'Opa' schiet G.V.V.V. naar de finale

29 april 2015

G.V.V.V. kan zich na woensdagavond finalist noemen in de districtsbeker West I, maar mag zich gelukkig prijzen dat het geen averij opliep.
De ploeg van Erik Assink begon weinig overtuigend aan de wedstrijd en zette dat de hele wedstrijd door. De wil om te winnen droop er niet af bij de Veenendalers, die uiteindelijk wel op voorsprong kwamen. Dennis van Meegdenburg liet opnieuw zijn klasse zien en schoot van een meter of vijftien hard tegen de touwen. Hoogland gaf de hoop niet op en deelde een aantal speldenprikken uit, al had G.V.V.V. het tot de rust aardig onder controle. Na de thee liet Hoogland zien dat het niks te verliezen had en drukte het G.V.V.V. in de defensie. Echte kansen kregen de bezoekers niet, maar de Veenendalers moesten oppassen dat het in de slotfase, toen Hoogland alles of niet speelde, tegen de gelijkmaker aanliep. Johan Jansen hield zijn doel schoon, waardoor G.V.V.V. het in de finale mag opnemen tegen collega-topklasser IJsselmeervogels.


Op de keper beschouwd waren er tijdens deze halve finale van de districtsbeker West I twee hoogtepunten te ontdekken. De supporters van de thuisploeg genoten van het doelpunt van ‘Opa’ Dennis van Meegdenburg, de aanhangers van de Visee-boys van de tomeloze inzet en ijver waarmee hun ploeg het twee klassen hoger spelende G.V.V.V. het leven zuur maakte.
Daarmee kregen de neutrale toeschouwers dus eigenlijk de meeste waar voor hun gratis toegang, want zij konden van beide genieten. Tevens zullen de ‘kleurloze’ ook hebben geconstateerd dat vv Hoogland eigenlijk, ondanks de uitschakeling, de morele winnaar was.
Je koopt er als sportman helemaal niets voor, want je wilt altijd winnen, maar de complimenten aan het adres van de mannen van oud-G.V.V.V. trainer Peter Visee voor de geboden tegenstand zijn daarom niet minder gemeend. En we durven wel toe te geven dat heel veel Veense blauwen, net als de neutrale bezoekers, er net zo over dachten.

Het is duidelijk bij G.V.V.V., de seizoenspap is op. Het hoofd zal nog best willen om er het beste van te maken, maar het lijf gehoorzaamd niet meer. Want wat de Assink-brigade het publiek voorschotelde, was absoluut topklasse onwaardig. En als je dan daarbij dan ook nog een tegenstander treft die op voorhand niets te verliezen heeft en frank en vrij naar haar mogelijkheden speelt dan is daarmee in een notendop het verhaal van deze wedstijd opgeschreven.


Simon Brouwer (10) kopt de bal in de voeten van Dennis van Meegdenburg, die op zijn beurt de uiteindelijke enige, en dus winnende treffer achter zijn naam zet.

Vooral in de beginfase zette Hoogland heel brutaal druk op de defensie van de thuisploeg. Het was aan de oplettendheid van doelman Johan Jansen en centrale verdediger Wouter Bonke te danken dat Stijn Mossink, Dave Dekker en Coen Heus de score niet openden voor de gasten voordat er 10 minuten op het scorebord stonden. Laatstgenoemde had even later de pech dat hij het speeltuig vol op het gezicht kreeg en als een KO geslagen bokser ter aarde zeeg. Heus was zo groggy dat verder spelen niet mogelijk was en hij werd vervangen door Herman Struyk.

Die waarschuwingen werden gelukkig wel ter harte genomen, want langzamerhand liet ook G.V.V.V. zich iets meer gelden. Sherwin Grot twijfelde tussen schieten of passen op aangeven van Dennis van Meegenburg. Het werd van beide niets, want de bal ging voorlangs en Simon Brouwer kwam een stapje tekort om af te ronden. Ook Roy Terschegget had even later zo’n zelfde twijfelmoment, en dat gaf captain Erwin Hermsen voldoende tijd om adequaat in te grijpen. Het waren symptomatische voorbeelden voor de rest van de wedstrijd.

Toch slaagde de thuisploeg erin een van de weinig goed lopende aanvallen om te zetten in een goal, wat uiteindelijk de winnende bleek te zijn. Een lange crosspass van Rodny Hofman werd door captain Simon Brouwer vrijstaand op de rand van zestien precies in de voeten van Dennis van Meegdenburg gekopt. En dat soort kansen zijn in bijna 100% van de gevallen wel besteed aan de tijdelijk teruggekeerde nestor. Dus ook nu liet hij doelman Sebastiaan Bruins kansloos en schoot de 1-0 op het scorebord.

Op een halve kans van Sherwin Grot na, gebeurde er voor beide doelen niets meer voordat de prima leidende scheidsrechter Henshuijs floot om een kopje thee te gaan drinken. En zo’n zelfde spelletje was er ook na het kwartiertje rust te zien, alleen hadden de Hooglanders nu wat meer balbezit. Echt uitgespeelde kansen waren er, op een geheel verkeerde stift van Grot na, niet te noteren, het was meer hopen op een balletje wat een keer verkeerd zou vallen waardoor een van de beide kemphanen zou kunnen profiteren. Dat gebeurde eerst bijna voor het doel van keeper Bruins. Een vrije trap van Taoufik Adnane werd heel ongelukkig geraakt een Amersfoortse verdediger waardoor het speeltuig een vreemde curve kreeg die pardoes op de lat belandde van z’n eigen doel. Een minuutje later werd doelman Jansen bijna de schlemiel. Een verkeerde uittrap kwam in de voeten van invaller Caspar Vijverberg die zomaar kon opstomen, maar Bart Hulsbos stak daar een been voor.


vv Hoogland heeft het geluk aan haar zijde, een eigen inzet treft de lat.

In de slotfase was het logisch dat vv Hoogland alles of niets ging spelen en zelfs keeper Sebastiaan Bruins mee te aanval trok. Het leverde niets op en ook G.V.V.V. kon niet profiteren van de geboden ruimte om de definitieve nekslag toe te brengen. Roy Terschegget zag zijn inzet bij de eerste paal worden geblokt en even later trof Martin van Eck lucht in plaats van de bal op aangeven van Terschegget. Het bleef dus ook bij het enige doelpunt van ‘Opa’ Dennis van Meegdenburg die daarmee G.V.V.V. naar de finale schoot.

In de finale staat dus IJsselmeervogels te wachten en die zal in principe worden afgewerkt op zaterdag 16 mei waarschijnlijk om 14.30 uur. Plaats van handeling is op dit moment nog onbekend. Mogelijk gaan beide clubs erom loten of dat duel in Spakenburg of Veenendaal zal worden gespeeld. Als dat niet zo is zal er een neutraal terrein moeten worden gevonden.

Tenslotte willen wij Peter Visee met zijn vv Hoogland nog heel veel succes toewensen in de strijd om de promotie naar de zondaghoofdklasse, mogelijk via een barrage duel of anders in de nacompetitie.
 

G.V.V.V. – Hoogland 1-0 (1-0)
 

Scoreverloop: 22. Dennis van Meegdenburg 1-0.
 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Wouter Bonke, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget, Simon Brouwer, Danny de Leeuw (66. Ryan Holman); Martin van Eck, Dennis van Meegdenburg (68. Fathi Ben Ahmed), Sherwin Grot.
 

Opstelling vv Hoogland: Sebastiaan Bruins; Mohammed Al Haydar, Dick Kreijne, Erwin Hermsen, Frank Voorwald (56. Majid Ghaddari); Stijn Mossink, Dave Dekker, Florian Lammers, Coen Heus (8. Herman Struyk); Youssef Salama, Gokhan Turksoy (70. Casper Vijverberg).
 

Gele kaarten: 83. Rodny Hofman, 90. Sherwin Grot (beiden G.V.V.V.), 90. Erwin Hermsen, 90. Mohammed Alhaydar (beiden Hoogland).
 

Toeschouwers: 1150.

Scheidsrechter: P. Henshuijs.
 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. door naar bekerfinale

Dick Gijsbertsen heeft weer een fotoreportage gemaakt van deze halve finale, klik op zijn visitekaartje om de die te bekijken.