Effectief G.V.V.V. boekt ruime zege op HHC

16 januari 2016
G.V.V.V. is het jaar 2016 uitstekend begonnen met een klinkende zege op HHC Hardenberg.
 
Wie heeft de winterstop het best verteerd, HHC of G.V.V.V.?

Bovenstaande zin was de titel van de voorbeschouwing voor de wedstrijd van hedenmiddag. Twee ploegen die voor de gedwongen onderbreking de wind in de zeilen hadden. Beiden teams zaten in een spreekwoordelijke flow en wilden doorpakken, maar moesten noodgedwongen aan de Kerstdis en aan de oliebollen. De vraag vooraf was dus wie had er het minste last van deze pitstop?


De wedstrijd was koud een minuutje oud of het eerste gevaar viel al te noteren. Laurens van der Voort dacht een bal af te kunnen schermen en zo een ingooi te verdienen. Hij had zich echter vergist in de wilskracht van een Hardenberger en moest net buiten de zestien een overtreding begaan. De vrije trap werd door aanvoerder Glenn Kobussen in het niemandsland tussen doelman Johan Jansen en de laatste linie van G.V.V.V. gelegd. Gelukkig voor iedereen die de Veenendalers een warm hart toedraagt kon geen Hardenberger afronden en liep het met een sisser af. G.V.V.V. leek gewaarschuwd en kroop uit haar schulp.

Na een klein kwartier deed de ploeg van trainer John de Wolf meermaals van zich spreken. Het eerste wapenfeit was een voorzet van Danny de Leeuw. De linkermiddenvelder, die kortgeleden aangaf minimaal nog een seizoen voor G.V.V.V. te spelen, leverde een voorzet af op Martin van Eck. De assist was echter niet strak en hard genoeg waardoor het voor Martin onmogelijk was geworden om een kopbal te produceren die doelman Sander Danes kon verontrusten.


Olivier Pilon heeft de 1-0 gemaakt en Dennis van Meegdenburg, die toch de nodige goals gemaakt en gezien heeft in zijn imposante loopbaan, viert dit nog net zo uitbundig en gedreven als zijn eerste.

Even later een aanval over veel schijven die uiteindelijk bij wederom Martin van Eck terechtkwam. Het schot van de rechtsbuiten belandde in het zijnet. Twee minuten later, we schrijven de 17e minuut, werd Olivier Pilon, op rechts, weggestuurd. Hij wist Danny de Leeuw met een voorzet te vinden. Even goed leggen voor zijn goede linkerbeen kostte teveel tijd waardoor zijn schot geblokt werd. De rebound kwam terecht bij Martin van Eck die een prachtig schot afleverde. Doelman Danes wist prima te redden, ten koste van een corner, dat dan weer wel. En juist die corner leverde de verdiende openingstreffer op. De corner van Roy Terschegget ging richting het hoofd van Laurens van der Voort. De centrale verdediger wist met een bewust geplaatste kopbal Olivier Pilon te vinden. De linkerspits wist vanaf luttele meters te koppen maar hij vond de dekselse Sander Danes op zijn pad. De rebound was echter doeltreffend genoeg om de prima goalie te verschalken. 1-0.

Even later had het 1-1 kunnen staan toen linksbuiten Mark Veldmate, vanuit de draai, de verre hoek zocht. Het schot vanaf ruim 16 meter trof geen doel waardoor Johan Jansen niet in actie hoefde te komen.

Even later lag de wedstrijd tijdelijk stil omdat scheidsrechter Van Wijk niet meer verder kon. Even gingen de vier officials de kleedkamer in om te overleggen en werd de wedstrijd voortgezet. Nu met dhr. Winkel aan het roer. De scheidsrechter van het eerste deel was al niet op een foutje te betrappen, zijn vervanger deed niet voor hem onder en floot ook foutloos.

De trainers hadden gebruikt gemaakt van het intermezzo om hun ploegen te instrueren. Jan Hooiveld, de beste man aan HHC-zijde, had goed geluisterd. Zijn schot van ruim 16-meter spatte, onhoudbaar voor Johan Jansen, op de lat uiteen. De nr. 9 van de Hardenbergers ziet eruit als een klassieke centrumspits maar ondanks zijn lange postuur was de rechtsbuiten een plaag voor Taoufik Adnane. Op snelheid, met handige passeer-acties en zeer gedreven was hij de enige speler in de voorhoede waarvan G.V.V.V. iets te duchten had. Rob van der Leij, Mark Veldmate en ook Philip Ties waren onzichtbaar. Stuk voor stuk topspelers dus wellicht is het beter om te zeggen dat ze onzichtbaar zijn gemaakt door respectievelijk Laurens van der Voort, Bart Hulsbos, Rodny Hofman en Wilco den Hartog.

Voor de winterstop liet G.V.V.V. al regelmatig goed voetbal zien. Probleem was dan vaak de tweede helft. De ploeg van John de Wolf moest dan ver terug en wist op karakter de punten in huis te houden of verspeelde de verkregen voorsprong (Kozakken Boys thuis). Van dit syndroom leek even geen sprake. Kort na rust kwam G.V.V.V. er razendsnel uit. Via Rodny Hofman werd Martin van Eck bereikt. De tandem Van Eck – Hofman speelde weer als vanouds, maar dat terzijde. De voorzet van Martin van Eck was perfect en man in vorm, later verkozen tot Man of the Match, Olivier Pilon wist zijn kruin er tegenaan te zetten. Onbereikbaar voor doelman Danes viel de bal binnen. 2-0 en de wedstrijd in het slot?
 

Rodny Hofman en Martin van Eck. De tandem liep weer als vanouds.

Was het maar zo'n feest. Even later was de aansluitingstreffer alweer een feit. Wilco den Hartog greep niet resoluut genoeg in waardoor rechtsbuiten Jan Hooiveld, wie anders, vrij voor Johan Jansen kon opduiken. Zijn directe tegenstander Adnane was hij kwijt en Jansen werd linksom gepasseerd. Adnane, gedreven als hij is, probeerde nog te redden maar kwam een teenlengte tekort.

Vanaf dat moment leek HHC bloed te ruiken. G.V.V.V. kwam er niet meer uit en de druk nam toe. Echte kansen waren niet te noteren, maar de houdgreep waarin de ploeg van De Wolf zat werd met de minuut strakker. Net op het moment dat de supporters van de Veenendalers dachten “dit kan niet lang goed gaan” sloeg de thuisploeg toe. Aanvoerder Roy Terschegget stuurde Pilon, nu op links weg. Terschegget liep zelf mee en Pilon wist hem met zijn linkerbeen te bereiken. De middenvelder had een perfecte aanname, zo een waarmee je jezelf in stelling brengt, en wist met een geplaatst schot doelman Danes te verslaan. 3-1 en daarmee gaf hij zijn ploeg weer lucht.


Roy Terschegget schiet beheerst de 3-1 binnen.

Even later stond er zelfs 4-1 op het scorebord. Wederom een prachtige aanval over meerdere schijven. Danny de Leeuw in de 1-2 met Dennis van Meegdenburg. Tussentijds had Olivier Pilon nog met een hakje aan de aanval meegedaan. De Leeuw wist met een sliding Martin van Eck te bereiken, die vanuit een lastige hoek perfect binnenschoot.


Martin van Eck ziet dat de 4-1 een feit is.

Het was dus duidelijk dat G.V.V.V. de winterstop als minst vervelend heeft ervaren. De Veenendalers blijven dus in de flow van voor de onderbreking. De overwinning geflatteerd noemen zou niet fair zijn. G.V.V.V. was vanmiddag uiterst effectief, speelde een prima wedstrijd waarin de winst zat in het feit dat nu ook de tweede helft van goed tot zeer goed niveau was. Terwijl voor de winterstop het verval in de tweede helft ten opzichte van het eerste bedrijf soms enorm was.

Volgende week mag G.V.V.V. proberen om andermaal drie punten bij te schrijven. De reis gaat dan naar Hoornaar waar STEDOCO de gastheer zal zijn. De rode lantaarn drager boekte een 0-2 uit-overwinning op ONS Boso Sneek vandaag en doet daarmee goede zaken om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Tegen G.V.V.V. zullen ze dit uiteindelijk willen doorzetten. De ploeg van De Wolf is dus gewaarschuwd. Let op: de wedstrijd begint om 17.00 uur.
 
G.V.V.V. – HHC Hardenberg 4-1 (1-0)
Scoreverloop: 17. Olivier Pilon 1-0, 50. Olivier Pilon 2-0, 52. Jan Hooiveld 2-1, 65. Roy Terschegget 3-1, 69. Martin van Eck 4-1.
 
Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Rodny Hofman, Laurens van der Voort, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane (89. Mourad Marbouh); Roy Terschegget, Wilco den Hartog (87. Adnan Alisic), Danny de Leeuw; Martin van Eck, Dennis van Meegdenburg (70. Patrick Heesakkers), Olivier Pilon.
 
Opstelling HHC Hardenberg: Sander Danes; Gersom Klok, Thomas Bakker, Hamid Zarbaf (67. Dennis Krohne), Ashwin Manuhutu; Koos Werkman, Philip Ties (82. Andrej Piljic), Glenn Kobussen; Jan Hooiveld (72. Stijn Pol), Rob van der Leij, Mark Veldmate.
 
Scheidsrechter: S.A.J. van Wijk
Toeschouwers: 1200
 
Gerelateerd artikel: Martin van Eck piekt met assist en goal tegen HHC

De foto's van onze hoffotograaf Dick Gijsbertsen zijn te zien door hier te klikken