletje dicteerde. Als een harmonica schoof het elftal van oefenmeester André Paus in en uit elkaar en alle ruimten werden perfect afgedekt waardoor G.V.V.V. haar geliefde spelletje niet kon uitvoeren. Je zou het spel van de jonge geel-zwarten voor de rust wellicht kunnen typeren als countervoetbal, maar wel van een soort die veel bewondering opriep en het aankijken ook meer dan waard was.

 

Na het verplichtte kwartiertje rust werd het al snel 0-3. Balverlies op het middenveld bracht opnieuw Brahim Darri aan de bal en met zijn derde assist zette hij Alex Santos da Vitoria voor doelman Johan Jansen. Die kon in eerste instantie de inzet nog keren, maar op de rebound was hij kansloos. Later in het duel drukte ‘the man of match’ Brahim Darri zijn stempel nog meer, want met een fraai stiftje en een vlak schot in de verre hoek zorgde hij ook nog eens voor de 1-6 en 1-7.    

 

Na de 0-3 leek G.V.V.V. nog even terug te komen. Een makkelijk door scheidsrechter Luinge gegeven strafschop na vermeend hands in de zestien door Abdel Metalsi werd door Joey Snijders binnengeschoten. Maar de hoop was ijdel, want Jong Vitesse overheerste en overklaste G.V.V.V. volledig en van countervoetbal was al helemaal geen sprake meer. Op een schotpoging van Wilco den Hartog na, na aangeven van Roy Terschegget, kwam de thuisploeg niet meer in het stuk voor. Na een uur spelen was het nota bene centrale verdediger Tim Cornelisse die voor de 1-4 zorgde en de mooiste van de avond volgde vijf minuten later. Adnane Tighadouini liet circa vijf man zijn hakken zien en schoot na die slalom ook nog eens onberispelijk binnen 1-5.  De slotakkoorden waren, zoals eerder gezegd, voor Brahim Darri.

 

Hopelijk was deze forse nederlaag een wijze les voor Erik Assink en zijn mannen en het mag duidelijk zijn dat er komende zaterdag in het tweede duel van dit toernooi, wanneer hoofdklasser Quick Boys tegenstander is, uit een ander vaatje getapt zal moeten worden. Want deze fysiek sterke en agressieve ploeg, dat maakten ze gisteravond al duidelijk in het treffen met FC Lienden, zal zeker een poging gaan wagen om er met de hoofdprijs vandoor te gaan, nu ze een tweede plaats bezetten in dit toernooi.

 

G.V.V.V. – Jong Vitesse 1-7 (0-2)

 

Scoreverloop: 6. Adnane Tighadouini 0-1, 22. Roy Talsma 0-2, 47. Alex Santos da Vitoria 0-3, 58. Joey Snijders 1-3 (strafschop), 60. Tim Cornelissen 1-4, 65. Adnane Tighadouini 1-5, 67. Brahim Darri 1-6, 83. Brahim Darri 1-7.

 

Opstelling G.V.V.V. : Johan Jansen, Rodny Hofman, Bart Hulsbos, Roy Terschegget, Wilco den Hartog, Simon Brouwer, Joey Snijders (60. Mitchel Bottenheft), Wouter Bonke (60. Martin van Eck), Rik van der Eerden (80. Jaouad Bakali), Koen Oost, Sherwin Grot (80. Dennis van Meegdenburg).

 

Opstelling Jong Vitesse: Marko Meerits, Alex Santos da Vitoria, Tim Cornelissen, Abdel Metalsi, Marijn de Kler, Tom Beissel, Brahim Darri, Anderson Santos da Vitoria, Roy Talsma (46. Elmo Lieftink), Mo Osman (60. Robin Goosens), Adnane Tighadouini (70. Issa Kallon).

 

Scheidrechter: Roelof Luinge (Bussum)

Toeschouwers: 250

 

Op de website van onze fotograaf Dick Gijsbertsen treft u een reportage aan van deze eerste dag van het Vallei en Rijn toernooi.